Šta je novo?

Online voznja, anyone ?

A bre, na kom nebu ti zivish :D

Brabham BMW - na tom nebu :D

nego koja igra i kada ponovo vozite ?

Ma ne vredi, bar nece meni da radi...stalno neke greshke, ispada sa servera itd...glup je onaj program...

:wall: :mad: Aaajoooj...a lepo sam napisao, necu niposto da pokrecem neka real-life poredjenja ! Ne zaboravite da imamo dosta losa iskustva - svaki put kad se pokrene diskusija o tome koja su kola bolja i ko ce kome na crtu, topic obicne ode u...tamo ;) ...i biva ubrzo zatvoren.

LM, o odnosu pojedinih automobila, hteo sam da kazem da su autori moda tako podesili .hdv fajlove (...koji odredjuju fiziku ). Fizika je vrlo istancano razradjena, u skladu sa stvarnim performansama pojedinih kola konkretno i samo u ETCC sampionatu ! Koliko su u tome uspeli moze da se diskutuje, uostalom u pripremi je sledeci 1.5 patch koji ce se u velikoj meri bas na to odnositi.

Tako je na primer uradjena razlika izmedju setostepene Auto Delta Alfe i ostalih petostepenih, razlika izmedju Schnizter BMW-a i ostalih BMW-a ( razlog - Schnitzer je tehnoloski superioran u sampionatu ), zatim je jasno odradjena razlika izmedju fabrickog 4WD Audi-a i Audi-a na prednju vucu, zatim postoje i razlike medju kolima sa prednjim vucom na osnovu toga da neki imaju McPherson vesanje a neki ne...i tako dalje i tako dalje.

Sto se Honde tice, ne pise se mnogo o njoj, ali mislim da je problem u nesto vise postavljenom centru gravitacije i posledicama koje iz toga slede. Cinjenica je samo da je online i u ligama gotovo niko ne vozi. Za utehu, cini mi se da je ubedljivo najpopularnija za skinovanje.

Ima tu nesto...driver, vreme je da im ti pokazes online kako se vozi Honda i sta moze s njom da se postigne ! ;) :-devil-:

Mali HoBiT je napisao(la):
nego koja igra i kada ponovo vozite ?

Pa najkrace: F1C + ETCC mod ( uglavnom ) + f1rst client. Registrujes se. Ulogujes. Otvoris Chat i Rooms prozore. U Chat je obicno soba "Serbia Racing" ako ima nekoga. Medj' sobama, ako neko hostuje, obicno soba Benchmark ili slicno, password bench. Zasad nema nekih striktnih dogovora, ko kad naidje.

kada pribavim igre videcemo se na startu i samo tu :D,ja se nadam da cu se prikljuciti jako uskoro...
nego kako ide voznja dosada,drajver napisa da ima nekih problema,pucanje i ... ?

JEl mozemo malo bolje da se dogovorimo,pa da se skupimo svi u isto vreme?

I ako imajos ljudi kojima treba igra i modovi nek me kontaktiraju,samo da nas bude vise

Ja ovih dana imam forisirano odlaznje po nekim veridbama, radimo pripreme za svadbe (testiramo kafane i muziku) tako da ne stizem da vezbam voznju svojim novim volanom, a ni da malo provozam neki krug na F1RST-u. Potrudicu se da se pojavim ovih veceri.

Nemanja ajde pusti mi SMS pre nego sto budes isao na F1RST,pa da djiramo zajedno.Sto se tice volana,nemoj da se mnogo nerviras, ETTC je jako ******* treba mnogo vezbe,samo polako!!!

ajde racunaj negde oko 23h. drapin i ovako tamo non-stop visi, samo sto je on covek okupiran ligaskim takmicenjima. Kad smo vec kod toga, drapine kako stojis u ligi?

Poslednja izmena:
nemanjas je napisao(la):
Kad smo vec kod toga, drapine kako stojis u ligi?

Ma nikako ne stojim...mada i ne mogu da stojim jer sam se ukljucio tek u petoj trci sezone, tako ta su svi vec znacajno odmakli u bodovima. A i tamo je luda neka ekipa, ovih 20-tak najboljih mi uredno beze za barem 2 sec po krugu, kako god okrenem... :zgran: :d Medju njima i agor, momak iz Skopja, 17 god, jedan od ubedljivo najboljih vozaca na svetu (...on mi bezi za 3 sec :D ). A imao sam i sudar tokom trke, covek me isekao u krivini, usao mi direktno u liniju kretanja...i onda mi se jos drao posle sto sam ga lupio u d*pe ! Neprijatno. :smoke: :-devil-:

Te trke uopste nisu zezanje, inace. Ova poslednja, Donington, 27 krugova, to mu dodje oko 45 minuta bezprekorne koncentracije. Gume odu za 7-8 krugova a pit-stop je tek u 14-tom, sto znaci prakticno da polovina trke prodje u borbi da se automobil uopste odrzi na stazi, a kamoli jos da se postigne i vreme. Sad sledeci put idem na drugu taktiku: setup koji max cuva gume, po cenu i mnogo sporijeg vremena po krugu, pa da vidim kakve ce to rezultate da daje...

