Šta je novo?

Opera 6.0

Misa®

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Dva puta zaredom mi se blokirao računar, skroz, samo hard reset sam mogao da uradim, dok sam surfovao Operom...sa IE je sve ok?

U čemu je geg, 'oću reći štos sine?

Može biti da joj se ne svidja ta sajt. Dešavalo mi se sa prethodnim verzijama Opere, za sad je sa 6.0 sve OK.

Ma Opera i tako i tako....ali mene je oduševio novi Netscape 6.2... Odličan je!

PS: Nisam imao problema sa Opera-om, mada je nisam nešto mnogo ni koristio...

Ja sam imao problema sa operom sa javom nesto nije bilo uredu
tako da mi je sistem malo zeznula nije se instalirala do kraja :confused:
a prethodno je malo lose radila

Operu sam poceo da koristim od v5.0, ali je ona pokazala odredjene mane. Ubrzo je izasla v5.12 i ona je sljakala PERFEKTNO. Skinem novu v6.0 koja je stalno pucala. Vratio se na v5.12. Sve radi OK.

OS Win2000.

Pozdrav!

koristim O6 i zeza bench.co.yu sa flashovima (uspori se na neko vreme - znam da update resava:) ) i ni meni pod xp nije hteo da zavrsi sa instalacijom jave :( ali ko ga shisha opet je fastest browser on earth :D

IE rulZ!

Sta se zezate sa Operom? Po mom misljenju (koje je apsolutno tacno :D ), to je super browser za veoma slabe racunare. Za vecinu prosecnih (i boljih) PCa, mnogo bolje resenje je IE - ipak, jedino ovaj browser je standard, i mnogi sajtovi lepse izgledaju u IEu (naravno, to je "krivica" webmastera, ali zasto ne iskoristiti sve one korisne stvari koje pruza IE, a koje je stvarno *******o uraditi za Operu i pogotovu za netscape FX )

Ja koristim operu 6.02 betu, radi odlicno. Okine i ona ponekad, ali su ispravili vecinu bagova ranijih 6.xx verzija. Ko voli brzinu i jednostavnost, obavezan download. Sa javom nisam imao nikakvih problema, mozda zbog toga sto uvek instaliram operu bez jave i posebno instaliram sunov java RTE.
A sto koristiti operu? Prvo, moguce ju je podesiti do perfekcije. Drugo, IE ne moze da radi resume downloada, opera da. Trece, intuitivan ugradjeni search engine. Cetvrto, nema nijednu security rupu, po sigurnosti je daleko ispred bilo kog netscapea ili IE. Peto, on-line prevodjenje (napr. oznacis reci na nemackom, desni klik misa, i posaljes web prevodiocu). Sesto, potpuni report o ucitavanju stranice (koliko slika je ucitano, koliko je ostalo itd). Sedmo, najbrzi je i hardverski najmanje zahtevan browser.
Mnogo razloga ZA operu.
Protiv samo jedan.....nemogucnost prikazivanja stranica koje su posebno optimizovane za IE. Ali to ide na dusu web dizajnera.

Jos da dodaim, i iz navike, a i zato sto ne razbacuje gomilu prozora svuda po desktopu, nego ih uredno drzi u okviru jednog.

NEO

Probajte NEO planet.
Moze da se integrise u ie.
Mnogo lici na Netscape.
Samo sto je od svega bolji i lpsi.:p

Neoplanet nije browser već se oslanja na IE u radu. Znači koristi IE "engine" i samo ti stavi svoj skin preko njega (uprošćeno, ali u suštini tačno...)

