Šta je novo?

Online voznja, anyone ?

Calibra 4WD je napisao(la):
Samo da javim da je F1ST opet updejtovan,spremite se za novih skinutih 4MB.Jel moguce da svaki put mora da se DL ceo program,a ne samo patch,valjda su toliko sposobni?!?!?!

Zanimljivo da se, koliko sam primetio, niko ziv na to ne zali tamo ! Valjda ljudi koji tamo dolaze imaju takve veze da download od 4MB ni ne primete. :)
Ko nam je kriv sto bi mi isto malo u svet... ;)
Inace, f1rst je _zvanicno_ jos uvek u alpha fazi, nadajmo se da ce i taj update jednog dana da srede, ali zasada im to izgleda nije visko na spisku prioriteta.

Sad sam tek pogledao sta je ovaj McLaren Challenge odnosno McLaren Sunday Cup koji je podrzan od proslog update-a...izgleda mnoooogo dobro.
http://www.orspg.com/

Imam negde na hardu i prethodnu verziju za F1 2002...nevrovatno da nikad nisam stigao da ga probam, ko zna sta sam propustio !

Anyway, radi se o McLaren F1 modelu, Suday Cup kao simulira road ( putnicku ) varijantu i izlazi 14-og, a Challenge race ( trkacku ) varijantu i izlazi 21-og, na Sennin rodjendan. Razlika je u fizici, mogucnostima podesavanja i skinovima.

Da najavimo i vrlo uskoro izlazak finalnog, konacnog, definitivnog...updejta za ETCC: "ETCC 2003 - Evolution" iliti verzija 1.50 :D

Prakticno je zavrsen, pre dva dana je poslat beta testerima na finalnu proveru, tacan datum jos nije objavljen kao ni tacan spisak promena, kazu nece dugo...

Drapine,aj' posto se motas po racesimcentral forumu,saznaj mi kad ce izaci F3 Euroseries mod.

TX :d

Poslednja izmena:
TX

Ja sam bio u tom "Mod timu",ali sam odjedanput,a ni sam ne znam zasto odlucio da ih napustim... :wc:

Ljudi moze li mi neko pomoci vezano za setup Alfe. Na netu sam nalazio neke ali samo za Audije i BMW-a.

Lukija je napisao(la):
Ljudi moze li mi neko pomoci vezano za setup Alfe. Na netu sam nalazio neke ali samo za Audije i BMW-a.
Ima ih dosta u attachmentu koji sam dao ovde .

Najbolje da se svi skupimo veceras na f1rstu, i da se dogovorimo oko lige.
Neka ova solo trka veceras ujedno i bude proba za ligu da vidimo kako ce to sve da funkcionishe.
Takodje je potreban dobrovoljac koji ce da vodi ligu, zakazuje trke i sumira rezultate.

vidimo se veceras momci
pozdrav

Meni niej problem da zakazujem trke i sumiram rezultate,ali bi mi trebala pomoc nekog ko se malo vise razume u vodjenje lige,izlazke,novih zakrpa,tj nekog je 100% u toku online voznji i F1 modova(Drapin).
Vec dvaput sam vas pitao za ligu i nesto mi se slabo oglasavate,ne znam videcemo veceras!
JA hostujem u 22h molim da ne kasnite mnogo,vidimo se

Prenosim iz jednog posta na F1rst forumu, par saveta o optimizaciji konekcije za 56k korisnike, ako ta liga zazivi i ako se i vise nego dosada budemo skupljali na F1rstu bilo bi dobro da ih svi sprovedemo:

...here are some tips to optimize your internet connection for the best Online Racing.

Spyware is one of the major causes of lag in Online Play, If you never checked for Spyware on your PC there is 2 Freeware programs that will remove all Spyware from your PC.

Spybot: http://download.com.com/3000-8022-10194058.html?tag=lst-0-3

Ad-aware 6.0: http://download.com.com/3000-8022-10214379.html?tag=lst-0-2

Spybot and Ad-aware Together will insure you have destroyed all Spyware on your PC. You should run both these programs weekly or even daily if you surf the Web alot and Race alot Online.
Spyware can interupt your connection and cause lag or even disconnect, especially if you are hosting 56k or High Ping Racers.

TCP Optimizer: http://www.speedguide.net/downloads.php

TCP Optimizer will adjust your Registry files for the best Connection you can possably get from your ISP. I have DSL and running TCP Optimizer really kicked my DSL into gear, I highly recommend it. Also free and very easy to use.

There is a new feature in the F1RST Client, When hosting I suggest using Throttle and set your Collision Threshold to 400ms
Anyone with a Ping under 400ms will always look really good on Track and shouldn't experiance any problems as long as their Ping stays under 400. Most 56k users ping is between 250ms and 350ms

NOW YOUR ROCKIN

Thanks to ***heGreat for helping me Optimize my Connection for 56k users when I host. ***heGreat has a 56k connection, With me hosting, Me and JB tested and tested for weeks in the F1RST Client to figure out the best settings for hosting 56k users.

ajde ljudi da radimo ETCC ligu.Bilo bi stvarno super,samo prvo da ustanovimo osnovna pravila,ja cu da uradim sajt.....

