Šta je novo?

Opera 8 full (kako?)

tesla

Slavan
Učlanjen(a)
12.06.2005
Poena
310
Kako da namestim da mi se u padajucoj listi pojavi program za download koji inace koristim na primer(gozilla,get download,itd)kad kliknem na neku adresu za direktni link download kao na slici,dok internet exploreru imam to ponudjeno :wall: :wall: :wall: :crash: :crash: :wall: :wall:

Prilozi

• POGLEDAJ TE 1.jpg
    POGLEDAJ TE 1.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 99
koliko ja znam to ne mozez tako genericki da resis. ja koristim reget deluxe i koristio sam ranije plugin za operu koji ubacuje u context menu bas to sto ti treba. sa operom 7 je radilo kako treba a sa 8com mi nije proradilo (mada nista nisam posebno pokusavao da bih ga osposobio, mrzelo me da se zezam). znaci skini negde plugin ako ima za tvoj ftp manager ili ukljuci opciju ako ima u samom ftp klijentu (ili prilikom same instalacije istog). inace u ie to imas bas zato sto su ftp programi to sami dodali a nema tog podesavanja u samom ie.

inace nedostaje ti JE u "SVI KAZU DA TESLA NJIHOV COVEK" ;)

poz

Mislis na ovo?

Pogledaj sliku, ako mislis na ono "download with IDA" {ili koji vec koristis} to se podesava u samom dl programu. Recimo ja kada instaliram Internet Download Acellerator on po difoltu se integrise u IE ali ne i u operu, pa startujem program, pa podesavanja pa "integrate with opera". Restart opere i to je to.
Pogledaj da li imas {a verovatno imas} takvu opciju u preferences.
Pa javi sta si uradio. :wave:

Prilozi

• mislis ovo.jpg
    mislis ovo.jpg
    63.4 KB · Pregleda: 64
@Tesla

Ovo je primer kako se to radi kada zelish da ubacis precicu za download sa getrightom.

1. Idi na Help/About Opera

2. Pod "Paths" pronadji putanju ka "Preferences" i zapamti je (ili zapishi)

3. Zatvori operu i udji u direktorijum gde je instalirana (cesto je C:\Program files\Opera7)

4. Otvori podfolder "defaults" i kopiraj (Ctrl+C) fajl "standard_menu.ini"

5. Idi u folder koji si zapamtio (ili zapisao) u tacki 2.

6. Uradi (Ctrl+V) da pastujesh fajl koji si kopirau u tacki 4.

7. Otvori fajl u nekom tekst editoru npr. Notepad.

8. Pod stavkom "[INFO]" pronadji Name" i promeni u "Opera Standard with GetRight extension"

9. Pronadji stavku "[Link Popup Menu]" i dodaj sledeci tekst ispod

Item, "Download with GetRight" = Execute program, "C:\Program Files\GetRight\getright.exe","%l"

Ovo sto je napisano posle "%", nije broj 1 vec malo slovo "L". Kucanjem broja 1 ce onemoguciti rad precice.

10. Snimi fajl i startuj ponovo operu.

Dakle ukoliko ovo ne zelish da uradis sa GetRightom samo treba da prmenish naziv u tacki 8 i putanje u tacki 9.

Poslednja izmena od urednika:
PretendeP je napisao(la):
koliko ja znam to ne mozez tako genericki da resis. ja koristim reget deluxe i koristio sam ranije plugin za operu koji ubacuje u context menu bas to sto ti treba. sa operom 7 je radilo kako treba a sa 8com mi nije proradilo (mada nista nisam posebno pokusavao da bih ga osposobio, mrzelo me da se zezam). znaci skini negde plugin ako ima za tvoj ftp manager ili ukljuci opciju ako ima u samom ftp klijentu (ili prilikom same instalacije istog). inace u ie to imas bas zato sto su ftp programi to sami dodali a nema tog podesavanja u samom ie.

inace nedostaje ti JE u "SVI KAZU DA TESLA NJIHOV COVEK" ;)

poz
Pazi kad ja uopste nisam provalio ,inace nema dovoljno mesta za sve,pogledaj atmc.inace hvala svima za pomoc kad budem probao javi cu vam.pozd :wave: :zgran:

Prilozi

• cudno.doc
    9 KB · Pregleda: 88
@Tesla taj tvoj doc je prevod mog potpisa jel si video?

dr.Tiristor je napisao(la):
@Tesla taj tvoj doc je prevod mog potpisa jel si video?
:zgran: :eyebrows: :zgran: :eyebrows: :zgran: :eyebrows:

Vrh Dno