wiz011
Guest
- Učlanjen(a)
- 18.12.2004
- Poena
- 440
Fresh download već neko vreme ima integraciju sa Operom, ali ta integracija ne radi jer FD ne zna gde je Operin plugins folder (bar onako kako je kod mene "C:\Program Files\Opera\program\plugins\"). Nekim ručnim budženjem bila je moguća integracija u Operu 8.x ali nikako nije bilo moguće da se FD sasvim integriše kad je npr. reč o EXE fajlovima. Sad sa Operom 9 to jeste moguće, pa evo uputstva kako to uraditi ako automatska integracija ni kod vas ne radi:
1) Zatvorite Operu
2) Iz FD foldera iskopirajte DLL "fdplugin.dll" u Opera plugins folder.
3) Otvorite Operu i idite na preferences -> advanced -> downloads (izaberite da vam pokaže i one tipove fajlova koje hendluje Opera) i onda u podešavanjima za tipove fajlova koje hoćete da skida (ZIP, RAR, EXE... ne može baš svaki tip) izaberite FreshDownload plugin (negde će već biti izabran).
Opera ima dva MIME tipa za RAR i ja nisam uspeo da za jedan od njih stavim FD plugin kao default, nego sam mu ekstenziju iz RAR promenio u R00.
Kad sve završite integracija FD u Operu će biti potpuna za osnovne tipove fajlova koji se skidaju download managerom (nisam pokušavao da ručno editujem INI i da namestim da npr. skida i MPEG fajlove sa FD, probaću i to ovih dana).
1) Zatvorite Operu
2) Iz FD foldera iskopirajte DLL "fdplugin.dll" u Opera plugins folder.
3) Otvorite Operu i idite na preferences -> advanced -> downloads (izaberite da vam pokaže i one tipove fajlova koje hendluje Opera) i onda u podešavanjima za tipove fajlova koje hoćete da skida (ZIP, RAR, EXE... ne može baš svaki tip) izaberite FreshDownload plugin (negde će već biti izabran).
Opera ima dva MIME tipa za RAR i ja nisam uspeo da za jedan od njih stavim FD plugin kao default, nego sam mu ekstenziju iz RAR promenio u R00.
Kad sve završite integracija FD u Operu će biti potpuna za osnovne tipove fajlova koji se skidaju download managerom (nisam pokušavao da ručno editujem INI i da namestim da npr. skida i MPEG fajlove sa FD, probaću i to ovih dana).