Šta je novo?

Onkyo TX-SR508 vs Onkyo TX-SR608

micicss

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Citao sam specifikacije na zvanicnom sajtu i na papiru mi se ne cini da drugi vredi blizu 200e vise.

http://www.eu.onkyo.com/products_compare_8598435.html?BID_1465340=on&BID_1465336=on&button=Compare

Kako mi je ovo prva kupovina AVR-a ne bih voleo da mi posle par meseci bude zao sto odmah nisam kupio 608-u koja je neki best bay koliko mogu da vidim na net-u,novinama...E sad posto je novac uvek problem ako nema velike razlike u zvuku isao bih na jeftiniji model.Zvucnici ce 90% biti Wharfedale Diamond 10.5 prednji,10.1 zadnji i centralni Diamond CS.http://www.edigital.hu/Hangfal/Wharfedale_Diamond_10.5_5.0_hangfalszett_fekete-p56920.html

Pa nije razlika u jeftinijem i skupljem pojacalu ili risiveru samo u broju vati po kanalu i podrzanim formatima zvuka. Razlicito napajanje, ploce i sl iznutra su razlicitog kvaliteta. Ipak, min dobar AVR po HiFi standardima ne mozes naci za ispod 700-800e.

@gvlada
Po tvom postu zakljucujem da je bacanje para ici na 608 posto ne zelim (citaj ne mogu) da platim 700-800 eura za risiver,da li ici na jeftiniji model?Pitanje je hoce li se cuti razlika izmedju ova dva modela na Wharfedale Diamond seriji,svakako cu ako budem u prilici poslusati oba modela pre kupovine.

Svojevremeno sam bio u slicnoj situaciji. Mislio sam da Yamaha 463 (valjda) moze da zadovolji potrebe. Kasnije sam shvatio da je mnogo bolji izbor 663. Onda sam shvatio da Onkyo nudi vise, te sta koji model nudi. Kad sam sakupio novac kupio sam 706. Naravno, preslusaj pa zakljuci sam.

Pa nije razlika u jeftinijem i skupljem pojacalu ili risiveru samo u broju vati po kanalu i podrzanim formatima zvuka. Razlicito napajanje, ploce i sl iznutra su razlicitog kvaliteta. Ipak, min dobar AVR po HiFi standardima ne mozes naci za ispod 700-800e.

Moze se naci daleko ispod, ali je onda polovan. Ne shvatam kupovinu novoga ako se bas nema para na bacanje. Slicno kao i sa kolima, u prvih godinu dana na njemu izgubis skoro 50% vrednosti, a ako dobro potrazis mozes naci korisceni koji te zadovoljava za trecinu cene novoga.

Koje najnovije formate? Muka mi je vise od tih novih formata... Ne moze covek da kupi nesto, a da to ne zastari za pola godine u svetu AVR-a. Zesci shit... Sve to rade namerno lopovi, samo izmisljaju nesto da uzmu pare. :-devil-:

Izmi ti jeftinijeg. Razlike u zvuku nećeš čuti, osim ako nemaš uši kao šišmiš. Jedino što SR608 ima više to je "THX™ certified", "HDMI Front Input" (postaje korisno sa novim telefonima i padovima). Snaga od 160W ti sigurno neće trebati, jedva da ćeš koristiti i 20W u prosečnoj sobi.

Idi najbolje pa sam poslusaj. AKo ti je isto, kupi jeftiniji ali raspitaj se pre toga za delove unutra. Nije 608 dzabe skuplji model. Sto se tice Nikk, moze i kasetni dek da se zakaci na AVR. Ne se sekiraj :p

Recimo podrska za najnovije formate.

A nista kvalitet tog pojacala i kako to sve izgleda kada se slusa? Bitno je samo da ima thxdsucs podrsku, a ono cemu je prvenstveno namenjeno polako gubi smisao.
Imam Onkyo TX-SV919THX i bas bi voleo kada bi se uporedio sa ovim aktuelnim modelima u zvucnoj slici.

