Šta je novo?

Opera 8.5 is free!!!

priest77

Čuven
Učlanjen(a)
12.10.2004
Poena
750
"Opera has removed the banners, found within our browser, and the licensing fee. Opera’s growth, due to tremendous worldwide customer support, has made today’s milestone an achievable goal. Premium support is available."
http://www.opera.com/

Ovo je stvarno super!!! :banana:
Od kad se ovo ceka...

Poslednja izmena:
Slazem se, ovo je super :) Sada ce ZoNi konacno da predje na pravi browser :p

Koja je ovo fora, za rodjendan delili free licence a sad dele free sve, mora da su ljudi zaradili dosta para :p

Poslednja izmena:
E, ovo stvarno više nema smisla; kako kad vam neko plati da kupite 500 Greb kartica i vi dobijete Mercedesa, skuter i još 10 nagrada iz toga i onda vam isti čovek da iznos svih tih nagrada u evrima, zajedno sa samim nagradama :d . Znači, ništa niste uložili, a imate sve!

a pre neki dan su davali besplatne licence povodom 10. godisnjice firme
ha ha ha

e, super... razbio ih Firefox totalno :) kao sto sam i mislio - Mozilla je napravila veci problem Operi, nego M$-u :D

@ ivan_s: hehe... ja sam koristio Operu, kad ti verovatno nisi jos ni znao za Internet ;) i sve vreme od tada pa do danas je imam instaliranu na svom kompu (doduse, uvek mi je bila - i ostala - no. 3)

EDIT: da li je free i za firme?

Poslednja izmena:
Free je i za firme, placa se samo Premium support, kome treba :)

YAHOOOOO.
Da vidim ko ce sada da koristi FF :-devil-:
A sta je bilo sa sajtom? Ne mogu da verujem da su ga skrhali. :zgran:

Poslednja izmena:
verovatno se orijentišu na mobilne telefone :(
još uvek nije dž za njih
za WIndows mi je dobar Firefox, a pošt ne verujem u poslovisu da od viška glava ne boli, neću staviti Operu 8.5 :D

Polako se svet okrece ka Open Sourceu.....

@Wolfman: Ja cu i dalje da koristim FF, dodushe na linuxu

Pa na Linuxu i ja koristim FireFox :)

@ZoNi Verovatno si u pravu, ali zato sam ja verovatno za to kratko vreme naucio mnogo vise nego sto si ti za 100 godina ;) (to sam zakljucio cotajuci tvoje bisere). Bar znam da ocenim koji je browser trash a koji je vredan koriscenja. Btw: ono je bila samo sala ;)

To je pravi potez :) Nadam se samo da to nece smanjiti kvalitet ovog browsera (samo da ne moram da predjem na budjavi FF).

Wolfman, hocesh da kazhesh uklanjanje glupog banera predstavlja tezhak udarac firefoxu?
HAHAHAHAHAHAH koji biser :d

Poslednja izmena:
Koje su komparativne prednosti Firewox-ovog proizvoda u odnosu na Operu?

Da li neko zna kako podesiti da se na Operi vidi trenutna brzina surfa?

Mozda sam ja retardiran ili neobavesten, ali mislim da u operi nema snimanja stranica kao u ie. Jesam li u pravu? To me je jos odavno odbijalo od opere.

@delacroix
Pa kada pomislim koliko je FF nestabilan, laksi povetarac predstavlja tezak udarac.
Nama u Srbiji nista, mada taj baner stvarno nervira. Po drugim zemljama gde je piraterija svedena na minimum (zalim ih), 40$ nije sica.
Opera ima snimanje stranica (ako mislimo na isto).File, Save as, HTML file with images, [Save].

Poslednja izmena:
misli na snimanje stranica sa direktorijumom
html + direktorijum sa slikama, CSS itd.

Opera je ranije sve to trpala zajedno

Sve i da nije najbolji, a jeste, Opera je najbrzi browser, ne samo po realnoj brzini otvaranja stranica, vec i po brzini rada unutar samog programa.

Po preporukama mnogih sa ovog i drugih foruma, instalirao sam i taj cuveni FF i koristio ga uporedo sa Operom, mesec dana cak koristio samo FF ali sam se posle toga vratio na Operu i tada sam se uverio koji je najbolji/brzi browser danasnjice.

ps: Pozovite odmah i uz najnoviju Operu dobicete i set nozeva za ********* kao i poklopac za vc solju :d

Ima li ikakvih razlika izmedju 8.02 i 8.5?

momsab je napisao(la):
misli na snimanje stranica sa direktorijumom
html + direktorijum sa slikama, CSS itd.

Opera je ranije sve to trpala zajedno

..a mozda misli na snimanje cele strane u jedan fajl (u mht kao kod IE).
Eh kad bi to ubacili u Operu...

E, jel koristi neko mail client u Operi? Kako to izgleda u praksi? Ovako na prvi pogled ne izgleda lose, samo malo siromasan opcijama...

'ebes browser koji treba da tweakujes i budzis pluginovima da bi radio normalno.

Opera rulez :D

Matador je napisao(la):
Da li neko zna kako podesiti da se na Operi vidi trenutna brzina surfa?

Tools -> Appearance -> Toolbars, pa u Progress bar izaberi "Pop-up at bottom of page" -> OK

Poslednja izmena:
IE7 je katastrofa, ali dajmo odrzimo ovu temu, pricamo o Operi.

Opera jeste dosta brza od FF, meni se FF vukao kao slina (da izvinete). A i jednostavno ne mogu da se naviknem na nj. U svakom slucaju, razvojni tim Opere ima dosta prostora za poboljsanje njihovog proizvoda (kao sto je neko vec spomenuo, bolje snimanje web strana).

vizionar je napisao(la):
E, jel koristi neko mail client u Operi? Kako to izgleda u praksi? Ovako na prvi pogled ne izgleda lose, samo malo siromasan opcijama...
Za mailove je bolje koristiti Thunderbird, jer je operin mail client, ruku na srce, prilicno siromasan opcijama, i dalje mi je nejasno zasto. Mada kada je u pitanju RSS, nezamenljiv je jer se vrlo lako moze proveriti, i otici na linkove odmah, a ne spartati izmedju dva programa, sto je stvarno zamarajuce.

Vrh Dno