Šta je novo?

OnLive

Previse bolesno zvuci i nadam se da ovo nije buducnost :S: A i suvise je rano za ovako nesto, krajem 2009-e izlazi? Morale bi sve zemlje da imaju minimum 5, 8 mbps da bi ovo zazivelo.
Koliko god oni pricali kako ne bi trebalo da bude laga, to mi totalno nemoguce zvuci. Laga ima i kad imas instaliranu igru i kakvu god vezu imas, a ne da u isto vreme ustvari strimujes igru i da nema laga? Vazi :) Totalno mi neizvodljivo zvuci, barem u narednih 10-ak godina..

Previse bolesno zvuci i nadam se da ovo nije buducnost :S: A i suvise je rano za ovako nesto, krajem 2009-e izlazi? Morale bi sve zemlje da imaju minimum 5, 8 mbps da bi ovo zazivelo.
Koliko god oni pricali kako ne bi trebalo da bude laga, to mi totalno nemoguce zvuci. Laga ima i kad imas instaliranu igru i kakvu god vezu imas, a ne da u isto vreme ustvari strimujes igru i da nema laga? Vazi :) Totalno mi neizvodljivo zvuci, barem u narednih 10-ak godina..

Slazem se, pogotovo je kod nas tako nesto neizvodljivo u skorijoj buducnosti...U Evropi je i kako tako moguce s obzirom da oni imaju brzine do 16 mbps, mozda i vise.Ali da nema laga, veoma tesko!!!
I nacin placanja mi se ne svidja da sve treba da ide preko kreditne kartice.
Ako se ovaj projekat zaista bude ostvario mozda ce barem malo pasti cene igara!,):D

Poslednja izmena:
Potpuna virtuelizacija
Pa ne znam, ako likovi kazu da nema laga, a i novinari povrdjuju, sto im ne bi verovali. A veze od 4-5mb ni za srbiju nisu naucna fantastika.

meni ovo zvuci kao jedna velika glupost! alo bre da mi tudji komp igra igru!? ocu bre da imam disk, pc ili PS kraj sebe i da igram!

meni ovo zvuci kao jedna velika glupost! alo bre da mi tudji komp igra igru!? ocu bre da imam disk, pc ili PS kraj sebe i da igram!

Ovo se svodi na pristupacnije igranje igara...To znaci da ne moras da upgradujes svoj komp svakih 6 meseci da bi igrao novije igre. Tj ne moras uopste i na kompu da igras, samo TV ti treba i njihov modem,joystick i rokaj!
Takodje se svodi na to da ne moras da dajes gomilu para da bih se uopste igrao, ne treba ti komp od 800 evra, PS3 od 300-400 i sl. Sada je pitanje koliko ce to njihovo kostati ali bilo bi apsurdno da bude preko 100 evra ako i toliko!
Sada kako ce sve to na kraju ispasti ne zna se, ali ja mislim da nije losa ideja iako sam vise za to da mi je polica puna kutija/pakovanja od igara! :D,)

Poslednja izmena:
videcemo, vreme ce pokazati ,mislim da bi SOny i M$ odavno to uradili da je to buducnost!
a nije mi jasno to za placanje, sta kao iznajmis igru na 24 h npr za 5 $ i igras ko manijak?
ko uopste stoji iza razvoja ovog onlive sistema? znas koliko je potrebno konzola i high end PC-a da bi igralo samo milion ljudi !? tu su potrebne milijarde!

videcemo, vreme ce pokazati ,mislim da bi SOny i M$ odavno to uradili da je to buducnost!
a nije mi jasno to za placanje, sta kao iznajmis igru na 24 h npr za 5 $ i igras ko manijak?
ko uopste stoji iza razvoja ovog onlive sistema? znas koliko je potrebno konzola i high end PC-a da bi igralo samo milion ljudi !? tu su potrebne milijarde!

Ne znam ko stoji iza ovog sistema samo je covek napomenuo da su zadnjih 7 godina radili na razvoju takvog sistema!

bas me zanima ko li je pljunuo lovu za ovo!

Ovim bi se eliminisala prodaja novog hardware-a jer na najlosijem kompu ces moci da igras najzahtevnije moguce igre , a to definitivno gigantske kompanije kao sto su Nvidia i Ati nece dozvoliti...

pa to, prodaja hardvera bi bukvalo nestala, nema sanse da ovo prodje! zamislite da intel, amd, nvidia i drugi prave hardware samo za onlive, korisnici bi kupili PC od 150 e i ne bi ga menjali 15 godina

^
+1,
Imaju ljudi optmizovane algoritme za net kod .
Ne bi sigurno dozvolili sebi da udju u projekat, a da onda izvale da igre laguju .

Glavni problem ce biti cena za dan/mesec/godinu igranja .
Bice sigurno raznih paketa placanja (po utrosku vremena, po igri, paketu igara).
Klasican nacin igranja nece jos dugo nestati, jer mogu da se kladim da ovo nece biti
jeftino, a i vole ljudi ambalazu od igara da cuvaju :D

Kad sam jos malo razmislio o ovome, mislim da bi AMD, Intel, Nvidia i ekipa unajmila nekog najskupljeg hitmena na trzistu.. :) Ne vidim kako bi ovo moglo da zazivi ako nista, onda samo zbog ove cinjenice..