Opera 6.0 je najbolji browser koji se moze koristiti za sve namene.
1: Mali browser
2: Brzi browser
3: Zabrana pop-up-ova
4: Resume download
5: Integrisani mail klijent
6: Nema poznatih security bug-ova
Ja nikad nisam imao problem sa javom i flash-om ako mu stavish Identify as Microsoft IE jer je vecina java script-ova pisana za IE i Netscape pa kad uradish identify as Opera POJEDINI java scriptovi se dzigerisu. Nikakva usporavanja nisam osetio ni na jednom sajtu... Nesto drugo je u pitanju.... Instalacija mora da ti prodje kako treba a JRE sam instalirao u okviru instalacije samog browser-a i nikad nisam imao problema.. Koristim i mailer uz Operu i na sistemu koji je VBA free i koji je Lite-ovan (Eradicator nije isto loshe reshenje) sa zachepljenim portovima i koji nema software tipa mIRC i ISuckU predstavlja idealno reshenje za sigurno surfovanje net-om. Menjanje GUI-ja me apsolutno ne interesuje (sigurnost pre lepote LOL) A shto se tiche toga kako zivim bez VB-a imam drugu particiju sa Win2K sa kojom ne izlazim na net... Pa mi pola programa ne vristi jer nije nasao VBA. A i u autoexec.bat imam par stringova tipa
if found ...... del ...... msvbvm50.dll i slichno :D
So common hackers let me se what u got ....

Pored svih navedenih prednosti Opere u odnosu na IE jos da dodam izvanredno organizovan i pregledan History i Cache, ne moze IE da pridje...
Ranije sam jos i manje koristio Operu, ali se na XP-u sa njegovim IE6 situacija promenila, jer me uzasno nervira sporo otvaranje novog prozora u IE6, mislim da su raniji IE-i bili brzi...
Ne zaboravite da mozete i da menjate ikone u Operi, originalne mi se nikada nisu dopadale, ima nekoliko jako lepih resenja, ja npr koristim one sto lice na BeOS...

Malo čačkanja po history i cache fajlovima...i sve radi kako treba. Long live Opera!!!

Ja imam Operu 5.12 i radi perfektno i na XPu i na MEu. Nemam razloga da probavam nove verzije, mozda kad mi bude dosadno... Inace i ovaj IE sto dolazi uz XP (valjda je 6ica) je stvarno dosta dobar, izuzetno je stabilan. Kombinujem oba, mada nekako ipak vise koristim IE (opera je bog jedino za uredno snimanje stranica).

Nego niko ne pomenu, u korist Opere i navigaciju misem...
Da li se nekome desilo da koriscenjem opere, a zatim IE-a, cima misem levo, ne bi li se vratio korak nazad :) ?

Uh, izgleda sam ja propustio tu foru sa misem. 'Ajde malo objasni...

ja koristim te "mouse gestures" u operi i toliko sam se navikao da mi se nekad desi da i u windoewsu pokusam da zatvorim prozor sa "dole-desno" ;))) uglavnom imas u operi pod help -> mouse pa pogledaj, recimo desno dugme+ dole-desno je zatvaranje prozora,...

i zaboravio sam najkoriscenije : desni klik + dole-gore : "open in background"

Mouse Gestures su podrzani tek od opere 6.0. Ja ih liicno ne koristim jer mrzim miisa kao napravu i uu svakom trenutku radije koriistim tastaturu... Mada nije losh potez Opera Software-a sa tiim gimmick-om

mouse gestures su postojali i u verziji 5.12,a moguce i ranije...

i prilichno su zgodna stvar,mada ih nisam koristio nizashta drugo osim,za zatvaranje prozora

E verovatno si u pravu... Ja sam se malo zbunio. Skoro sam presao na Operu 6.0 a koristio sam 5.12 pre toga. Znam da sam chitao Operin help pa sam tako znao za mouse gestures... Mada ponavljam po meni korisno samo za korisnike koji ne skidaju ruku sa misha. Svidja m se i fora sa reload-om na Operi. Kada uradish stop uchtavanja stranice, prvi reload nastavlja uchitavanje a drugi cliick na reload ponovo uchitava celu stranu.

imam verziju 6.0
ova verzija ima problema sa attachmentima na ovom sajtu. da li je to ispravljeno u novoj verziji? da ne skidam ako nije.

imam verziju 6.0
ova verzija ima problema sa attachmentima na ovom sajtu. da li je to ispravljeno u novoj verziji? da ne skidam ako nije.
a opcija: toggle whether images should be loaded ili ona pored nje user mode/author mode?
ustede mi sate na internetu.

Vrh Dno