Drugo je to kad igrash sa nekim iz okoline, onda ne laguje toliko i vec lichi na stari dobri PES, to sam isprobao, al ako igrash sa strancima (nemci, francuzi, englezi, skandinavci), laga ima itekako. Dalje, ja nisam vuna, tako da sam nabio 25 pobeda i samo jedan remi igrajuci sa strancima, uglavnom nemcima i englezima na oficijelnom serveru, ne znam kolko je to tachno bodova, i ako vam je ono lepo i techno, meni nije. Vecina takvih partija se svodi na "bugara" kako ga mi zovemo (3 napadacha, prolaz po krilu i vracanje na 5 metara da je centarfor zakuca), uklizavanje mozes da zaboravish osim u retkim sluchajevima kad bash znash gde ce igrach da krene (bezizlazne situacije blizu auta), i naravno shut iz daljine je isto teshko iskontrolisati ako ti tad krene da laguje. Isto sam igrao malo po ClanBase/ESL ladderima, i stranci nece uopshte da te puste da ti hostujesh partiju, jer im je to slideshow, a na njihovom hostu je tebi igrivo, al opet opisane situacije odozgo, tako da je igra na jednom kompu ili u lanu (lan je moguc ako imate originale oboje), mnogo mnogo drugacija od te "kvazi igre" na netu.
Potpuno je drugachija situacija shto svi mi extra volimo PES pa ces nekako da predjesh preko toga shto ti smeta mali milion stvari preko neta, ali deksi ako imash josh 3 drugara navuchenih na ovu drogu, bolje ispazarite joypade i peglajte 2on2, mnogo je veca zabava, nego da se nervirash npr na netu kad te izbaci iz igre, a tebi i dalje shljaka net..