Šta je novo?

opera 9.50 problem

pilauda

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
775
Moja oprema  
CPU & Cooler
7800x3D & Dark Rock 4
Matična ploča
GigaByte B650M Aorus Elite AX
RAM
2 x 16GB DDR5 Kingston 6000 CL30
GPU
MSI RTX 4080 SUPER 16G GAMING X SLIM
Storage
Samsung 990 pro 2TB , Silicon Power 2TB
Zvuk
Edifier R1700BT
PSU
FSP Hydro G PRO 1000W ATX3.0
Kućište
CoolerMaster MasterBox TD500 MESH
Monitor
Gigabyte 27'' AORUS FO27Q2 OLED
Miš & tastatura
Scyrox V8, Razer Ornata V3
Ostale periferije
Xbox Series X
Laptop
HP 15s-eq2083nm
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Navikao sam da drzim neke linkove gore u tulbaru ali nece nista da mi prevuce, ni jedan sajt, evo pogledajte sliku, kako to da sredim?

afardr1.jpg

ukljucio sam ovaj personal bar, posto ovaj tooltip sam citao, valjda u fazonu kaze da ukljucim status bar, ali i tad nece da prebacuje gore

Brate, drzi Shift dok to radis!

Ja sa novom Operom imam za sada samo jedan ali vrlo iritirajući problem.
Naime, svaki put kad obrišem keš (Delete Privete Data), Opera krene da osvežava moje speed dial linkove.
Ako to kojim slučajem brzo prekinem i izađem iz programa uglavnom me posle sledećeg startovanja, dočekaju razbacane sličice bez ikakve logike, pa onda moram hteo ne hteo da radim refresh. 😉
Dakle, ne mogu da verujem kakav su propust napravili kod jedne opcije koja je savršeno dobro radila sve do verzije 9.27 i gde speed dial nije imao nikakve veze sa opcijom za brisanjem keša.
Zna li neko kako se ova glupost sa refresh-om može zaustaviti jer počinje prilično da me smara.
Tražio sam po netu neko rešenje ali ništa delotvorno nisam našao.

Pogledaj sta ti je stiklirano sve pod opcijama za delete. Po defaultu su sve osim wand password ukljucene.

Sve je štiklirano, osim wand i e-mail password, po defaultu. Ništa nisam menjao, ali svaki put kad kliknem na delete, krene da mi refreshuje speed dial stranicu.
Video sam po nekim drugim forumima da se još ljudi žali i da je ovo izgleda bag koji u Operi još nisu razrešili.
Prilično iritira, a rešenje za sada nisam našao.

A ako odstikliras Delite entire cache?

Sad više nema ovog reload efekta u speed dial stranici, jedino ne znam da li se ovako stalno gomila neko djubre u kešu koje nikad ne biva obrisano.
Doduše to i ne mora da bude veliki problem, ako je nešto i ostalo, obrisaće ga valjda CCleaner ili neki sličan program.
Hvala u svakom slučaju.

Nazad
Vrh Dno