Šta je novo?

OpenMPTCProuter

G17

Poštovan
Učlanjen(a)
06.04.2024
Poena
50
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-12700KF
Matična ploča
H610M-E
RAM
32.0GB
GPU
RTX 4060
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Da li je neko koristio OpenMPTCProuter ili nešto slično, ne mogu da pronađem puno informacija i setup.

Hteo sam da povežemo 2 konekcije u 1 preko VPS koliko sam shvatio

Ne znam da li je moguce na open sense ili pf sense, ili bilo sta drugo, znam za Speedify ali ne planiram da ga plaćam servis, čak sam imao i manje brzine na njemu.

Uglavnom ne treba mi load balancing vec 2 ili vise mreza u 1

Možeš li da budeš malo konkretniji?
pfsense može da kreira više mreža i da definiše njihove odnose. Ko koga sme ili ne sme da vidi i slično.

• Like
Reagovanja: G17
Možeš li da budeš malo konkretniji?
pfsense može da kreira više mreža i da definiše njihove odnose. Ko koga sme ili ne sme da vidi i slično.
2 pristupa internetu želim da spojim u jedan kako bih dobio duplo brži internet.

Primer
A1 100 Mbps + A1 100 Mbps -> U 200 Mbps

Koliko sam shvatio potreban mi je VPS zbog VPN konekcije jer je IP drugačiji i zbog paketa, gde bi se slali sa računara na VPS pa posle sklapali preko oba?

Ne treba mi load balancing, već bonding

pfsense ne može da uradi pravi aggregation. Koristi ih kao load balance ili failover.
To dupliranje, prema onome što vidim na netu, može preko openwrt u kome se podesi upravo MPTCP ili baš sam OpenMPTCProuter kao što si predložio i koji je baziran na openwrt.
Verovatno je isti AI izvor koji smo koristili.

Pronašao sam uputstvo

Zašto bih stavio sve na jedan NIC preko switch-a

Zašto ne bih iskoristio 3 mrežna porta (NIC-a) i da li bih mogao da podesim koji port ide za koju konekciju?
Jedan mrežni port za prvi ruter, drugi za drugi ruter i jedan za krajnji izlaz (LAN).

Nazad
Vrh Dno