Šta je novo?

Online voznja, anyone ?

SirOliver je napisao(la):
Naravno da imam poslednji ETCC, ali kao da sam zacaran?
P.S. Ma super bi bilo i kad bi ja dobio odgovor :)

Ja bih ti rado odgovorio ali za tvoj problem ne da nemam resenje ,nego mi ama bas nista ne pada na pamet!Mozda Vidovita Zorka ili Ljubisa Trgovcevic? :D

ajde ljudi,dolazite na F1RST,vozim sa jednim Talijanom,mnogo je dobar,vozice u nasoj ligi.

Soba Bench,Pass peca :D

Vidimo se,ajde nemojte da cekam

Postovana su pravila Lige u threadu "SCG Touring Cars sampionat" molim da ih procitate i date konstruktivne predloge i izmene .
Generalna proba je u cetvrtak u 22h kada cemo napraviti simulaciju trke,sa bodovima ,kaznama,diskavlifikacijama........
OBAVEZNO DODJITE nemoj da neko dobije po :smackbum:

F1RST danas ponovo apdejtovan, 4.6MB, uvedena podrska za najavljeni Prototype-C mod.

Sto znaci da ce i sam mod vrlo uskoro biti napokon pusten.

Jedno verovatno glupo pitanje:
podesio sam pravila koja ste vi odredili, čisto da probam koliko minuta bih bio sporiji od vas :d, al imam problem, bilo koji auto da uzmem, neće da ide brže nego što ide prvom brzinom :D Znači prvom dođe do nekih 77-78KM/h, onda prešalta u drugu i tako tera po stazi, kao da razgleda pejzaž :D Gde grešim?

Vojkan je napisao(la):
Jedno verovatno glupo pitanje:
podesio sam pravila koja ste vi odredili, čisto da probam koliko minuta bih bio sporiji od vas :d, al imam problem, bilo koji auto da uzmem, neće da ide brže nego što ide prvom brzinom :D Znači prvom dođe do nekih 77-78KM/h, onda prešalta u drugu i tako tera po stazi, kao da razgleda pejzaž :D Gde grešim?

Stisni slovo L (ogranicenje brzine u boxu)

pozdrav

Poslednja izmena:
Da, to je to, hvala :wave:

pomoc potrebna

Naime na A1 Ring-u nemogu ispod 1.42.00, sva ziva podesavanja sam isprobao al neide. Inace vozim na tastaturi. Pa bih zamolio nekoga, ko isto vozi na tastaturi, da mi posalje njegov setup za A1 stazu, sa kojim je isao ispod 1.40.00 tako da vidim gde gresim u podesavanjima.

Unapred zahvalan,
pozdrav

Poslednja izmena:
PA sto ne probas one Agorove,nemoguce da su toliko neprilakodjeni tastaturi

Calibra 4WD je napisao(la):
PA sto ne probas one Agorove,nemoguce da su toliko neprilakodjeni tastaturi

Ne znam ni sam pokusavam da utvrdim u cemu je problem> u mojoj voznji ili neznanju podesavanja setup-a.

evo recimo mojih minimalnih brzina u krivinama, da vidim da li je do toga mozda:

1. Castorl ~100
2. Remus ~70
3. Gosser ~60
4. Niki Lauda ~115
5. Power Horse ~115
6. Jochen Rindt ~135
7. A1 ~110
Kakva su vasha?

Mislim da te zezaju najvise Gosser ( ~90 ), pomalo Nikki Lauda ( ~120 ) i kao sto si rekao Power Horse ( ~ 130-140 ).

Mada i mene nesto zeza a ne znam sta, ubih se i prebih se i ne mogu da spustim ispod 1.39 nikako sa Audijem, isprobao sam bezbroj varijacija u setup-u i razne nacine voznje... :mad:

Gosser ja prolazim brze nego Remus otprilike oko 90,a najvise me ka**ju Lauda,Power Horse,i Jochen Rindt pogotovo od kada vozim Alfu umesto Audija,koji mnogo bolje lezi u krivini od Alfe

Modifikacija za EA F1 seriju

Ima jedan detalj koji me vec godinama u celoj EA F1 seriji voznji strasno nervira, pa evo da iskoristim trenutnu situaciju da predlozim barem ucesnicima SCG ETCC sampionata a i svima ostalima koji ponekad koriste EA F1 2001, 2002 ili 99-02 jednu jednostavnu "modifikaciju":

-Nadjite sledeci fajl: Drive/Instalacioni folder/Options/Flags/Albanian.bmp
-Kliknite na njega.
-Veselo i sa uzivanjem pritisnite taster DELETE.