Poslednja izmena:
Ovo je samo jedna lepa utopija, možda bi i funkcionisala u nekom zatvorenom sistemu sa par beta korisnika ali zamislite samo kakve farme kompjutera su potrebne da bi milijunski masovni live gaming bio moguć. Uzmite samo primer Google i njihovu količinu servera koji su potrebni za pretraživanje i indeksiranje web stranica, a to je za ovo što ovaj čiko priča dečija pesmica ili blizzardovi serveri za WoW, jednu jedinu igru i to gde se audio-vizuelni deo posla obrađuje na korisnikovom kompjuteru.

I to sve bez priče o bandwithu i lagu.

u to bi trebalo uloziti jedno 50 milijardi da bi to radilo
meni je ovo ok za neke casual igre, za zezanje, al za ozbilnjo igranje nikako
sta treba da igram neku extra tesku igru i da mi pukne veza u sred nivoa koji sam prelazio 3 sata, pa razbio bi taj Onlive!

Nije onlive za SBB konekcije :D

I onda puknes gomilu para, a lelekom ti blokira portove.

Sistem (konzolu?) vec podrzavaju: Electronic Arts, Ubisoft, Take-Two Interactive, Warner Bros. Interactive Entertainment, THQ, Epic Games, Eidos, Atari Interactive i Codemasters. A zna se da ce kostati ispod 250$, jos uvek se ne zna koliko. Latencija koja se javlja je oko 1ms i to ne zbog interneta, vec enkodiranja/dekodiranja videa.

vest: http://www.engadget.com/2009/03/24/onlive-killed-the-game-console-star/#continued

Phantom je bio zamishljen kao konzola koja igre nabavlja preko sistema slichnog Steam-u, ovo je nesto drugachije.
I recimo da bi to sve bilo izvodljivo i mi da igramo igre na tim stvarima, shta da radimo ako nam se gleda film ili radi u Photoshopu?

I recimo da bi to sve bilo izvodljivo i mi da igramo igre na tim stvarima, shta da radimo ako nam se gleda film ili radi u Photoshopu?

ummm... sad ću da lupim... ali kupimo kompjuter ili koristimo onaj koji već imamo ?!? :)

ovo je samo sistem za igranje, nikako ne menja komp, jedino bi teoretski omogućilo da praktično sve igre možeš igrati i na entry level kompu, sve što bi ti bilo potrebno je dobra konekcija ka netu.

Koja perverzija, mada čisto sumnjam da može da bude lag free kao što tvrde... U koliko bi se ovo ostvarilo, razvojni timovi bi imali odrešene ruke, pošto bi mogli u svakom trenutku da razvijaju igre za trenutno najači HW, a on bi bio upgradeovan konstantno, odnosno ne bi bilo više ciklusa od po 6 godina. Ovo bi značilo i kraj pirateriji i jačanje gaming industrije... Ali čisto sumnjam da je ovo moguće...

Poslednja izmena:
Koja perverzija, mada čisto sumnjam da može da bude lag free kao što tvrde... U koliko bi se ovo ostvarilo, razvojni timovi bi imali odrešene ruke, pošto bi mogli u svakom trenutku da razvijaju igre za trenutno najači HW, a on bi bio upgradeovan konstantno, odnosno ne bi bilo više ciklusa od po 6 godina. Ovo bi značilo i kraj pirateriji i jačanje gaming industrije... Ali čisto sumnjam da je ovo moguće...

A jesi razmislio o tome kako bi propale sve budzevine u hardverskoj industriji, Intel, Nvidia, AMD i ostali? :) Za koga bi pravili hardver kad bi mogao na konfiguraciji od 100$ da igras sve, ili bez kompa uopste, samo TV i Onlive kutijica :) Ne vidim da je ikako ovo izvodljivo, iako ne bude nikakvog laga.. Konzole svakako ovo ne dotiche, jer ce uvek biti ekskluziva koje ne mozes igrati na onlive-u..

Poslednja izmena:
Sumnjam da bi uništilo pirateriju jer bi i dalje morao da kupuješ te igre ako hoćeš da ih igraš OnLive ako sam ja dobro razumeo njihov koncept. Ali da, umesto da ulažeš pare u novu konfiguraciju, ulagao bi u originale ;)

A jesi razmislio o tome kako bi propale sve budzevine u hardverskoj industriji, Intel, Nvidia, AMD i ostali? :) Za koga bi pravili hardver kad bi mogao na konfiguraciji od 100$ da igras sve, ili bez kompa uopste, samo TV i Onlive kutijica :)

Pa pravili bi hw za Onlive, moraju i ovi nečim da teraju te servere :)

Poslednja izmena:
Pa pravili bi hw za Onlive, moraju i ovi nečim da teraju te servere :)

Pa, recimo... jer bi im trebalo milion konfiguracija/servera da bi to sljakalo onako kako oni zamisljaju, ali opet ja mislim da nista od ovoga nece biti...

@ wladymeer

Ne kupujes ti nista, kupujes samo predplatu i "pravo" na igru, za koju mozes platiti samo iznajmljivanje, ili da je imas za trajno..

Poslednja izmena:
Као имали би снаге за нпр. 1.000.000 инстанци Суприм Командера или Кризе, да да, али кад направе квантне рачунаре.

Nazad
Vrh Dno