Ne sumnjam da je kao pojacalo odlican. Ako racunas vrednost ne mozes ga porediti sa polovnom cenom i klasi sta novo moze da se kupi za te pare. Nadji koliko je vredeo '93 kad je izasao u DEM, GBP, USD pa da vidimo sada za taj novac sta moze da se kupi u eurima. Jedino sto za njega treba ext decoder, npr BD player ili PC sa 5.1 dobrim izvorom. Kapiram ja da je jeftinije dati nekoliko stotina nego nekoliko hiljada evra ali klase uredjaja se moraju postovati.
Manual: http://63.148.251.135/redirect_service.cfm?type=own_manuals&file=TXSV919om.pdf

OK, nasao sam da je nov bio tada 2100$ 1993. Sada se moze porediti sa 5008 modelom, po tezini, ceni i sl. Znam jednog koji je kupio 5007, to zvuci fantasticno. Tvoj model nisam cuo.
Onkyo 5007 http://www.player.rs/product.php?ID=1096
Onkyo 5008 http://www.eu.onkyo.com/products/TX-NR5008.html

Poslednja izmena:
Ma ne sekiram se ja za deck i formate, znas i sam. Mene ti formati, THX-i i ostale trice uopste ne zanimaju.

Pozdravljam! Nemaju svi ljudi iste interese. Razlike treba tolerisati. :)

Ma razumem ja tebe ali razumi i ti mene :)
Ako u dzepu imam nekoliko stotina evra za HiFi gledacu polovno, ako imam vise gledacu novo. Price da je staro bolje je cisto lupanje gluposti. Organizovacemo tvoj AVR protiv 5007 koji ima drugar. Oba po 30kg, oba oko 2000 u svoje vreme. Da uporedimo da li je staro bolje ili novo. Na zalost, to nije moj AVR pa ne znam kada moze ali videcemo. Nije tacno da se nista nije menjalo. Mi koristimo dno dna HiFi. Pravi high end HiFi kosta kao stanovi ovde. Pogledaj sta se prodaje a mi se raspravljamo za sitnice http://www.higherfi.com/

Ne mozes porediti uredjaje po tome koliko kostaju novi i polovni istovremeno. Nov od 500e vredi 250e polovan posle nekoliko god. Nekad od 2000e vredi posle 15god 200e i sl (npr).
Ako hoces daporedis sa ovim teskasima onda ok. Mozda si mislio na nove od 500-ak e.
Nije problem, kupis tako staru mrcinu. Pojacalo sigurno odlicno. KUpis dobru zvucnu kartu 150-200e. Onda 3-4 kvalitetna interkonekta (200e).
Mnogo je veci problem uskladiti zvuk za surround u sobi nego li za stereo. Naravno!
Novi AVR imaju automatske kalibracije, udaljenost, kasnjenje, ekvilajzeri poput audyssey kalibrisu zvuk. Referentni nivo je na 0dB a to je cesto preglasno za vecinu prostorija.
Ne plivam ja u novcu. Ne mogu da kupim HiFi kakav bih hteo. Ipak, necu da se lazem da su uredjaji od pre par decenija bolji od svojih najnovijih naslednika u klasi.

Ma razumem ja tebe ali razumi i ti mene :)
Ako u dzepu imam nekoliko stotina evra za HiFi gledacu polovno, ako imam vise gledacu novo. Price da je staro bolje je cisto lupanje gluposti. Organizovacemo tvoj AVR protiv 5007 koji ima drugar. Oba po 30kg, oba oko 2000 u svoje vreme. Da uporedimo da li je staro bolje ili novo. Na zalost, to nije moj AVR pa ne znam kada moze ali videcemo. Nije tacno da se nista nije menjalo. Mi koristimo dno dna HiFi. Pravi high end HiFi kosta kao stanovi ovde. Pogledaj sta se prodaje a mi se raspravljamo za sitnice http://www.higherfi.com/

