Šta je novo?

OpenAI ChatGPT

Aplikacija dostupna samo u USA... Niđe logike, pristup preko sajta radi svuda, a aplikacija zaključana uz poruku "More locations available soon"
 
Opet neka reorganizacija, taman mislim da otkažem pretplatu oni ne[to novo ubace. :D

1707430243038.png
1707430291774.png
1707430328441.png
1707430366252.png

ITD.
 
To su ChatGPT Apps u njihovom GPT App Store-u. Mozes i ti svoj custom GPT da istreniras i stavis ga u App Store da drugi koriste, a ako si u Americi da zaradjujes kroz revenue sharing program.
 
Kako sad ovo? Nas su naši mediji drugačije izvestili.
 

Prilozi

 • Screenshot_2024-02-09-13-34-38-109_com.vivaldi.browser~2.jpg
  Screenshot_2024-02-09-13-34-38-109_com.vivaldi.browser~2.jpg
  99.3 KB · Pregleda: 92
 • Screenshot_2024-02-09-13-35-04-158_com.vivaldi.browser~2.jpg
  Screenshot_2024-02-09-13-35-04-158_com.vivaldi.browser~2.jpg
  94.7 KB · Pregleda: 121
Ako nisu nešto ažurirali, ChatGPT koristi bazu zatvorenu aprila 2023. Ne pratim NBA, ali moguće da je halucinirao sa onim što ima. :unsure:
 
Ako nisu nešto ažurirali, ChatGPT koristi bazu zatvorenu aprila 2023. Ne pratim NBA, ali moguće da je halucinirao sa onim što ima. :unsure:
Ово што је корисник @marinko98 поставио није ChatGPT, него "Гемини" од Гугла производ.

Ево исти упит, а одговор је :)
 

Prilozi

 • денвер.jpg
  денвер.jpg
  97.6 KB · Pregleda: 90
Aplikacija dostupna samo u USA...APK Download:
 
Gemini bi nativno trebao odmah da prepoznaje razlicite jezike?

Jel ko probao sideloadovanu aplikaciju na telefonu da li radi kod nas?
 
Jel ko probao sideloadovanu aplikaciju na telefonu da li radi kod nas?
Bakara is a member of the Benchmark forum, a popular Serbian tech forum. They have been active on the forum since at least March 2019 and have made over 3,000 posts. They seem to be particularly interested in topics related to mobile devices and internet service providers.
Based on their forum activity, Bakara appears to be a helpful and knowledgeable member of the community. They have received positive reactions from other members for their contributions and have helped others solve problems.
Radi :)
 
Od OpenAI stigao jutros mail da su prešli na prepaid za API, tj. umesto da na kraju meseca pošalju fakturu za korišćene API pozive - sada traže da se plati unapred.
U prevodu: sve aplikacije koje koriste OpenAI API su samo prestale jutros da mi rade dok nisam uplatio prepaid, rekonfigurisao, restartovao... itd.
Nisam dobio nikakvo prethodno upozorenje... :mad:
 
Može li neko da mi objasni kakav je to voice AI? Koliko shvatam može da simulira bilo koji glas?
Na primer, pišemo neki tekst i postavimo glas glumca iz našeg omiljenog filma/igre da ga čita.
Da li su takvi AI sistemi besplatni i dostupni svima?
 
S tim u vezi, jedna zanimljivost koju sam čuo skoro od Joe Rogana u njegovom podkastu
Kaže da Spotify ima AI koji može da prevede ceo podcast na drugi jezik(ne na sve jezike, tipa 4-5 za sad)
Ali ne bukvalno da prevede kao subtitle, nego da slušate tog istog Joe Rogana na francuskom jeziku npr. I to slušate njegov glas, ne nekog prevodioca :D
Zanimljiv koncept, i dobar use-case definitivno
 
Mnogi vec koriste takve funkcije, i rekao bih, uspesno. Poslednji takav primer koji je odusevio svet je govor argentinskog predsednika Mileia na WEF-u. (Ne samo zbog govora, vec nacina na koji je taj govor preveden na engleski.)