Ajde,pa da krenemo sa ligom ovog vikenda,sta mislite? :eyebrows:

Tesko da cemo stici da se dogovorimo za ovaj vikend,ali ako mislite da moze ja sam za.Recimo predlozite ti i Drapin osnovna pravila pa da ljudi daju misljenje sta im odgovara a sta ne,sajt cem lako nije frka.

22h je cekam vas na F1RSTu,dolazite bice velikog pranja :)

Evo nekih osnovnih pravila:

-Da (u ETCC-u) sve pomoci budu iskljucene osim TC-a,Auto Shifta(zbog ljudi na key),i Clutch assist.

-Da sezona ima 10 trka (a voze se 2 perioda,proljecni/ljetnji;jesen/zima),svaki period po 10 trka

-Tim moze imati MAX 3 vozaca,od kojih bi se samo 2 naj sa svake trke bodovala za sampionat timova

-Kad izadje svaki "update",ili "patch" za mod,da se obavezno korisiti u sampionatu

-Trka moze imati MAX 20 krugova,na nekim stazam kao Nordscleife 60 km MAX

Eto to su neka osnovna...Ajde Drapine sad ti :bottle:

Meni su OK!
Sto ne dolazis na F!RST???????

ucim j*biga :wall: :wall:

markko popovich je napisao(la):
ucim j*biga :wall: :wall:

Da vozis???Pa dobro ko zna zna ,ko ne zna NAUCICE!!! :d :d :d

Poslednja izmena:
Evo pao je konacan dogovor da se krene sa OZBILJNIM SAMPIONATOM U ETTC-u otvorili smo novi thread pa ko je raspolozen neka se prijavi i da sugestije u vezi iste,a ovde nastavite sa pitanjima o samoj igri,modovima,patchevima,setupima.........

Pozdrav od SERBIA RACING TEAM-a :wave: :wave: :wave:

Sutra u nedelju 14Marta u 22h skupljanje na F1RST-u ako bog da pa se pojavi John sa T3 konekcijom da nam bude HOST bice mnogo dobro.Inace to ce biti generalna proba za Domaci Sampionat u ETTC-u,pa dojite da malo djiramo zajedno.Vidimo se!

McLaren Sunday Cup

soko je napisao(la):

Nije lose, nije lose, mada su modeli malo "obicni" - nije svako M@d69 ( po meni covek koji pravi najboljie modele, autor svih automobila u GTR-u, ETCC-u i buducem WGTS-u ).

Inace, izasao je i najavljeni i u f1rstu vec podrzani McLaren Sunday Cup ( zbog njega je i f1rst apdejtovan juce ).
http://orspg.com/

Ja cekam neki novi mirror, zasada je jedini na Hungarian Sim-u, ciji ftp ima password pa odbija da komunicira sa Sezamovim GO. :S: Ima oko 85MB ( iz tri dela ), ko ima dobru vezu - samo napred, i da javlja utiske !
http://www.hsw.hu/f1chmod.shtml

Drap ajde okvirno napisi koji se znacajniji modovi ocekuju i otprilike kada,kontam da znas jer si od njavise u toku!

Calibra 4WD je napisao(la):
Drap ajde okvirno napisi koji se znacajniji modovi ocekuju i otprilike kada,kontam da znas jer si od njavise u toku!

Evo jedan lep spisak, 49 komata modova, sve sa kratkim opisom i par slika: http://home.cablerocket.com/~waldroff/mods_upcoming.htm

Ne znam tacno kad bi koji trebao, a to je i dosta nepredvidivo. Ono sto je sigurno gotovo i sto je neposredno pred objavljivanjem je McLaren F1 Challenge ( ORSPG ) i Prototype-C ( Virtual_LM ), oba u sledecih 7 dana.

Eve A1-ring setups...
mala pomos od mene.

Prilozi

• a1-ring.zip
    8.6 KB · Pregleda: 46
hvala agore,nadam se da ces uspeti da nam se prikljucis :wave:

Je**te al su brzi ovi setupovi,skinuo sam najbrzi krug za 1.5sec posle 10-ak krugova.Ali ne mogu da se ni blizu priblizim Agorovih 1.36.800,najbrzi krug mi je 1.38.343

E, imam problem sa A1. Nece da mi krene trka kad vozim protim kompa. Znaci do starta je sve OK, ali kad treba da krene sam start auto bukvalno poleti u nebo i onda me diskvalifikuju. Nemam nikakvu mogucnost da ista uradim. Probao sam jos Monzu i ona radi OK. Imate predlog?
P.S. Calibra, koji auto vozis tamo i koji tacno setup od onih Agorovih. Koliko sam video ima ih nekoliko tamo. Ja vozim Alfu autodelta, cini mi se, onu Shumijevu.

Sir Oliver tebi se desavaju neverovatne stvari,ovo prvi put cujem.Jel imas ETTC 1.15?
Ovo vreme sam uspeo sa Alfom Auto Delta,svi oni setupovi su manje vise slicni,ja koristim onaj Race za trku a za Qual isto samo sa manje goriva i nizim autom

P.S Super je sto postujete za takve probleme ovde,da ne bi gusili thread o Ligi.Hvala

Poslednja izmena:
Naravno da imam poslednji ETCC, ali kao da sam zacaran?
P.S. Ma super bi bilo i kad bi ja dobio odgovor :)

Vrh Dno