Šta je novo?

Opera 10 - pitanja i odgovori

Pukla mi je maločas prvi put! ;)

Može li se "status field" polje nekako prebaciti na prazan prostor posle "Help" opcije? i da li se može promeniti raspored Toolbarova?

Poslednja izmena:
Jel uspevate da ubijete operin torrent klijent?

Je l' vam puca i ova Opera, kod mene taj problem postoji jos od 9.6x? Pukne mi 2-3 puta dnevno i to obicno kad zatvorim neki tab, doduse ne gasim je uopste, samo eto kad pukne :p

Ne. 9.6 mi je pucala kod prevelikog (>20) broja otvornih tabova sa flash sadržajem. 10ka uopšte ne puca iako je beta na 2 različita računara.

Je l' vam puca i ova Opera, kod mene taj problem postoji jos od 9.6x? Pukne mi 2-3 puta dnevno i to obicno kad zatvorim neki tab, doduse ne gasim je uopste, samo eto kad pukne :p

Meni nijedna opera nije pucala pa ni ova. Cak stavise ova verzija radni perfektno. Mnogo brze nego 9.6
Jedina stvar koja mene uzasno iritira kod Opere su Widgeti koji su beskorisni. Bolje da su napravili plugin sistem kakav ima Firefox.

Poslednja izmena:
Meni stoji upaljena 15 sati dnevno na poslu i kuci...pukne mi jednom nedeljno mozda. A ova beta samo jednom crkla otkad sam je instalirao.

Hoce cak i kada stikliras da ne smara vise (probao, ne radi). Bice da je bug.

opera:config - pa ugastite torrent

Jel probao neko Opera turbo? Izgleda da postoji neki problem sa cookijima, ne pamti user name i pass za forume i slicne sajtove kad je ukljucen. Nekad se loguje, nekad ne.

I dalje puca kad je flash plugin ukljucen. Ovo mi se desavalo sa svim verzijama opere na visti i win7, dok na xp-u radi savrseno. Probao sam vise verzija adobe flash plugina, sa svima puca, osim ako u tools>preferences iskljucim 'enable plugins'. Zna li neko resenje za ovaj problem?

Nije mi jasna ova mogucnost, kako ovo radi?

"Web integration

If you use a Web mail service as your default mail client, you can tell Opera 10 to do the same. Clicking on e-mail addresses or "Send by Mail" in Opera will open the compose page from your Web mail service provider. The same is true with the Feed reader — you can now also add any RSS/atom feed into your favorite online feed reader from within Opera 10."

Pa kad kliknes na mail adresu ponudice ti da izaberes Operin mail, system default ili neki od mail servisa sa weba. E sad i mene interesuje da li moze da se ubaci gmail jer ga tamo nema medju ponudjenima...

ps aha samo se izabere Opera web mail i prodje se kroz wizard, evo sljaka gmail ;)

Poslednja izmena:
Veliki pomak od 9tke iako je beta. Mnogo sam zadovoljan, nije mi pukla nijednom za ovih 10tak dana i mnogo bolje prikazuje sajtove nego sto je radila 9tka( FB me je ranije ubijao sa onim chatom na operi)
A suvisne su reci za brzinu , samo nek nastave ovako :)

Procitao sam ovde utiske za ovu novu 10-ku.
Danas sam je probao i stvarno se primecuje razlika u brzini.:happy:
Pogotovo sto mi je 9.64 u zadnje vreme sve cesce pucala..
Bravo za Operu..

Koristim i ja ovu betu i jeste brza ali probajte SRWare Iron pa uporedite meni se cini da je cak za jedno 20% brzi od 10-ke jedino sto nema bas neke opcije ali sto se tice brzine!

Jel provalio neko kako se izbacuju stavke iz search toolbar-a?
Ne treba mi nista sem gmail-a i wikipedije, a dodao sam i neke svoje.

I meni radi extra...Sada sam u dilemi sta da koristim...F ili O :):):)

Yahoo Mail neće da radi sa o10. Tačnije radi samo Yahoo classic.
pored toga utisci su za sada izuzetno povoljni.

A da za yahoo promenite user agent string?

meni uradio update sa 10ke alfe... radi primetno brze... nadam se da netje biti problema sa povremenim zakucavanjem... mada nije i to nista strasno...

Odlicna stvar...
Do danas sam imao operu 9. a i mozzilu Desetka je u poredjenju sa njima mnogo brza, a i mnogo lepse izgleda.
Sve pohvale

Poslednja izmena:
Ništa nisam dirao i proradio je mail na Yahoo. Sinoć nije hteo da radi.
Šta se desilo nemam pojma. Važno da sada radi.

:wave:

Mogu da se pohvalim da Operu koristim od 2003 i da sam druge browsere koristio samo onda kada neka java ili flash nije htela da se učita kako treba :d

Ja milslim cu se posle 2 godine koriscenja Firefoxa vratiti na Operu. Progutacu to sto necu imati neke ekstenzije ali cu uzivati u brzom surfovanju i lepom izgledu.
Svidja mi se sto je sve nekako uredno i lepo dizajnirano, pogotovo oni paneli sa leve strane.

Nasao sam neki kao adblock za operu i on mi blokira ponesto.E sada zanima me ima li neka fora za operu kao na mozilli da se blokira na desni klik na neku sliku pa block?

Imas block content na desnom kliku, ali bas i ne funkcionise najbolje, recimo na b92 i bench sajtovima samo ponesto blokira.

Nazad
Vrh Dno