Šta je novo?

opera -default browser ---kako?

• Začetnik teme Začetnik teme DTK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DTK

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
320
Ona je meni svakako default browser,ali problem je taj sta ga moj mis ne prepoznaje tako.Imam misa iz ms industrial seta 708wc,na kojem sa stavio da mi se pritiskom,na neki od dugmica, otvori internet,medutim otvara mi se IE umjesto opere.
Da li neko ima ideju?
Hvala

Poslednja izmena:
Idi na Control Panel-Folder Option-File Types i nadji HTML i HTM Extension. Tu stavi Operu kao default.

Valjda to pomaze?

u operi odes na Tools - Prefrences - Advanced - Programs, tu cekiraj "Check if Opera is default browser on startap" pa OK, izkljuci opera pa ponovo ukljuci, teoretski trebao bi da pita da li hoces da ti opera bude default browser. ako ovo ne radi onda onda kod opcije sto si cekirao ima dugme "Details" pa tamo cekiraj sto ti treba, ako ni ovo neradi onda odes u windows-ov Control Panel - Add Remove Programs - pa sa leve strana kliknes na "Set Program Access and Defaults" kliknes na Custum i iz liste izaberes Opera

....problem je taj sta ga moj mis ne prepoznaje tako.Imam misa iz ms industrial seta 708wc,na kojem sa stavio da mi se pritiskom,na neki od dugmica, otvori internet,medutim otvara mi se IE umjesto opere...

Jesi li probao da, kao kod muldimedijalnih tastatura, na tom mishu, uz pomoc nekog SF koji si verovatno dobio uz njega, promenis putanju koja mu je po Default-u IE, na Opera.exe u folderu gde ti je instalirana Opera ?

Jesam ,ali pri biranju aplikacija ,za internet browser pise samo www

a u add/remove programs - set program access and defaults?
pa stavis da opera bude default browser?

Jesam ,ali pri biranju aplikacija ,za internet browser pise samo www

Hmmm....onda mora da je negde u tom SF za njega podeseno da je IE default-ni browser, pa ti podesavanja izvan tog SF, a sto si vec uradio, nece pomoci. Jedino da pretreses sve opcije u tom SF, mozda negde nudi izbor browser-a.
Imao sam jedan takav, kao neki A4 Office koliko se secam, kod koga je to moglo da se podesi, ali je moralo biti podeseno isto tako i na tastaturi

Nazad
Vrh Dno