Sada kazes da je glupost kada se kaze da je bolje uzeti nesto premium kvaliteta polovno za duplo manje para od trenutne konfekcije, a pre toga navodis: Kapiram ja da je jeftinije dati nekoliko stotina nego nekoliko hiljada evra ....
Ja kapiram da ovde ne dolaze ljudi koji kupuju od 10-50k eura, jer oni odu na odredjena mesta gde im sve lepo objasne io to lepo naplata. Onaj ko dodje ovde hoce da odmeri sta dobija za ulozeni novac i tada dolazi do tvrdnji da je bolji zvuk onoga sto je pre 10-20 godina kostalo npr 2-3k $ nego novoga od 700-800$, a jos je pritom duplo (ili vise) jeftinije. Ti hoces da meris nove i stare stvari koje su u odnosu sa cenom 10:1 , e a ja mislim da to nije realno. To sto si ti odabrao i kupio novi AVR za npr 800e govori da si ti odabrao taj put i niko ne misli da si lood, ali isto tako ne mozes nazivati glupostima razmisljanje ljudi koji tvrde da za duplo manji novac mogu da kupe bolji zvuk, doduse iz koriscenih uredjaja premium klase. Nemoj da se lazes, lepo preslusaj pa zakljuci. Nemoj ni napamet da donosis zakljucke (vidim da nisi uporedjivao slicno ovome) pa da tvrdis kako je tvoj izbor "novo je novo" bolji. Ja npr tvrdim da bi pre uzeo neki amp star 10 godina nego novi model kod vecine brendova.
Na stranu jos sto se kupovinom novoga gubi dosta na vrednosti u kratkom vremenskom periodu, mada i kod polovnih je potencijalni kvarovi, mada zato se bira premium klasa gde su takve stvari dosta retke. Paralela je kao nabavka i koriscenje automobila.

Poslednja izmena:
Razumem ja tebe ali razumi i ti mene.
Naravno da je isplatljivije dati manje nego vise novca. Za pojacala to itekako vazi. Ko prati desavanja, zeli HD sliku i zvuk, treba mu HDMI, trebaju noviji uredjaji. Ko zeli neki vid ext decodera i 5.1 (7.1) analogno da poveze moze kupiti polovno. Ja licno uvek mogu dokupiti neki stari AVR poput tvog ili surround snagasa i iskoristiti moj AVR kao pre-amp ali za sada nemam potrebe za time jer ni ovo ne mogu da pojacam na pola snage. Slusao sam neke Premium klase danas. Primer su Primare AVR, Onkyo top modeli i sl. To rastura od dobrog zvuka. Mozes ih i sam cuti, idi u BM. Imaju salon. Onkyo u Playeru.
Isto kao sa kolima. Ko ima/moze vozi nove modele a ko ne moze ceka neku god za polovne. Polovno je macka u dzaku ako ne znas prodavca.

Ja nisam preslusao ni sve ono sto ja imam. :d Mnogo vise volim da preslusavam zvucnike, mada i to je fizikalija.
Pa to ti pricam: dodje covek i kaze sta da kupim za 7k eura, a da se udobno, brzo i super vozam i ti mu kazes kupi novu Astru, a ja kazem ako hoces to onda nadji neku mecku S ili slicno tome, za dosta manje para. ;)

Tu se slazem sa tobom :)
Oces novo plati vise, oces polovno proci ces sa manje novca.
Mada nekad stvaro probaj da izdvojis vremena da cujes Primere surround. Znam da kosta mnogo ali ono kad se cuje... na sistemu od Vienna.... ufff....

Vlada i ja se razlikujemo u tim stavovima, tako da sam vise pristalica Gedzinog stava u ovoj prici. Nisam protivnik novog, protivnik sam krsa, a to jeste novo za male pare. I kao sto Gedza rece, za recimo 500e milion puta je bolje pojacalo od pre 10-20 godina, nego danasnja konfekcija za te pare. Cak to polovno je cesto bolje i od novog koje premasuje 500e (recimo do 1,5-2k). E tu je fora kad covek hoce ZVUK, a da ne plati previse, kupice KVALITETNIJE STARIJE pojacalo za iste pare koje bi dao na sljastavu kinesku konfekciju. A to da nije fer da se poredi staro od 2-3k maraka koje sad kosta recimo 500e (vrlo malo verovatno- obicno je i jeftinije) sa novim od 500e... pa zasto, to je bas zanimljivo kad se cuje kako ga sahranjuje. :D Prosto ti milina sto si izabrao ono bolje za iste pare. U tome je fora ko hoce ZVUK, a ne nov uredjaj.