Gotovo. :smoke: :-devil-:

Poslednja izmena:
Ovo je najbolja modifikacija za F1 koju sam video do sada :)

Poslednja izmena od urednika:
Jedno pitanje, kad pominjete ove brzine, na koju mislite? Ulaznu, izlaznu, najnižu tokom cele krivine itd...

Vojkan je napisao(la):
Jedno pitanje, kad pominjete ove brzine, na koju mislite? Ulaznu, izlaznu, najnižu tokom cele krivine itd...

Najnizu tokom cele krivine.

28-og marta, novi patch za ETCC !
After the release of the ETCC 2003 Mod and the last update (1.15) we got a lot of positive reactions, but also some negative voices raised up. Following our goal to bring you the most realistic touring car simulation possible we continued our efforts to collect as much data/information as possible and got in contact with more drivers and teams in order to obtain more feedback, of course we have also listened to the feedback of all the simracers who posted their comments about the first installments of the ETCC 2003 Mod. We then decided to give the underlying physics a major overhaul using all the knowlegde and data we have obtained since the release of the last ETCC 2003 Mod update. Numerous other changes/improvements have been made "under the hood" - we have chosen the name "Evolution" in order to point out that this is not "just another update" for the ETCC 2003 Mod.

New features/changes at a glance:

-the all new Enna Pergusa track (most of the modelling done by Ewan Chalker aka Uzzi)
-completely revised physics, including improved tire physics
-improved balancing, more realistic laptimes
-20+ setups included for various tracks/cars
-"optimized" mts-files to cure the display issues experienced by nvidia users (thanks to Marc Aarts aka Locutus)
-modified engine sounds and new commentary sounds
-improved AI behaviour, more intense racing
-an improved launcher with new useful features

http://www.rsr-forum.net/
http://www.rsr-forum.net/viewtopic.php?t=160

evo pročitao sam ceo thread (puff, pant) skidam etcc2003115full (negde je na 45%), sad ću da prošetam da negde "kupim" igru, ali 2003RH nisam našao ni na jednom od onih linkova?!? a ono što je drapin objašnjavao da se ide preko padajućih menija - e ja na toj adresi nemam nikakve padajuće menije?!

ajde ko je zadnji skidao nek mi da link za RH i možda još neki dobar mod...

pa da se malo navežbam i prilključim se...

Poslednja izmena od urednika:
Ako bi neko bio ljubazan da okaci vcr od sinoc bio bi mu zahvalan.

Takodje i nesto mi nije jasno, kako to da me nisu popravili u box-u, naime u prvoj krivini sam udario u bankinu i auto mi je zanosio ulevo, odmah zatim zatrazio sam pit-stop, gde su me lepo docekali, nesto radili 10-15sec ali mi kvar nisu otklonili. :mad: Posle cega sam morao da odustanem. Ako neko zna u cemu je fora, sa tom pit-stopom nek objasni.

pozdrav

O vcr-u ce verovatno biti reci u thread-u o SCG sampionatu, pa pogledaj tamo ( malo je velik, inace...6-7MB ).

F1 C "barata" sa ostecenjima realativno realno tj. popravlja tokom pit stopa ono sto bi odprilike u stvarnosti moglo biti popravljeno na taj nacin i za neko razumno vreme ( ponekad je pit stop i duzi ). Za ono sto igra interpretira kao suvise veliko ostecenje to i ne pokusava da simulira popravku. Ostecenja upravljackog sistema obicno spadaju u ta "beznadezna".

Mislim da takvo ostecenje ne moze da se popravi,nije to kao u formuli da ti skinu krilce i teraj.Verovatno si dosta ulubio auto i pokvario aero dinamiku(tu nema pomoci) i ostetio tocak ili gumu(to moze da se popravi) ili sjebao suspension a tu tek nema pomoci.Mozda John nije smanjio ostecenja na 30% po dogovoru

Calibra 4WD je napisao(la):
Mislim da takvo ostecenje ne moze da se popravi,nije to kao u formuli da ti skinu krilce i teraj.Verovatno si dosta ulubio auto i pokvario aero dinamiku(tu nema pomoci) i ostetio tocak ili gumu(to moze da se popravi) ili sjebao suspension a tu tek nema pomoci.Mozda John nije smanjio ostecenja na 30% po dogovoru

Definitivno nije, udarac je bio beznadezan, pri jako maloj brzini.

