Šta je novo?

Opadanje brzine prenosa (Asus WL-500G Premium)

njikolaj

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2007
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 9900K + Noctua
Matična ploča
MSI Z390
RAM
Kingston 2x8 GB
GPU
EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra Gaming
Storage
1 TB Samsung SSD + 4TB HDD
PSU
Seasonic 750W
Kućište
Fractal Design
Monitor
Dell
Miš & tastatura
Logitech
Laptop
Macbook Pro
Tablet
Ipad Pro
Mobilni telefon
iPhone 15 PM
Pristup internetu
  1. Optički internet
Mučim se sa ovim problemom već neko vremena, pa rekoh da pitam da li može neko da mi pomogne.

Radi se a wireless routeru Asus WL-500G Premium. Upareni su laptop (Dell Studio 1735) i desktop kompjuter (matična je Gigabyte P55 UD3L).

Dok je na jednoj bio XP na drugoj Vista, problema nije bilo. Otkad na obe imam Win7, javlja se problem padanja brzine prenosa na nulu (brojevima 0), i tako stoji određeno vreme (10 sekundi, pola minuta, minut) i onda se nastavi prenos bez problema. Ako se radi o vecem fajlu to se desi i po par puta. Znaci streaming ni ne dolazi u obzir..

Napominjem da je internet konekcija na laptopu (koji dobija putem wireless-a) apsolutno stabilna, nema nikakvih problema u prenosu.

Znači problem je samo u lokalnoj mreži, gde nemam stabilnosti veze.

Firmware na routeru je zadnji.

Da li imate neku ideju, kako ovo da rešim?

probaj da stavis Olegov, DD-WRT ili OpenWRT firmware, pa da probas kako ce sa tim firmwareom da radi..

mada i ja dok sam koristio fabricki, nikakvih problema nisam imao.. trenutno koristim DD-WRT i odlicno se ponasa..

Ako sam dobro razumeo imas isti model kao i ja? Da li mi mozes dati link od DD-WRT i verzije koje koristis?

Da li treba nesto posebno posle da podesavam?

Jedino mi smeta da je dobro radilo sve do reinstalacije sistema i prelaska na win7... mozda nije do routera?

Aj pre nego instaliras drugi firmware skini neku live distribuciju linuxa , podigni je sa diska ili USBa i proveri da li dobijas i tamo iste simptome.
Ukoliko se simptomi iz Win7 ne manifestuju pod Linuxom onda je do Win 7 .

kad si isprobao ovo sa live linux-om i ako se bude isto ponasao,

prvo flesuj ovim(obavezan korak da bi mogao da flesujes nekom naprednijom verzijom)
http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/download/Asus/WL-500gP/-/dd-wrt.v24_mini_asus.trx/3771

pa onda stavis npr mega pack
http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/download/Asus/WL-500gP/-/dd-wrt.v24_mega_generic.bin/3749

nikakva spektakuralrna podesavanja ti nisu potrebna..

..a opet svakako iskljuci mogucnost da je problem do rutera, tako sto ces npr odneti kod nekoga ko ima 2 kompa i sl...

Poslednja izmena:
..a opet svakako iskljuci mogucnost da je problem do rutera, tako sto ces npr odneti kod nekoga ko ima 2 kompa i sl...

e ovo cu prvo odraditi pa cu javiti sta se desava. :)

Nazad
Vrh Dno