Šta je novo?

Onkyo TX-NR807 i Panasonic GT50e problem

emil

Cenjen
Učlanjen(a)
08.04.2013
Poena
151
Zdravo svima. Nadam se da ovaj forum prati više ljudi nego hi-files forum pošto mi tamo niko ne odgovara na dole opisani problem...

Do sada sam koristio SBB D3 2.0 kablovsku TV i laptop za gledanje filmova. I SBB prijemnik i laptop su sa HDMI kablom bili povezani na AV risiver a HDMI izlaz risivera na Samsung HD ready LCD TV. Zamenio sam LCD TV sa većom Full HD plazmom... Ekran se tek uhodava i nisam ispitao ni pola mogućnosti ali sam naišao na problem kojeg ranije nisam imao! Tokom gledanja D3 ili materijala sa laptopa ponekada se javlja da slika nestane, da se pojavi invezna, da se delovi slike preklapaju... ne mogu ni da opišem kako je to ružno na novom TV-u! Verovatno se u to vreme ulazni signal ne detektuje dobro te slika brlja a u levom gornjem uglu se pojavi natpis HDMI1 (na kojem je spojen Onkyo) i menja se poruka o detektovanom ulazu just, auto, wide, 1080p/60Hz i 1080p/24Hz. Ponekada se stvar stabilizuje samo od sebe a ponekada moram da isključim TV ili promenim pa vratim ulaz na TV-u ili AV risiveru. Ponavljam, ovo se javlja i na kablovskoj i na laptopu. Na oba mesta je podešena rezolucija 1080p a na AV risiveru sam probao trough, auto, 1080p ali svejedno, problem se i dalje povremeno dešava. Na kraju sam i SBB prijemnik i laptop spojio na HDMI ulaze televizora i više nemam taj problem. (Optički audio izlaz televizora sam spojio na AV risiver i deluje da sve radi (nisam još stigao da probam DTS film sa laptopa ali u specifikaciji televizora piše da radi)). E sad, ako to mora tako šta će mi onda AV risiver kad ne mogu u potpunosti da ga iskoristim? Problem je verovatno u Onkyju ali godinama kako ga koristim nije bilo opisanog problema. Verovatno video jedinica Onkyja bolje podržava HD ready od Full HD-a ali onda ako je podešen trough mod ne bi trebalo da ima veze ali ipak ima. Ima neko neku ideju?

Mozda ti crkava HDMI board na Onkyo-u. Koliko sam video, njihovi raniji modeli su imali dosta problema sa time.

Probaj da resetujes Onkyo na fabricka podesavanja, mozda je i neki bug u software-u.

Imas li mogucnosti da probas ponovo sa starim TV-om?

Pozdrav

Mozda ti crkava HDMI board na Onkyo-u. Koliko sam video, njihovi raniji modeli su imali dosta problema sa time.

Probaj da resetujes Onkyo na fabricka podesavanja, mozda je i neki bug u software-u.

Imas li mogucnosti da probas ponovo sa starim TV-om?

Pozdrav

Hvala na odgovoru. Stari TV više nije kod mene tako da ne mogu da probam. Na njemu nije bilo problema, verovatno zato što je bio 720p a ne 1080p. I Onkyio i Panasonic imaju poslednju verziju softvera. Probaću ovo čim budem bio u prilici http://www.uk.onkyo.com/en/videos/factory-reset-of-an-tx-nr609-and-other-57264.html

prvo kreni od najbanalnije stavke, a to je hdmi kabl, koji ide od onkyo-a do tv-a, zameni ga pa javi da li i dalje ima problema...

Imao sam slican problem,hdmi kabal ne radi tj prekida povremeno na WD playeru,Sony PS3 dok isti na PC ili laptopu radi odlicno...Problem resen kupovinom kvalitetnijeg kabla
AV resiver - TV koristim hdmi 1.4

Poslednja izmena:
Zamenio juče HDMI kabl, hvala na savetu. Gledao kablovsku 3 sata i nije bilo problema. :) Danas ću pogledati i neki film sa laptopa ili barem pustiti DVD za razrađivanje plazma ekrana.
Temperatura risivera (ono što on pokaže na displeyu a ne znam gde meri) je bila 34-35 oC. Onda sam na D3 prijemniku podesio izlaznu rezoluciju na 720p da bi Onkyo vršio upscaling i time izazvao rad HDMI borda i radio je i tako bez greške a očitana temperatura je ostala ista.

Ja sam imao slican problem sa Onkyo AVR-om, D3 i hdmi povezivanjem na Philips monitor (slika je dobijala taman kontrast i povremeno se gubila), takodje je u pitanju bio HDMI kabal, zamena kabla je otklonila smetnje.

Ja sam imao verovatno najluđi problem, sa jednim od kablova nije radio jedino onkyo-ov on-screen-graphics, sve ostalo je radilo :zgran:

Nazad
Vrh Dno