Šta je novo?

OpenAI ChatGPT

Danas mene ni jednom nije kepčovao. Više sati smo se družili
 
sad i meni odobrio... verovatno neki problem bio... ali moguće da uvedu za sumnjive adrese i korisnike...
 
OpenAI implements captchas in ChatGPT to help minimize bot activity and spam which verify you are a human by presenting game-like puzzles. You may notice this when using ChatGPT on web, iOS, and Android.
 
1699021817321.png

Pitao sam ga za obicnu bash skriptu...
Edit: MS Copilot
 
Poslednja izmena:
Sve je bolji, za kodiranje tj. delove koda 7 od 10, morate kespert da vam bude koristan i ustedi vreme u polgedu kodiranja.. za bazne kopirajting tekstove ekstremno koristan (8 od 10).. plaši koliko ponekad ume da bude dobar u odgovorima.. Pomučite se malo za specifikaciju šta hoćete i dobićete bolje odgovore ..
 
Ko ne prati, ima raznih unapređenja kod OpenAI. Na primer:
  • novi SDK 1.0 za pravljenje sopstvenih aplikacija koje koriste OpenAI API
  • novi GPT-4 Turbo model: brži, 128k kontekst, 2-3x jeftiniji po tokenu i treniran na bazi podataka do aprila ove godine (API poziv: 'gpt-4-1106-preview')
  • 'gpt-4-vision-preview' model kome se mogu slati i slike na analizu
  • glasovna komunikacija u oba smera za GPT Plus/Enterprise pretplatnike u Android/iOS
  • takođe, web browsing preko Binga za ažurne informacije
  • DALL·E 3 generator slika integrisan sa ChatGPT
  • integrisana napredna data analiza, nije više 'sedi, jedan' iz matematike
  • kreiranje svojih GPT modela sa sopstvenim podacima i uputstvima za specifične namene koji se onda mogu prodavati preko OpenAI Store
  • ... itd.
 
Jel ste dobili na android/ios aplikaciji podršku za razgovor sa ChatGPT?
 
Da. Samo je problem što kada je nakačen neki BT uređaj (sat) on "govori" kroz slušalicu a ne interfon pa se ne čuje dok se ne nasloni na uvo ili isključi BT.
Valjda očekuje da je BT slušalica...
 
Upravo sam skinuo da probam. Uopste ne zvuci lose. Moze se lepo pricati, samo jos malo da ispegla govor, da bude tecan, da ne deluje kao stranac 😁
Inace, nisam gasio bluetooth, sat je povezan. Normalno je na zvucniku telefona isao zvuk.
 
Pomenuti problem sa zvučnikom je primećen samo na Samsung telefonima.
Mene nervira što hoće da se "druži" pa kaže nešto tipa "deluješ mi malo frustrirano..."... 😠 a šta te briga, radi šta ti je rečeno. 😉
Inače, na "auto language" odgovara na jeziku na kome mu se obrati, što je dobro. Naravno, srpski ne zvuči (još uvek) baš prirodno.
 
Koristim Samsung. Verovatno je problem na određenim modelima.
 
Sta se desilo oko ovog otpustanja/vracanja Altmana nazad u kompaniju? Koliko sam ispratio bord direktora ga je otpustio, a radnici pretili da ce da daju otkaz ukoliko se ne vrati?
 
Sta se desilo oko ovog otpustanja/vracanja Altmana nazad u kompaniju? Koliko sam ispratio bord direktora ga je otpustio, a radnici pretili da ce da daju otkaz ukoliko se ne vrati?
Imaš ove lepo sazetu Bench vest i par komentara.

 
Sad sam probao razgovor sa ChatGPT aplikacijom i ova stvar je jeziva. Jeziva u smislu da OpenAI sad ima i naš lični glas a vrlo lako mogu da naprave i lični profil o svojim korisnicima ako su neoprezni pa nesvesno ostave lične podatke i druga interesovanja. Primer, tražio sam mu da mi ispravlja rečenice i da vežba engleski sa mnom, i prilično je dobar u tome ali počinje da postavlja takva pitanja kao što su: šta volite da radite, čime se bavite, odakle ste, zašto to volite i slično.
Mnogo je lakše da se nesvesno izlane preko razgovora nego dok kuckamo, vidim po sebi, rekoh, ček... što mu ja odgovaram iskreno na ova pitanja. :p
 
Rekoh mu da mi pomogne za hackintosh, neće, pitam Barda, hoće :)

ChatGPT.png

Bard.png
 
Brate to je veštačka inteligencija. Neka neće neka hoće, šta je tu čudno? :geek:
 
Instalirao sam ChatGPT na andoidu i iskreno ne vidim neku poentu imati ga na telefonu. U suštini daje odgovore sa neta. Kako vama konkretno ovo pomaže, tj šta ovo može što ne može obicna Google pretraga? (Ako se pravilno ukucaju reči za pretragu).
 
Ja čekam da dobije funcionalnost da izdajem naredbe koje bi izvršavao, npr slanje poruka, čitanje vesti i slično. Ovako mi služi samo za eksperimentisanje i proveravanje nekih informacija, tipa ko je ta i ta osoba ili sta se desilo tada i tada, pa slusam umesto da čitam.
 
Da to bi imalo nekog smisla. Da izvršava naredbe.
 
Sad sam probao razgovor sa ChatGPT aplikacijom...

Ček, speech-to-text, da diktiramo umesto da pišemo, pa to ima po uređajima odavno. Google, Alexa, Cortana i Siri to imaju godinama. Sad' čudna mi čuda da se stt pojavio i u ChatGPT.

Ali text-to-speech, to još nema u ChatGPT? Jel?

Daj da se i to pojavi pa da se izdivanim s' njim k'o čovek...

:p
 
^ Voice to Voice
Moze da se proba ko ima pretplatu
 
Koliko znam puštena je svima glasovna komunikacija u oba smera na telefonima. 🤔
Klikne se na malu slušalicu desno, prethodno izabrati glas između 5-6 ponuđenih.

ChatGPTtalk.jpg ChatGPTset.jpg
 
Kod mene nije još uvijek stiglo, ne vidi se slušalica, mislim da puštaju postepeno korisnicima, kao i prethodne nadogradnje.
 
Mozda je bilo reci ali ne nadjoh... Koji je OK tool da mi generise sliku/logo sa zadatim postavkama? I kako je inace po pitanju autorskih prava, da li sme takav logo da se koristi u komercijalne svrhe?
 
Imaš odličnu temu i rezultate, samo treba da znaš kako da postaviš zahteve:

DALL-E je integrisan u ChatGPT 4 (verziju 3.5 nisam proveravao).
 
Da li neko zna za voice to chat-gpt text?
Primer, intervju, gde pitanja sa intervjua mogu da idu na chat-gpt koji izbaci text kao odgovor ?
 
Nazad
Vrh Dno