Šta je novo?

Opera 8.5 is free!!!

ok hvala.
Thunderbird sam probao, ali poslije mnogo procitanih postova o izgubljenim mailovima (mnogima nije ni famozno pravljenje drugog profila nije pomoglo) ne bih da se upustam u te vode. A da ne govorim o tome koliko RAM-a "pojede"... mada, i dalje mi je interesantan programcic zbog plugin-ova :)

Wolfman je napisao(la):
Za mailove je bolje koristiti Thunderbird, jer je operin mail client, ruku na srce, prilicno siromasan opcijama, i dalje mi je nejasno zasto. Mada kada je u pitanju RSS, nezamenljiv je jer se vrlo lako moze proveriti, i otici na linkove odmah, a ne spartati izmedju dva programa, sto je stvarno zamarajuce.

Pa Opera je prvenstveno browser a ne super secko. Bilo bi glupo ocekivati mail klijent poput thebat-a ili chat klijent poput xchata integrisan u nju....

Meni imponuje sto je ovo jedan od jedinstvenih slucajeva da kompanija pocinje da daje proizvod besplatno. Da li su se ubili od para ionako, da li ih je pritegao Firefox, da li se koncentrisu na mobilne - ne znam i ne zanima me. Sto se mene tice - svaka im cast! :)

vizionar je napisao(la):
E, jel koristi neko mail client u Operi? Kako to izgleda u praksi? Ovako na prvi pogled ne izgleda lose, samo malo siromasan opcijama...

Upravo to, siromasan je opcijama, ali ja ga koristim i radi korektno...Nisam imao nikakvih problema...

kUdtiHaEX je napisao(la):
Pa Opera je prvenstveno browser a ne super secko. Bilo bi glupo ocekivati mail klijent poput thebat-a ili chat klijent poput xchata integrisan u nju....
Upravo tako, ne treba ocekivati vise.

Opera rulez.
Samo ne videh nikakvu razliku izmedju 8.02 i 8.5, osim sto je free ??
Koristim i mail unutar Opere i sasvim zadovoljavajuce radi. Nema neke opcije kao neki drugi programi, ali sasvim dovoljno za normalan rad.

Rekoh jedan od jedinstvenih :) Doduse sama konstrukcija je protivrecna, ali necemo sitnicariti :)

Znaci OPERA ipak ne moze da snimi stranicu u jedan file tj mht kao IE?

Ne može, pa šta? Taj .mht ionako stalno pravi probleme i u 1% slučajeva opravda svoju postojanost...

Zoni deshava se, ponekad "snimi" stranicu, a kad je otvoris dobijes praznu stranicu (blank page). Nisam puno koristio FFov maff, ne znam za njega

nista drugaciji od verzije 8.01

A kako natjerati Operu da snima Complete HTML kao IE? Opera snimi sve, ali u jednom direktorijumu, dok IE fino napravi direktorijum po imenu hml fajla i u njega strpa sve slicice i ostalo...

Da li vam radi lepo www.b92.net na Operi 8.5 ? Ja od kako sam instalirao ovu verziju, a imao sam 7.54u1, vise mi ne otvara lepo, ceo sajt je pomeren skoro ceoekran udesno a i boje su neke leve, tamne, pa ne moze ni da se cita...

^ da nemas mozda agnitum outpost? njegov adblocker zna da upropasti b92 :)

Ja sam imao isti problem, a resio sam ga stavljanjem b92 na listu trusted sajtova u outpostovom pluginu za blokiranje reklama :)

Nije do Outposta, probao sam i bez njega i isto. Firefox pusta normalno. A i Opera je ranije. Ok, nema veze.

Civil je napisao(la):
Da li vam radi lepo www.b92.net na Operi 8.5 ? Ja od kako sam instalirao ovu verziju, a imao sam 7.54u1, vise mi ne otvara lepo, ceo sajt je pomeren skoro ceoekran udesno a i boje su neke leve, tamne, pa ne moze ni da se cita...

Imam isti problem. Mada, kada u okviru pocetnog prozora na sajtu B92 kliknem na neki link, da ga otvori u pozadini, on se otvori sasvim normalno???

ZoNi je napisao(la):
...inace, moram da priznam da kad bi Operi dodali neki normalan "ad-blocker", ona bi mi odma' postala browser No.2 (za sada je No.3 ;) )
Ja sam to rešio sa Ad Muncher-om. Što se tiče B92 i kod mene radi normalno.

Nazad
Vrh Dno