Šta je novo?

Opera + dap

• Začetnik teme Začetnik teme BoKi_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

BoKi_

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
620
Imam problem da integrisem dap 7.4.0.1 u operu 8.02?
jel postoji ta mogucnost?
U Dap-u postoji mogucnost da se chekira za integraciju u internet explorer i mozilu, ali za operu mi je sivo, odnosno ne mogu da chekiram, zasto?
I jos jedno pitanje u vezi Opere, kada se otvaraju novi tabovi, stalno me prebacuje u njih, ali ja to ne bih zeleo, kako to da iskljucim?Glupo zvuci ovo zadnje pitanje, ali sam sve pokusao od opcija, i nisam resio taj problem
:cigar:

Desni Klik Pa "open In Background Page"

Mozda pomogne obrnuti proces. Znaci podesis u Operi da automatski poziva DAP. E, sad, jes da imam 8.50 ali valjda se opcije ne razlikuju (previse).
Znaci:
- Tools->Preferences->Downloads
- Decekiraj "hide file types opend with opera"
- na listi nadji tip fajla pa Edit...
- aktiviraj "open with other application" pa dugme Choose
- nadji path do DAP-a i cekiraj "Pass web address directly to application"

Nezgodno kod ovoga je sto za svaki bogovetni tip fajla moras da ponavljas proces. Mozda to moze da se ubrza kreiranjem sopstvenog tipa gde ubacis sve ekstenzije koje te zanimaju ali to do sada nisam probao. Jednom sigurno hocu. Probaj pa javi sta ima novo i da li je uspelo.

Poslednja izmena:
hehehe, ne mogu da verujem da sam to prevideo
Hvala puno
jos samo da resim ovaj dap problem, ili da uzmem neki drugi download program koji se integrise ok u operu, neki predlog?

To je malo cimanje....
Mislim da na nekom cd-u imam opera plugin za flashget
Mozda cu to uraditi
Hvala u svakom slucaju

Poslednja izmena:
FuRious je napisao(la):
To je malo cimanje....
Mislim da na nekom cd-u imam opera plugin za flashget
Mozda cu to uraditi
Hvala u svakom slucaju
Da, i ja sam to video. Probao sam ga ali mi je izbacio neku gresku pri instalaciji. Ne secam se vise koju. Svejedno, na opisani nacin FlashGet fercera.

EDIT:
Taj plugin sam skinuo odavde http://www.amazesoft.com/browser.htm ako imas neku noviju verziju, budi drug pa javi ili nakaci negde. Slazes se?

Poslednja izmena:
Mislim da moze FlashGet, ali nisam probao. Izgleda da je nesto do Opere, koristio sam i ja ranije DAP uz nju, sada Free Download Manager, svi imaju opciju integracije sa Operom, ali nijedan nece. cak sam pobao i OperaGet, plugin koji bi trebalo da je univerzalan za sve d/l managere, ali, iako sam ispratio uputstvo kako da podesim, meni i dalje ne radi. Zato koristim "Copy Link Address", a d/l manager nadgleda clipboard.

Pazi to copy link...sve je to ok, ali ja bi integrisano :O)
Salu na stranu, video sam plugin na nekom digital cd-u, ali posto ih imam gomilu, trebace mi malo vise vremena da nadjem, pa kada neadjem, saljem

Nazad
Vrh Dno