Originalni govor:


Govor koji je sinhronizovan na engleski sa AI alatom HeyGen. Ne samo sto je isti glas i intonacija, vec je i video izmenjen tako da pomera usta kao da izgovara te reci na engleskom. :)Ne znam da li je koristen iskljucivo HeyGen ili je upotrebljen jos neki alat.
 
Jel' ima ovde neko ko koristi ChatGPT?

Za čega ga koristite?

Kod mene, nema veze koliko puta odem na njihovu web stranicu, ja jednostavno ne znam o čemu da pričam, jer sve što me zanima jednostavno mogu da nadjem preko Google-a.

Verovatno je koristan kada treba rešiti neke kompleksne probleme kao u matematici ili drugim školskim predmetima, ali ovako, nemam ideju za čega da ga koristim :confused:.
 
Kao da si pitao za šta neko koristi brusilicu, jer si kupio jednu, pa ne znaš šta bi sekao sa njom :)

Ja sam ga koristio za neke scripte za spreadsheets. Ranije sam slične skripta plaćao 15 do 50eur preko freelance sajtova. Sada u nekoliko iteracija napravim sam. Mada, realno, i kada sam plaćao skripte, bilo je potrebno više iteracija.

Upotrebio sam ga i za neke stvari u Pythonu. Nikad apre toga nisam koristio Python, ali sam nekako zaključio da će mi za to što sam tražio biti pogodan. Tu je bilo malo više iteracija, ali je bio i poveći broj linija.

Nijednu od navedenih stvari ne bih mogao da nadjem preko googla, posebno ne da kroz moje sugestije napravimo ispravke.

AI ovakvog tipa je valjda i zamišljen da radi u iteracijama. Preko Googla pronalaziš informacije, preko ovog servisa kreiraš rešenje.
 
Kao da si pitao za šta neko koristi brusilicu, jer si kupio jednu, pa ne znaš šta bi sekao sa njom :)
Haha, bukvalno se tako i osećam :)

AI ovakvog tipa je valjda i zamišljen da radi u iteracijama. Preko Googla pronalaziš informacije, preko ovog servisa kreiraš rešenje.
Ovo mi ima smisla. Kada nadješ neku korisnu informaciju na Google-u, možeš da iskoristiš ChatGPT kao servis za obradu te informacije.

Hvala na ideji :)
 
Meni je neizostavni deo dev posla, što kroz korišćenje GitHub Copilot u samom okruženju, što recimo prilikom rešavanja algoritamskih problema sa Leetcode-a, daje fine hintove, a nekad prosledim i rešenje nekog problema, pa mi on fino razloži i rečima objasni šta je autor tu uradio u kodu.

Razmišljam da isprobam i Plus verziju, čujem da je dosta bolja sa coding prompt-ovima.
 
Jel' ima ovde neko ko koristi ChatGPT?
Koristim ga svakodnevno za mnogo stvari, poslovno i privatno, za sebe i svog studenta.

Samo neki primeri: sumiranje dugih tekstova, izvlačenje odluka iz zapisa sastanaka, preuređenje mailova da imaju profesionalni ton, prilagođavanje ponuda zahtevima iz upita, pomoć pri kodiranju, pravljenje planova i koraka za neki poduhvat, prevođenje na/sa raznih jezika, objašnjavanje filozofskih pristupa i koncepata studentu razumljivijim rečnikom, tu su i sopstvene aplikacije prilagođene da koriste OpenAI API... itd. itd.

Bitno je napraviti kolekciju promptova za svoje specifične potrebe jer ne daje puno ako se samo koriste upiti kao kod Google search.
Ne bi bilo loše kreirati temu na forumu za razmenu promptova, pogotovu prilagođenih našim prostorima. :unsure:
 
Koje se AI rešenje pokazalo kao najbolje za uklanjanje objekata sa fotografija, po mogućstvu iz lokala, bez slanja na remote servere? Imam dosta slika sa putovanja gde je nemoguće slikati neki objekat bez velikog broja ljudi, pa bih da ih uklonim. Samsung photo editor radi solidno, ali bih da proverim ima li nešto bolje.

Radio bih na laptopu ili telefonu, tako da nemam RTX GPU, ako je bitno.
 
Nazad
Vrh Dno