Šta je novo?

OnePlus One

ne evo ti primer; 5 inca ekran full hd rezolucija 1080 ima vise dpi nego 5,5 inca 1080 rezolucija

Oba su 480. HD ekrani su podešeni na 320 dpi, QHD 640.

Što je manji dpi to su manji elementi na ekranu i više ih stane (ako gledamo za jednu rezoluciju).

Poslednja izmena:
Da li negde ima paket za TWRP?

Neka, kad se vratim sa mora :) Sutra putujem i treba mi telefon, necu da se igram.

Kao na primjer?

Bili su zaustavili OTA, pa pustili ponovo malo izmenjen image...
Ima prituzbi, ali opet mnogi se i ne bune da mu nesto fali... Mene najvise brine sto su izbacili stari klasican Android dialer, a ubacili truedialer... bezveze...

evo sto nadjoh, neki spisak, e sad da li se sve manifestuje, ne znam:

Bugs (so far):
- No mobile network after a clean flash*
- "No service" message on lockscreen*
- Cellular signal is very unstable*
- Compass inaccurate for some users
- NFC Quick Toggle is missing when enabled
- Video playback bug is still present
- When AudioFX is enabled and using Bluetooth in the car, Google Maps Navigation will quiet music, but not actually be heard over Google Play Music or Spotify. With AudioFX disabled it functions normal
- Third party camera bug
- WiFi and cellular signal strengths are quite poor and connecting on restart takes long

dodao bih:

The home page for a new tab in Chrome is now Bing. In Chrome. (Settings in chrome you can turn it off)
Phone will either fail to unlock (requiring a reboot), or unlock without a PIN when switching user accounts.
Random crashes of System UI and Android System
Physical buttons stop working randomly
Video streaming still sucks.
EU Volume limit is broken.
One of my apps still has graphical glitches.

U svakom slucaju, verovatno nekih drasticnih poboljsanja nece biti, pa ko hoce na 5.1.1 neka flesuje...
A Bugs & Discussion Thread pogledajte ovde:
https://forums.oneplus.net/threads/update-cos-12-1-yog4pas1no-bugs-discussion-thread.349560/

Poslednja izmena:
Ništa od ovoga mi se ne dešava. Sve ono gore sa mobile network je sigurno iz razloga što se pri update preko TWRP radio ne updatuje i to verovatno izaziva probleme.

Razlika između povučenog fajla i novog je 4kb, okačio je neko tamo na forumu čak i tačne razlike.

Kao i uvek, rutovani, čačkani i slično, eto problema. Meni je sve stock i sve radi kako treba. Dialer jeste problematičan, ne u smislu rada već u smislu privatnosti jer truecaller uploaduje i tuđe brojeve u svoju bazu. Njega sam deinstalirao, tj sam truecaller servis koji je samo addon na dilaer, tako da je ok. U teoriji, zamisao je ok, ako te zove nepoznati broj a oni ga imaju u bazi pokazaće ti ko te zove ali činjenica mnogo je privacy issues tu tako da za sada ne...

Dakle ono što je najčešće navedeno, problemi sa signalom -> nema nikakvih problema, bar u ovoj varijanti u kojoj sam ja.

Ali da neko prijavi da je bug bing kao homepage (plus sto moze da se koriguje), e to mi nije jasno...
Meni jos ne nudi OTA... Jedino tako radim update-e i sve mi funkcionise besprekorno...

Možeš i da skineš OTA fajl i da manuelno instaliraš ako si nestrpljiv. U suprotnom, u narednih 10tak dana će sigurno i do tvog telefona stići...

Meni korektno radi, mada za sad nisam primetio neke znacajne promene...

I meni je za sad ok, baterija mislim da je bolja od 5.0.1... Juce je izgurala 6 sati Sot-a...
Samo me u Here zeza kompas, kaže da ga nešto zeza i da kalibrisem tako što vrtim telefon u osmicu, uradim tako dugo ali se notifikacija ne sklanja...

6H SOT! Auuuuu! Odlicno!

Moguće je, sa cm11 je stalno bilo preko 6 sata. Sada je baterija i kod mene bolja, ali sa mojim korišćenjem je tu oko 4.5-5 sot.

Ja moram da preispitam kako koristim svoj tel jer vec neko vrijeme mi je i 5h SOT-a misaona imenica... Sada mi je na 39%, a SOT 2:45...
e5b340de474fc17367f9fea21f304449.jpg

Posljednji OTA, Apex laucher, zooper widget par komada na homescreen-u... Tamna tema...
Dje grijesim???

TypeMail sam poceo da koristim prije nekih dvije nedjelje tako da nije do njega... Doduse, sada se ne mogu sjetiti zasto sam se odlucio da batalim Boxer ali bio je neki razlog...

Vuce ti dosta TypeMail, to je sigurno.
Ako ti je rutovan instaliraj BBS pa postavi log.

Nijesam ga root-ovao...
TypeMail sam poceo da koristim jer mi je sluzbeni mail na exchange serveru, a Type ima sve sto mi treba... Mada, mogu ga mijenjati ako budw trebalo...

Propraticu sjutra, nocas ga punim, a iz type-a sam vec nalog makao...
Ima li na boxer tamna tema?

Posto mi tapatalk ne da edit moram novi post-koju biste mi app preporucili za mail... Exchange podrska je must, tamna tema i ono sto mi je najvaznije da mi iz notification-a daje opciju delete/mark as read kada stigne vise od 1 maila...

Poslednja izmena:
Evo situacije od danas, bez TypeMaila i 1weather widget-a koji mi je malo vukao bateriju izgleda... Opet nijesam zadovoljan... SOT je 3 sata i 30 minuta...

95528718d3c6e59edffbfd83ac07b5ce.jpg

b1d3b266946320cbb043a7453f5177ec.jpg

Otvoren sam za sve sugestije...:)

Poslednja izmena:
Imam jedan problem, nakon prelaska na 12.1 3g net mi je uzasno spor, je li imao ko slican problem?

Vrh Dno