Drapine, kakva su tebi bila ostecenja posle obrtanja na krov?

Ako se ne varam, nesto mi se cini da sam video pre ulaska u sobu da su ostecenja bila na 100%.

Nakon obrtanja na krov ostecenja su mi bila vizuelno...zanimljiva :) spljosten krov, poluodvaljen zadnji spoiler, svasta, a funkcionalno manja brzina i mnogo manji grip sto je nazalost dovelo do taga da sam nakon par krukova izgubio kontrolu i udario u onaj zid kod ulaska u box. E nakon toga je postalo beznadezno, do kraja sam vozio sa volanom okrenutim na ~30 stepeni, nemogucnost upravljanja, ocajno zanosenje pri kocenju...nista vise nije moglo da se radi.

Koja su dobra vremena za Imolu?

pozdrav

Ne znam jos nisam probao,ali meni su reper AI na 100% moras biti brzi od njih ako mislis da imas dobar rez.Oni su inace na A1 Ringu malo iznad 1.40

Najbolje vreme koje sam dosada nasao je 1:57:651.

JA sam probao par krugova sinoc i uspeo sam 2:03:200,a kompovi voze oko 2.00.200-500,znaci dobar rezultat bi morao da ide ispod 2min

e ovako... instalirao sam F1 challenge, mada ne i etcc jer mi nije kući a ni ne nosi mi se hard na posao do nedelje kad će da izadje nova verzija pa ću onda nju da pokupim...
prvi utisci su mi katastrofalni... vozio sam nekada davno f1 by geof crammond i kontao sam da je slično ALI... trebalo mi je sat vremena vežbe (dobro nije baš sat ali skoro), da izvezem jedan krug bez okretanja... sve pomoći sam stavio na low ili isključio... tako da ili treba mnooogooo da vežbam ili da uključim neke pomoći... jeli taj ETCC nešto lakši za vožnju?
da napomenem da recimo kad pada kiša samo stisnem gas (bez levo ili desno) formula krene i onda prokliza i okrene se? neznam kako vi ljudi vozite i koja su vam podešavanja, ali meni ovo deluje nemoguće bez volana ili tako nečeg, mada koliko sam pročitao većina vas vozi sa tastature...
pokušavao sam sa onim setingsima digital controler rate, ali ništa nisam postigao...
pomoziteeeeeeeee, hoću da se navežbam i da se uključim ali mi ne ide :<

Za pocetak stavi sve pomoci na HIGH da bi odvezao 10ak krugova,cisto da udjes u fazon,a kasnije iskljucuj manje bitne pomoci ali OBAVEZNO ostavi Traction control zbog njega ti se okrece auto.
Sa ETTC om je lakse voziti bez pomoci jer su automobili tezi i 3 puta slabiji

odvezao sam već jedno 50-100 krugova i super mi ide sa svim pomoćima off ili low (uglavnom off) jedino TC moram da držim na high, mislim, uspeo sam po 5 krugova bez okretanja max, ali je to toliko sporo i loše da stvarno mislim da ne treba tako voziti...
mada, koliko vidim, svi koji voze formule sa tastature moraju da drže TC na high?
ja sam hteo od početka bez pomoći ali je stvarno nemoguće...

kao što rekoh, skinuo sam (ovde na poslu) 2003RH, ETTC, i još par modova, ali pošto novi ETTC izlazi u nedelju mrzi me da rasklapam komp i donosim hard sada pa i nedelju... vozaću original A1 ovih dana kući čisto da je dobro naučim, pa ću onda da stavim odma novi ETTC...

još nešto... možda bih ja mogao sa posla da hostujem, taman bi se uklopilo, pošto radim do 22, pa bih od kuće vozao (tamo je preslaba mašina za vožnju), samo moram da proverim koliki mi je upload... za down znam da je 256, a up nisam mogao da proverim sa onim linkom što si ti dao (kaže undefined speed)

toliko od mene za sada, calibra, vidim da si sada bio na f1rstu na chat-u (tamo sam nslo), baš sam skinuo f1rst pa ga malo probavam, moraću da i instaliram igru na poslu pošto vidim da je traži da bi hostovao...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno