Šta je novo?

open with...

Kia

Slavan
Učlanjen(a)
04.04.2007
Poena
310
izbrisao sam program (Virtyal Dub) iz program files i ubacio noviju verziju istog. Do tada sam za otvaranje video fajlova koristio desni klik misem/open with... nadjem VirtyalDub exe file, kliknem i otvori mi klip u izabranom programu.Posto je sad druga verzija VirtyalDub-a na istom mestu gde je bio prosli - (open with...) opcija vise ne moze da ucita taj program!kako da vratim program u opcije (open with...)?

Open With > Choose Program... nadjes exe u program files i vozis.

Open With > Choose Program... nadjem exe u program files i neubacuje ga kao program sa kojim mogu da otvorim fajl

Start->Run->regedit->Enter

HKEY_USERS\S-1-5-21-1715567821-1935655697-725345543-1003\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts

Tu su ti ekstenzije, kliknes na plusic i imash openwith folder, bunari bajo kako ti je drago!

Ja ću poludeti od takvih problema. Već sam 100 puta hteo da otvaram temu.
Isto mi za mp3 ne dodaje Winamp u listu kada ga ručno lociram, ili malo radi pa pobrljavi. To pripisujem novom Winampu, ali imam probleme i sa drugim extenzijama i to na dve različite mašine u kući. Prevode po defaultu otvaram u Notepadu, a kad odem na "open with" i lupim enter umesto da mi da da lociram, odmah ga otvori u Notepadu.
Stvarno bi voleo da znam zašto se to događa i može li se nekako iskoreniti. Mislim, rešim ja to, kad se iznerviram, pregazim particiju ghostom koji je dobro naštelovan, ali to malo radi pa opet nanovo...

Taj problem sa extenzijama u Windows-u se desava zato sto vecina kad instalira neki softver radi na sledeci nacin,na slepo: "next>next>next>next>next>Finish (Exit) " :wall: i nit je gledao koje tipove fajlova taj program moze da asocira,nit' daj boze...I tako za .avi ili .mp3 "mahinalno" asociras "6" programa i posle problemi tipa "Sto mi je ovakva ikonica za film,za pesmu,bla-bla-bla..." ili se pojavljije to "Open with.." prilikom deinstalacije nekog od tih instaliranih programa....
Eto zasto.;)

A ako hocete rucno da asocirate extenzije resavajte to ovde:

My Computer>Tools>Folder Options>File Types> i tu resite koja vas extenzija muchi...

Da li se neko seca koju kombinaciju tastera treba pritisnuti kada se otvara meni desnim klikom na neku ikonicu da uvek ponudi "open with" opciju ?
Jer nekada je nema.

Udji u Regedit, idi na Find, ukucaj Virtual Dub ili VirtualDub i izbrisi sve registry vrednosti koje pronadjes.
To je meni resilo problem, samo je drugi program bio u pitanju.

Hvala na resenom problemu

Nazad
Vrh Dno