Šta je novo?

Opasoft worm

ymiljan

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
620
uuffff...

poceo sam vec da otvaram slican thread pa mi je AVP nakon friskog update-a konacno "video" crva i "ubio" ga.

Za one koji bi blize da znaju sta je u pitanju:
Na sajtu Kaspersky kazu da je u toku epidemija doticnog crva - vest od 01. oktobra - koji se inace manifestuje fajlom scrsvr.exe koji se iskopira u Windows folder i pozivom na isti fajl pod "run" u win.ini (btw kazu da je infekcija Win2000/xp "unlikely", dok cela ova prica ustvari vazi sa Win9x)

Anyway

AVP je dakle "ubio" stvora, medjutim on se i dalje pojavljuje. Naime pravo niodakle se (dok sam online, za offline nisam siguran jos uvek) ponovo stvara taj fajl u windows folderu kao i poziv na isti u win.iniFX

...malo direktnog prenosa: dok ovo kucam upravo mi je monitor iskocio da me obavesti da se stvar opet desila...boom

Pitanje je: da li se neko borio (i izborio) sa crvom, ima li neke preporuke i tome slicno.

Sistem je win98SE sa AVP 3.5.133 i crkoh vise od brisanja i brljanja.
A da, jos jedan detalj, kada izmeni win.ini prebaci mu datum u 2106. godinu (cisto zlu ne trebalo, kao informacija)

I mala napomena jos: u Virus enciklopediji je zabelezeno drukcije ponasanje od ovog koje se odvija kod mene, sto bi znacilo da je u pitanju nekakva varijanta ovog crva...

Nazad
Vrh Dno