Poslednja izmena:
Hehe.... pa ima istine u tome. Pojacalo npr koje pre 25god kostalo 3000DEM sada je 200e i bolje je nego novo za 200e. Naravno, novo za 3000e moze biti strasno dobro. I ne slazem se da je losije, vec bolje i efikasnije od starog. Ostaje razlika u ceni. Audiofili sa kintom nece juriti posto-poto vintage vec ce kupiti novi high-end. Zasto bi to radili kada mogu za manje para da prodju bolje? Oni koji ne mogu to sebi da priuste prave efekat kiselog grozdja. Danas nista ne valja, sve sto je valjalo bilo je u proslosti. Pa i tada je to bilo skupo. Stos je sto su tada najjeftiniji uredjaji bili skuplji nego danas. Nisi mogao da kupis pojacalo za 300DEM novo vec si isao prema 1000. Ja kuci, u istoj sobi imam 2 pojacala koja u vreme svog izlaska bila oko 1150DEM -1300e (po cenama sa razlicitih sajtova po svetu), Marantz PM54 MK2 i PM7001 KI. U uporednom testu 7001 KI je razvalio 54 MK2 po kvalitetu zvuka, nivou detalja, sirini pozornice. Ipak, 54 MK2 izasao '85 a 7001 KI '05 god (tu negde).

Tu se slazem sa tobom :)
Oces novo plati vise, oces polovno proci ces sa manje novca.
Mada nekad stvaro probaj da izdvojis vremena da cujes Primere surround. Znam da kosta mnogo ali ono kad se cuje... na sistemu od Vienna.... ufff....
Ja nesto i nisam odusevljen tim zvukom tako da preispitujem tvoja zapazanja za neke navedene uredjaje ozbiljno :wave:
Marantz PM54 MK2 pitanje je u kakvom je stanju a i taj KI je specijalna verzija tako da nije bas fer poredjenje videli bi kako bi KI prosao sa ovim i ne verujem da bi se lepo proveo
http://www.thevintageknob.org/marantz-PM-94_Limited.html

Poslednja izmena:
A ti si mnogo merodavan sta ima dobar zvuk? 54 MK2 je u odlicnom stanju. Kakave veze ima sto je 7001 KI? Pricamo o cenovnom rangu, klasi koja je oko 1000+ necega. Obican 7001 je 500e bio, a i 54 je MK2. Unapredjeni model. Pogledaj link http://audio-database.com/MARANTZ/amp/pm-94limited-e.html znaci da je 94 tada bila oko 260k jena ili oko 4500dem. Sta to znaci? Da mu danas odgovara pojacalo od 4500e? Ili bi preveo u evre i dobio 2300e? Sa cime poredis sa duplo ili 4x skupljim pojacalom? Da... bas si relevantan....

Ako neko nadje skroz mint pojacalo te klase za smesan novac, sto da ne. Cesto se ne zna sta je unutra. Naravno da je bolje nego novo za te pare ali ako je ispravno. Ako se i popravljalo, moralo je da se nadju identicne komponente jer sve drugo ima neki svoj uticaj drugaciji od originalnih. Kako god, ne moze se porediti za isti novac. Koliko je kostao kao nov, uzmi cenu pa poredi sa novim za tu vrednost.

Poslednja izmena:
to pojacalo je u extra stanju prodato za 600e zato i pricam , kao sto rekoh cenim tvoje misljenje ali ako si pao na dupe od zvuka Primere surround , vise nisam siguran sta ti se svidja no nebitno , poz(inace to automatsko merenje i kod veoma skupih risivera radi kao pistolj , jer isporucuju parodije od mikrofona za podesavanje)

Poslednja izmena:
Vlado, zasto se toliko vezujes za klase? ,) Te ovo nije u klasi s ovim, te ovo nije s onim pa ne vredi da se poredi... Posmatraj vise kroz zvuk uredjaja i gledaj sire, manje kroz pare i klase koje uopste ne moraju nista da govore o samom uredjaju (osim da kosta toliko ili ovoliko i da neki hi-fi casopis standardno kaze: "U ovoj klasi cena, ovo je sjajna kupovina").

Ja naravno znam da je PM94 (u ispravnom stanju) itekako bolje pojacalo od mog 7001 KI. Mozda bih ga kupio da sam bio uveren u potpunu ispravnost i da sam bio u prilici. Mozda i ne bih. Ali da imam dovoljno novca, nazovite viskom ili hifi novcem i sl, da ne moram da odvajam od drugog, kupio bih pre novo za 3-4k e nego neko od pre 20-ak god koje tada vredelo 3-4k dem, gbp i sl.

ali i dalje stoji pitanje sta bi bolje zvucalo , al dosta ofa

Nazad
Vrh Dno