Šta je novo?

Open GL i potrosnja struje ...

Stojcha

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2003
Poena
650
Ovo pitanje na prvi pogled izgleda strasno glupo ali sam izgubio dobrih 4 dana lupajuci glavu sta se desava sa glupavim kompom.
Dakle ovako...

Intel 815 ploca sa Tualatinom na 1GHz. Izmenjao sam 7-8 grafickih kartica dok mi nije palo na pamet da probam drugo napajanje (jace na 3,3V grani :d ).

Komp radi perfektno sve sem Open GL aplikacija. D3D radi satima bez problema, Prime, MemTest, DivX kompresija... sve sto mi je palo na pamet.

E kad se pokrene nesto u Open GL-u, znaci bilo sta, momentalno se ukopa ili restartuje. Znaci samo Open GL, sve ostalo radi neograniceno dugo.

Interesuje me da li Open GL na grafickoj vuce vise struje na AGP slotu nego D3D ??????

Znam da zvuci totalno van pameti ali je cinjenica da sa boljim napajanjem OGL radi kako treba 😀

Ma neverujem. Srvarno deluje malo verovatno. Da ne poverujes, ipak mislim da je to do necega drugog.

milenkoc23 je napisao(la):
Ma neverujem. Srvarno deluje malo verovatno. Da ne poverujes, ipak mislim da je to do necega drugog.

Napajanje sa kojim sve radi OK ima 28A na 3,3V.

Napajanje sa kojim ne radi grafika ima 18A na 3,3V. Kad ga vratim u komp opet se desava isto, tj. ne radi samo OpenGL :d

Probao sam i stara napajanja od 200 - 250W koja imaju ispod 20A na 3,3V i problem sa grafikom se javlja i sa njima.

P.S. I verujem ti da ne verujes jer je stvarno neverovatna glupost. Da mi nije oduzelo toliko vremena ne bih ni sam poverovao.

Pokusaj sa promenom USWC field-a u BIOS. Mislim da se nalazi u Advanced Opts....

To bi trebalo da ima veze bas sa OGL-om...

Poz,
Viktor...

Pazi, to sto ti se to tebi javilo u openGL-u ne znaci da se ne bi javilo i u nekim drugim slucajevima. Jednostavno je potrebno jace(bolje) napajanje, ko zna gde bi jos kucalo sa slabijim, ne mozes sve ni da istestiras 🙂

Bad MF je napisao(la):
Pazi, to sto ti se to tebi javilo u openGL-u ne znaci da se ne bi javilo i u nekim drugim slucajevima. Jednostavno je potrebno jace(bolje) napajanje, ko zna gde bi jos kucalo sa slabijim, ne mozes sve ni da istestiras 🙂

Pazi ovako:
Jedan (skoro) ceo dan Prime95 bez greske.
Sledeci dan MemTest86 bez greske.
Sledeci dan 3Dmark2003 (loop) bez greske.

I onda pustim Vulpine Gl (ili bilo sta slicno) i momentalno se ukopa :S:

Cim promenim napajanje sve je OK. A inace ovo, nazovi pokvareno, napajanje sasvim fino zavrsava posao na integrisanom P4.

Cekaj malo, kazi mi da ti nekim slucajem nije palo na pamet da je u pitanju graficka? Odnosno njena potrosnja kada koristi OpenGL funkcije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno