njikolaj
Čuven
- Učlanjen(a)
- 21.11.2007
- Poena
- 515
Moja oprema
- CPU & Cooler
- i9 9900K + Noctua
- Matična ploča
- MSI Z390
- RAM
- Kingston 2x8 GB
- GPU
- EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra Gaming
- Storage
- 1 TB Samsung SSD + 4TB HDD
- PSU
- Seasonic 750W
- Kućište
- Fractal Design
- Monitor
- Dell
- Miš & tastatura
- Logitech
- Laptop
- Macbook Pro
- Tablet
- Ipad Pro
- Mobilni telefon
- iPhone 15 PM
- Pristup internetu
- Optički internet
Mučim se sa ovim problemom već neko vremena, pa rekoh da pitam da li može neko da mi pomogne.
Radi se a wireless routeru Asus WL-500G Premium. Upareni su laptop (Dell Studio 1735) i desktop kompjuter (matična je Gigabyte P55 UD3L).
Dok je na jednoj bio XP na drugoj Vista, problema nije bilo. Otkad na obe imam Win7, javlja se problem padanja brzine prenosa na nulu (brojevima 0), i tako stoji određeno vreme (10 sekundi, pola minuta, minut) i onda se nastavi prenos bez problema. Ako se radi o vecem fajlu to se desi i po par puta. Znaci streaming ni ne dolazi u obzir..
Napominjem da je internet konekcija na laptopu (koji dobija putem wireless-a) apsolutno stabilna, nema nikakvih problema u prenosu.
Znači problem je samo u lokalnoj mreži, gde nemam stabilnosti veze.
Firmware na routeru je zadnji.
Da li imate neku ideju, kako ovo da rešim?
Radi se a wireless routeru Asus WL-500G Premium. Upareni su laptop (Dell Studio 1735) i desktop kompjuter (matična je Gigabyte P55 UD3L).
Dok je na jednoj bio XP na drugoj Vista, problema nije bilo. Otkad na obe imam Win7, javlja se problem padanja brzine prenosa na nulu (brojevima 0), i tako stoji određeno vreme (10 sekundi, pola minuta, minut) i onda se nastavi prenos bez problema. Ako se radi o vecem fajlu to se desi i po par puta. Znaci streaming ni ne dolazi u obzir..
Napominjem da je internet konekcija na laptopu (koji dobija putem wireless-a) apsolutno stabilna, nema nikakvih problema u prenosu.
Znači problem je samo u lokalnoj mreži, gde nemam stabilnosti veze.
Firmware na routeru je zadnji.
Da li imate neku ideju, kako ovo da rešim?