Šta je novo?

Online Share

Koska_Kole

Slavan
Učlanjen(a)
28.09.2007
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5 12400F + Freezer 34 eSports
Matična ploča
Asrock B660M Pro RS
RAM
2 x 16GB Kingston Fury Renegade Black
GPU
Palit GeForce RTX 4070 Dual OC
Storage
1TB Samsung 970 EVO Plus
Zvuk
ZEN DAC V2
PSU
Seasonic 750W
Monitor
HP x34
Miš & tastatura
Razer Viper Mini + Steelseries 6gv2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pošto u poslednje vreme vidim dosta kvalitetne diskusije da i ja iznesem svoje nedoumice pa ako neko može da pomogne :)

Trenutno sam u fazi razmatranja neke vrste online share-a koji bi se koristio kao zamena za standardni file sharing u lokalnoj mreži.
Situacija je ovakva – zbog širenja kompanije i novih kancelarija koje se nalaze kako po Srbiji tako i susednim zemljama imamo potrebu da lokalni share, odnosno sistematizaciju i organizaciju koju smo tu razvili, primenimo i na ostale projekte, ali tako da svi imaju pristup bez obzira na lokaciju na kojoj se nalaze.

E sad, prvo treba napomenuti da lokalna infrastruktura (serveri i mreža) nije posebno napredna i razvijena, pored toga ne postoji mogućnost bilo kakvih naprednih VPN servisa i slično jer je situacija sa internet provajderom i lokalnom mrežom (koja je deljena) dosta komplikovana. Iz svih ovih razloga smatram da je najbolje odmah preći na neke Cloud servise koji bi obavljali ovu funkciju.

Meni su potrebne osnovne stvari – Mogućnost organizacije file-ova slično sistemu foldera jer takvu organizaciju već imamo razvijenu i mogućnost dodeljivanja osnovnih prava (read – r/w) po korisniku na nivou kontejnera (foldera)

Ukoliko neko koristi nešto slično ili ima neki predlog zamolio bih da podeli iskustvo.

Mislim da ti Box zavrsava posao - https://www.box.com/

Testirali smo ga ranije za neke projekte u firmi, ali ga nismo koristili (jer projekti na kraju nisu realizovani). U svakom slucaju, imas trial period, a imaju i solidnu podrsku za slucaj da hoces da testiras i Enterprise opciju.

Hvala na predlozima.

Dropbox sam hteo da testiram već neko vreme, ali činjenica da mi deluje da ne odgovara mojim zahtevima i da traži CC prilkom trial-a me je odvratila u tom trenutku. Predloženi Box mi deluje kao kompletnije rešenje, baš ono što meni treba, ali i on traži CC za trial. Ne ostaje mi ništa drugo nego da dam to što traže :)

Takođe sam našao i www.egnyte.com kao rešenje koje deluje sasvim solidno a koje je dosta jeftinije od gore pomenutih pa ću i njega testirati.

Poslednja izmena:
A sto ne napravis NAS i samo mu dodelis javnu adresu?
Tako ces imati sve podatke kod sebe, a i ljudi ce imati normalan pristup od kuce ili gde god vec rade.

Nazad
Vrh Dno