Šta je novo?

Opera i flash get ili neki drugi download manager

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li postoji neki plugin za integrisani download manager u Operi?

Posto mi integrisani download manager ne vrsi posao (ne mogu da stavljam fajlove u red), probao sam da koristim flash get 1.65, skinuo plugin za operu, ali ne uspeva da preuzme download iz Opere. Znate li kako se treba podesiti flashget, ili preporucite neki drugi download manager koji preuzima sve download-ove iz Opera. Koristim Operu 8 beta.

Ja koristim Internet Download Manager.On ti je pogotovo dobar ako si na dial up.Meni je download oko 5KBps,a sa flash getom mi je oko 4KBps(na analognoj centrali).
Inace radi i flash get samo moras copy link adress...

Get right je moja preporuka, pre neki dan sam imao dosta njih instalranih, testirao preformanse i GR mi se pokazao kao najbolji, i po funkcijama i po kompatibilnosti. Ma da i inace spada u red najstarijih medju download managerima, oduvek je bio i najbolji.

Probao sam GetRight i FlashGet i svaki ima poneku opciju koju onaj drugi nema.
Npr.
FlashGet ne moze da skida fajlove sa razlicitih servera u isto vreme ako je broj konekcija po serveru ogranicen jer sekvencijalno ide kroz download listu.

Laza je napisao(la):
Da li postoji neki plugin za integrisani download manager u Operi?

Posto mi integrisani download manager ne vrsi posao (ne mogu da stavljam fajlove u red), probao sam da koristim flash get 1.65, skinuo plugin za operu, ali ne uspeva da preuzme download iz Opere. Znate li kako se treba podesiti flashget, ili preporucite neki drugi download manager koji preuzima sve download-ove iz Opera. Koristim Operu 8 beta.
Ja koristim neku od 7.5x verzija Opere i Flashget savrseno radi sa njom. Ne treba podesavati Flashget vec Operu. Procackaj malo podesavanja :Tools\Preferences\file types pa tu nadjes zip, exe, (rar?) ekstenzije pa lepo navedes da se koristi Flashget click catcher pri downloadovanju. a trebalo bi i bez dodatnih podesavanja da sve radi iz prve. Ne znam zasto si zapeo za Operu u beta verziji? BTW - i Operin integrisani download manager meni zavrsava posao vrlo dobro.

Poslednja izmena:
GetRight mi se nikad nije svidjao...

Oduvek sam koristio FlashGet, a evo sad isprobavam DAP 7.4.0.0 ali ne primecujem neke drasticne novine u odnosu na stariju verziju..

Ajde navedite mane (ne racunajuci cenu/licenciranje) FlashGeta ili prednosti nekog drugog programa zbog kojih bi obican modemski korisnik trebao da trazi neki drugi. Mislim kolike su to brzinske razlike koje na 40-50k konekciji koje zavise od softwarea, modem je krs, samo eventualno da namestis proxy, modem ce uhvatiti brzinu koju moze i terati konstantno tom brzinom. Na 768k DSL-u je to skroz druga prica i moze da dodje do kocenja i sa serverske strane.

P.S. bojane nadam se da neces ubogoj raji koja kupuje SK za 90 din. staviti brzinu kao lajtmotiv pri izboru.

ljudi idete offtopic

postoji vec jedna tema o tome koji je bolji...

Star downloader. Lepo radi sa operom i FF. Nego neznam šta će ti to kada operin dlm radi odlično. Ja sam skinuo iso fajl knopixa od 700mb sa operom preko wirelles interneta 64k.

Operin download manager je dobar ali ima par ogranicenja. Recimo, nekad hocu da stavim 100 fajlova za download i naravno da bi doslo do zagusenja kada bi svi krenuli odjednom. Ali zato drugi download manageri mogu da prave red i da recimo skidaju samo 3 fajla istovremeno. Eto, to je opcija koja mi najvise fali.

Probao sam sve navedene download managere osim Star downloadera. Ni sa jednim jos nisam zadovoljan. Ne rade dobro kada je link skriptovan. Bas steta sto se Operin download manager nije menjao godinama.

stvarno bi malo mogli da porade na njemu.

meni recimo fali opcija da mi ugasi komp ili prekine vezu kad zavrsi download.

Ako koristite GetRight drzanjem CTRL + ALT primoravate ga da kao download unese sledeci link koji ste kliknuli bilo da je exe, zip, tyu, html ili neka druga extenzija, ili drzanjem ALT dugmeta nece pokrenuti skidanje (takodje ma koja extenzija bila). Ma da koliko znam malo je unapredjen po pitanju skidanja skriptovanih fajlova.

A inace ljudi, pa naravno da opera nece da unapredi svoj Download Manager kao sto ga ni IE nece uopste da napravi. Sta vi mislite, da oni to ne umeju ili nemaju vremena.
Pa koja bi onda svrha bila ostalih DM-a? Po nekom mom shvatanju najverovatnije tu ima neki dogovor. Jer u protivnom niko ne bi koristio DM-e kao zasebne programe kad ima strava ove u browserima.

Poslednja izmena:
Ne mora da znaci ..

Svi znamo koliko je u svetu bilo onih cuvenih Pop-up blockera dok Opera nije uvela svoj sistem odbrane u samom browseru, Nestcape, Mozilla ...itd itd , ukljucujuci i IE. Zasto milis da nece da se desi slicna situacija i sa Download Managerima? Sve je moguce...

Naravno da je moguce ali kazem da je verovatno razlog zasto browseri ne upgrejduju svoje DM-ove ono sto sam gore naveo. ko zna mozda ce sad to uraditi. ko zna sta donosi longhorn...

E... sacekajmo jos godinu dana pa cemo videti :)

PS : sad ce uskoro prva beta :)

Nazad
Vrh Dno