Šta je novo?

OpenGL Video Player

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pre nekoliko dana sam negde na forumu okacio mali video player koji koristi 3D karticu za render.
Ovo je sada malo unapredjena verzija. Bilo bi lepo kada bi probali player pa mi javite utiske.
Za sada radi samo na NVidia karticama 🙂

Kako se koristi pise u readme.txt fajlu.

Prilozi

Interesantno. Bilo bi dobro dodati mogucnost gledanja vise videa u usto vrijeme. Onako narediti vise filmova jedan pored drugog ko televizori u izlogu.

Hmmm... moze i to... samo sta raditi sa zvukom i CPU ce se smoriti na 5 videa u istom trenutku.

hehe...ovo oti je ekstra.Bas zanimljivo programce.Al moram priznati da je ta opcija sa vise videa i meni pala na pamet...mozes da napravis da pusta samo jedan zvuk(recimo od poslednjeg ubacenog videa)....a CPU ko ga j....trazili ste-gledajte🙂)

Za zvuk neka pusta zvuk videa na koga kliknes. pa mozes menjati kojeg videa ces slusati. A za CPU, pa neli moze da i GPU malo pomogne. Svi VGA kartice imaju video accleration, pa mogli bi da oni procesiraju video, a sta su 5-6 videa za GPU.

isprobao sam ga i extra je,jos kad bi mogao da se mota film i pauzira 🙂

Pa moze... pritisni ~ (tilda) taster i pojavice se prozorcic...

od 5-6 video fajlova mislim da ce pre hdd da poludi nego cpu :d
no sta ja znam 🙂

sutra cu probati programce....

Poslednja izmena:
Update

Evo nove verzije.... u vezi sa Velikim Bratom. Ko zeli da gleda sta se desava u kuci neka...
Otvorite UI (~ tj. taster tilda) i iz toolbara velikog brata
izaberite jedan od 4 streama:
- LevoL - levo oko lowres
- LevoH - levo oko hires
- DesnoL - desno oko lowres
- DesnoH - desno oko hires
lowres je namenjeno dialup korisnicima, a hires za ADSL/Cable

Treba sacekati 30-ak sekundi da se uspostavi veza!

Show jeste glup... ali sad moze da se gleda i u 3D 🙂

Prilozi

ATI.. ufff.. probacu da napravim codepath koji ne koristi NV extenzije, pa ce mozda biti "malo" CPU zahtevniji.

Dobro programche! Da li se film filtrira kao textura kada se lepi na plain? Bio bi fazon da se napravi neko 3D okruzenje oko filma i neki demo camera mod koji bi posle mogao da se koristi za neko VJ zezanje 🙂

Da... film je textura koja se lepi na poligon. Nije losa ideja za kameru!!
U stvari.. mogu da uvucem live sa web kamere ili DV kamere i da to renderujem sa 3d scenom!!!

Poslednja izmena:
Program je odlican, ne znam sta je konkretno zaduzeno za zvuk ali filmovi sa AC3 Dolby Laboratories zvucnim zapisom idu bez zvuka.

Program koristi DirectShow filtere za reprodukciju. Ako nema zvuka znaci da nemas direct show decoder za AC3. Vrlo je moguce da takav dekoder postoji interno u playeru koji si koristio.

Kodek imam sigurno, GSpot kaze da audio iz filma koristi taj kodek i kaze da ga imam instaliranog. Svi plejeri pustaju pocev od Windows Media Plejera audio bez problema ali ovaj tvoj video plejer nece. Da dodas jos subtitl opciju i imash jedan odlican divx plejer!

Titlovi se mogu prikazati pomocu ffdshow filtera. On automatski ubacuje titl na video ako ime titla odgovara imenu avi fajla.

Pa lepo je to, ali zaokruzenost jednog programa meri se time sto sam program ima sve sto je potrebno, a subtitl je definitivno jedna od opcija koja bi zaokruzila tvoj program. Shvati ovo na najbolji moguci nacin, i ovo sto si do sad uradio je fantasticno.
Ja inace ffdshow ne koristim. Samo instaliram DivX 6 i XviD i nista mi pored toga nije potrebno za filmove.

Xtra prog, svaka cast !

kod mene rade prevodi...
a kad ce podrska za vise fajlova ?

Ati bre...Atiiiii....😀

Napravio sam verziju koja bi trebalo da radi na ATI-u. Nazalost.. sad sam na dialup-u (kakav pain in ass) pa kad dodjem kuci okacicu novu verziju.

Evo nove verzije...
* Podrska za ATI Radeon kartice (nije testirano)
* Fullscreen mode pomocu Alt+Enter ili dbl-click levim tasterom misha
* UI se otvara pomoci ~ ili dbl-click desnim tasterom misha

Ako ATI korisnici imaju problema sa programmom, zamolio bi ih da mi posalju !engine.log.

Prilozi

svaka cast na entuzijazmu... ali cemu praviti jos jedan player? mogao bi sigurno znanje i vreme da utrosis na nesto cega nema jos 100 komada...

edit:
probao sam ga, tj ukapirao sam u cemu je fazon... |))
imam atija x1600pro i stvar sljaka, ali mi nekako izgleda da mu fali boja (kao da ih ima 256?!)
ali zanilmjivo je u svakom slucaju... takav efekat sam video u demou za xgl za linux, mozda i vista moze takve stvari...
ako ce pomoci tu je attach...

Prilozi

Poslednja izmena:
svaka cast na entuzijazmu... ali cemu praviti jos jedan player? mogao bi sigurno znanje i vreme da utrosis na nesto cega nema jos 100 komada...

edit:
probao sam ga, tj ukapirao sam u cemu je fazon... |))
imam atija x1600pro i stvar sljaka, ali mi nekako izgleda da mu fali boja (kao da ih ima 256?!)
ali zanilmjivo je u svakom slucaju... takav efekat sam video u demou za xgl za linux, mozda i vista moze takve stvari...
ako ce pomoci tu je attach...

Ajde okaci screenshot... neznam zbog cega mu fale boje.

evo...
ne znam sta mu je...
od decodera je instaliran ffdshow i cini mi se trenutno nista vise, ako je u tome fazon... (nisam proveravao da li u logu pisu dekoder koji se koriste?)

Prilozi

• shot.webp
    shot.webp
    41.7 KB · Pregleda: 84
U log falu pise da koristi ffdshow MPEG-4 Video Decoder.
Kako ti je podesen ffdshow?

kod mene je...

Prilozi

• ffdshow-config.webp
    ffdshow-config.webp
    30.8 KB · Pregleda: 45
Drugar je probao player na 9550 i radi.

Uuu, pa ima ovo potencijala, svaka cast!

cackacu ffdshow jos malo danas, da vidim da nije u njemu fazon... (npr colorspace ili tako nesto)
iz mpc sve izgleda ok...

Nazad
Vrh Dno