Poslednja izmena:
Sta vi na kraju igrate, ETCC uz F1 2002 ?
Meni se ta igra ni malo ne dopada, ne znam gde gresim :)

Sasa je napisao(la):
Sta vi na kraju igrate, ETCC uz F1 2002 ?
Meni se ta igra ni malo ne dopada, ne znam gde gresim :)
Zamalo.
Ustvari igra se ETCC uz F1C.
Mozda zato sto nema kanti na trotoarima i sto ne moze u lakat krivinu 5. stepenom.

*ebote, danas sam se ubio da napravim neko vreme, i da me ubijesh ne moze ispod 2.02.xx na silverstone-u, i to sa audijem quattro :D:D Sa hondom i alfom pravim 2.03.xx, a sa bmwom oko 10 minuta :D:D:D Ne vredi ovo tastaturom, nikako ne mogu da menjam brzine ko chovek, fali mi analogni gas/kochnica...ne vredi :)

Driveru tebi isti savet kao i Nemanji,mnogo vezbe ako hoces neko dobro vreme da postignes!
S kojim setupom vozis?

driver je napisao(la):
*ebote, danas sam se ubio da napravim neko vreme, i da me ubijesh ne moze ispod 2.02.xx na silverstone-u, i to sa audijem quattro :D:D Sa hondom i alfom pravim 2.03.xx, a sa bmwom oko 10 minuta :D:D:D Ne vredi ovo tastaturom, nikako ne mogu da menjam brzine ko chovek, fali mi analogni gas/kochnica...ne vredi :)

Cek' bre, da li si ukljucio auto-blip i auto-lift ( u Launcher-u, pa Advanced Options ) i Clutch assistance u samoj igri ? Mozda ti to smeta, a to su dozvoljene stvari i na expert nivoJu...

Ako ni to ne pomaze, mogao bi da pokusas da ne koristis klasicni sekvencijalni menjac...pogledaj u podesavanjima...moguce je svakoj brzini dodeliti po jedan taster, sto bi moglo da bude prakticnije...a mogu i da se preskacu brzine u nuzdi.

A uostalom to i nije neko katastrofalno vreme, toliko sam i ja vozio sa volanom, u pocetku...

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
... sa bmwom oko 10 minuta :D:D:D Ne vredi ovo tastaturom, nikako ne mogu da menjam brzine ko chovek, fali mi analogni gas/kochnica...ne vredi :)

pa tebi da naprave ceo kokpit ne bi isao ispod 10 min. :d :D

@Drapin: nisam ukljuchio autoblip i lift, a clutch assistance mi stoji...nego, daj neko vreme za silverstone, i kazi mi koji auto vozish ?
I daj neke setupe, ja koristim one default, mrzi me sad i sa tim da se zezam...

@Mali Hobit: Ma bezi bre, napred motor nazad vucha, to bi samo moja baba mogla da konstruishe :)

pa bakuta ti je konstruktor i po :D ,genije sta vise, da je izdala na trziste tako nesto sada bi ti imao kes za R34 :d:D

Malo je smor ubacivati setup-ove u odgovarajuce foldere, ali...

Vozim uglavnom Audi, na Silverstone-u sam stigao negde do jakih 1:55, najbolje sto sam video je niski 1:53 ili cak nesto ispod, ali sa BMW Schnizter...kako manijaci uspevaju da voze taj BMW meni nije jasno !

Prilozi

• ETCC_SETUPS.zip
    36.2 KB · Pregleda: 51
Isto ko u realnosti, vishe voze po travi nego asfaltu, a onda ih jednom u*ere :D

au driveru al *eres :D jeste schnizter kanta dorada ali je osnova dobra :d

ja isto mislim da Alfe rulaju,i moji vozaci koji voze u ETCC Sim-Challenge sampionatu,koriste Alfe...Ali Alfe imaju veliki problem sa proklizavanjem prednjeg dijela,sto automatski dovodi do brzeg "trosenja" prednjih pneumatika,a BMW je bolji za brzi ulazak u krivine,zbog zadnje vuce,naravno ko umije da ga vozi....

Inace,ja bas i ne volim puno "turing" auta,pravise su spora za mene :)

Ajde da probam ja malo da organizujem trkanje.Dakle vozila bi se F1CC 99-02 trka na stazi Melburn-Australia(da vas podsetim da se u nedelju 07.03 vozi prava trka,tj pocinje novi sampionat F1,Go Montoya Go),sezona koju se dogovorimo,po meni nabolje RH 2003 ako je imate skinutu,ako ne onda 2002.Mozemo da vozimo preko multiplejer opcije u samoj igri ili preko F1RST-a(tu bih zamolio nekog od iskusnijih da nam pomogne).Da bi imali vremena da se dogovorimo i skupimo neka okvirni termin bude u cetvrtak oko 22,23,24h(to cemo jos precizirati)>Ako bi vam se svidelo moj predlog bi bio da dva tri dana pre svake trke kalendara odvozamo stazu koja je na redu>JEL ima zainteresovanih?

Moze, ja sam za F1, to je vec lakshe :)

OK za sada smo tu Driver i Ja,ajde javljate se da nas bude barem 5-6 mnogo je zanimljivije.I vezbajte danas i sutra stazu Melburn Australia barem da naucite stazu napamet,da ne bi pravili karambole za vreme trke

Nazad
Vrh Dno