Šta je novo?

Opera 7.50 - Jedno pitanje

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Pozdrav. Koristim uporedo FF i Operu 7.5, cisto da vidim koji je bolji i da sa njim nastavim. Modjutim imam jedan problem sa Operom. Naime, Opera ne zeli da mi otvori sve slike na nekom sajtu. Preciznije, ovo se najcesce desava kada idem na neki Upload Centar i tada nece da mi ucita one male ikonice za download. Evo npr. sta mi se desilo. Juce sam obrisao Operu da bih instalirao onu sa Javom i kada sam otisao na jedan Upload sajt da skinem neke najave za Sat. download vidim da mi je ucitalo sve ikone. Odem ja i na Slovak upload i tamo mi isto ucita sve slike i one male ikonice za download. Tu ti se ja obradujem jako! Medjutim, evo sada sam bio na oba sajta i ni na jednom nece da mi prikaze te ikonice. O cemu se bre tu radi? Nikako da mi prikaze sve slike, a vidio sam da moze. Probao sam i sa G opcijom, ali nista, a u View->Images mi stoji All Images. Sto je najgore od tada kada mi je prikazala sve slike nisam ama bas nista podesavao. Evo i neke slike cisto da vidite na sta mislim.
nabukodonosor-1.jpg

nabukodonosor-2.jpg

Brate, ako i ovde budes postavljao dve strane slika ko na elitsikjuritiju, banovace te... 😉

Prvo, sto bi me iko banovao zbog velicine mog posta? A drugo, tamo sam hteo nesto da dokazem nedokazanima, a ovde jednostavno hocu nesto da pitam i postavio sam slike da bih manje pricao, i da bi sve bilo kud i kamo efektnije. Nadam se da si bar malo shvatio. :wall:

da li si probao da zadas da se stranica proveri na nekom od sajtova za proveru html koda, ja sam imao slican problem, i kad sam proverio stranicu, video sa da je (neka ribaje autor) lose isprogramirala, a opera je vrlo striktna po kvalitetu html koda, dok ie guta vecinu, i izmedju ostalog, zato prikazuje vise sajtova.

Nabukodonosor je napisao(la):
Prvo, sto bi me iko banovao zbog velicine mog posta? A drugo, tamo sam hteo nesto da dokazem nedokazanima, a ovde jednostavno hocu nesto da pitam i postavio sam slike da bih manje pricao, i da bi sve bilo kud i kamo efektnije. Nadam se da si bar malo shvatio. :wall:

Zezam se covece, sta ti je, nije ovo hejterski forum kao sto je elitesecurity 🙂

primetio sam taj problem na nekim stranim forumima, konkretno kad neki retardirani amer okači u jedan post deset 1024 screenshot-ova od po megabajt, pa onda opera ne skine ni polovinu.. pre bih rekao da ti forumi generišu "loš" html nego da je opera negde zaebala, al sve dok wannabe webmasteri pišu stranice za IE, ovakvih problema će biti.. jednostavno upališ IE da bi pogledao problematičnu stranu..

Pa ja koristim uporedo Firefox i Operu i FF-u sve prikazuje OK. Pa pogledajte one dve slike, prvo mi je Opera prikazala one ikonice a sutradan ne. Kako jedan dan hoce a jedan nece?! Pa nije autor isprogramirao stranu na princupu parnih i neparnih dana. Znaci sajtovi su OK, ali Opera iz nekih razloga odbija da ucita sve slike.

Ma presao bih na Operu samo sto dosta brze otvara strane i sto ima lepsi interfejs i efekte. Ali kad malo bolje razmislim, pa naravno da brze otvori stranu kada ne ucita pola slika!! :-devil-:

Mozda im je link ka serveru tog dana bio opterecen pa se dogodio timeout za ucitavanje, tj. slanje podataka, a drugo, mozda su webmastera svrbeli prsti pa je malo cackao po sajtu 🙂

Pa koristio sam Operu 15-tak dana i nikada nije htela da mi ucita slike, a taj upload mi je trebao svaki dan pa sam uporedo koristio FF, tako da provereno znam da su slike MORALE da se ucitaju, a nisu.

Nijednom slican problem kod mene. Koristim je od prve sedmice.

Pa onda su ovu verziju koju ja imam napravili sa namerom da SAMO mene nerviraju. Zbog toga sam i postavio slike da vidite da nisam lud. :wall:

Glupo pitanje, a da li si ukljucio prikazivanje slika, ili ti stoji na show cached images?

Nabukodonosor je napisao(la):
Pa onda su ovu verziju koju ja imam napravili sa namerom da SAMO mene nerviraju. Zbog toga sam i postavio slike da vidite da nisam lud. :wall:

Smiri se covece...

Koristis li Zone Alarm? U svakom slucaju ako koristis bilo koji firewall probaj da ga iskljucis. Iz iskustva mogu reci da je ZA cesto uzrok neobjasnjenih pojava.

i second that..
u ZA u podeshavanju Privacy , pa Ad Blocking, opcije za SkyScaraper/Banner ads i Animation chesto Operi uskraccuju ovaranje nekih slika sa odredjenih site-ova ( nisam provalio zakonitost, ali to je verovatno zato shto ne govorim html😉)

pozdrav

Da, izgleda da je ZA u pitanju. Kada ga iskljucim, onda mi prikazuje slike. Jos nesto me zanima. Jel ima Opera mogucnost normalnog sacuvavanja strana, kao IE ili Mozilla, jer mi sacuva sve razbacano. Nije kao kod FF-a ili IE-a

koristi neki drugi firewall umesto za, od verzije 4.nesto postao je jeako sare i spor, a sto je najveci problem malo podesavanje moze da ti ubije celu konkciju, u redjim slucajevima samo ti izbaci slike 🙂

Ja koristim kerio, da ne izazovem lavinu ovaj je bolji ili onaj, probao sam ih vise, meni kerio odgovara i malo opterecuje masinu. U svakom slucaju probaj ih vise pa ces videti.

Da li je nekom uspelo da spoji Operu i ReGet Deluxe, da ReGet bude default download menager. Ona integracija sto se podesava u ReGet-u uopste mi ne uspeva, i da li je neko uspeo da ubaci u meni za operu "Download All by ReGet Deluxe" kao sto ima ocija u Ie-u?

Nazad
Vrh Dno