Šta je novo?

OnePlus One

Iscimao sam druga da proba pa mi je slao fotke... Odličan low light, rekao sam mu da ugasi i denoise i oštrenje, fotka izgleda otprilike kao da raw prosto snimiš u jpg, meni je to mnogo prijatnije za oko od onih fabričkih post processing brljotina.

Nije lose mada sam "iste" slike pravio i sa FV-5. Nervira(valjda ce ispraviti) sto svaki put kada udjes u settings i izadjes on zaboravi podesavanja pa moras opet. Deluje mi da ima razlike kod videa u smislu stabilizacije pa bih to da probam posto mi je nedostatak OIS najveca mana ovoj kameri. Generalno jeste bolje od fabricke Cyanogen kamere ali uz sve njene standardne bug-ove.

Stigao mi 1+1 u Nemacku kod drugara, a stigao i invite u inboks, pa ako neko hoce neka se javi na PM, vazi jos 17h.

Zato što su pojačane boje po defaultu, pogledaj podešavanja :)

Ne bi trebalo.
Kod mene je stojalo na default pa sam mu ja dodao malo gasa :)
Nikako da nabavim neki cestit tripod za telefon pa da peglam nocne fotke sa ovim 64s shutter-om.

Pojacane su boje na ovoj modovanoj. Default je 5, ovde je 6. Ja sam odavno porucio tripod sa Alija ali izgleda da se zagubio negde u putu...

Ja sam nasao kod nas za 700 din,za te pare,ne isplati se cekati,ali je otisao dok sam se ja smilovao :)

To za boje nisam znao,meni je delovalo isto.

Interesuje me kakva ce kamera biti na CM12S,nije losa ni ova ali ako mogu nek je dotegnu jos malo :)

Ma... Ja porucivao neke druge gluposti i naletim na to i kao ajde sto da ne. I cekam 2 meseca. A sad mi glupo da jurim drugi jer eto ovaj "putuje".

Kamera je skroz ok. Ok jesam se ja razmazio sa Lumiom i ovo definitivno nije to ali gledajuci po internetu slike sa ostalih flagship androida ovo je "tu negde". Sto se CM12 tice, prvo neka isprave bagove, da lepo radi panorama, da nema FC kada je izabran Raw a ekspozicija vise od 1s i slicno... :)

Ma koje crno tu negde, pogledaj brljotine koje prave ostali telefoni na noćnim/mračnim fotkama i uporedi sa ovim kad mu isključiš denoise i oštrenje. Ima nešto malo sitnog šuma i to je to, da ne pričam što možeš uz stativ da fotkaš na iso 100 i noću.

Ne znam, meni su skroz ok slike sa S5, Z3 itd...

Evo cisto testiranja radi... CameraNextMod, ISO 100, Denoise off, sve ostalo kako je po default-u podeseno u app:

4sec:

8sec:

16sec:

24sec:

32sec:

64sec:

Poslednja izmena:
Pa brate za android ovo je odlicno, i ostali bi imali slican kvalitet kada bi im bile omogucene ove opcije ali nema nista od toga. K Zoom i onaj panasonic su jedni od retkih koji imaju ta podesavanja, Samsungu je SS zakucan uglavnom na 1/8s, Sony u night scene i jos nekim modovima ide do 1.1s ali to opet odredjuje automatika, slicno je i sa ostalim pa ljudi pokusavaju da cupaju sta moze preko one fv5 kamere.

Da, mozda je to i najbolje receno, odlicne za android. Inace, ova app definitivno pravi bolje slike nego FV-5, da demantujem sebe, sad sam uporedjivao bas.

Videcu i ostala podesavanja daju li kakve vidljive rezultate...

ugasi i oštrenje, bespotrebno je kad ne radiš denoise.
ova od 8sec je meni najbolja :)

ne zaboravite da je ovo samo 1/3" senzor

@ darko

Meni je fv5 odbojna aplikacija, kao i sve slicne (mislim na free verziju).

Kad hocu da izvucem neki maksimum u LL uslovima iz matore xp kamere onda to radim tako sto pokusam sto vise da fiksiram telefon (naslonim se na zid, postavim fon na nesto pa podesim tajmer ako treba) i upalim Night Scene mod koji automatski ''razvlaci'' :d SS do 1.1s a iso ogranicim na 100 i to je to.

Evo jedan primer sa 1/2s u tom modu i ISO 100, iz ruke. Imam neke i sa SS 1.1/ISO 100 ali ne mogu da iskopam po krsu.

Jeste da je prastar telefon (1/3.2'' iz 2012) ali videces da treba itekako da budes zadovoljan sa tim sto OPO softver dozvoljava :)

Poslednja izmena:
Pa tako sam i ja slikao :)

Slow shutter mode, ISO100 i naslonio tj ostavio telefon na prozoru.

Nisam nezadovoljan, rekao sam ja i ranije da pravi skroz korektne slike. Najvise mi fali OIS. Jednostavno kod video snimaka to nije to. Nokia je vidno bolja po tom pitanju bila, no dobro, ne treba traziti dlaku u jajetu.

Inace OPO dobija vrlo brzo -> KitKat update. Poslednji pre Lollipop-a, XNPH05Q. Nakon njega ide Lollipop tj CM12S.

OIS ne znaci toliko kao digitalna stabilizacija - za video snimanje, tako se pokazalo do sada. OIS je keva za LL iz ruke ali sa samo malo duzim SS, tu radi dobar posao i bas znaci i po mom misljenju svaki telefon to mora da ima u 2015.

Sto se videa tice OIS tu bas i ne pomaze nesto, pitam se da li je uopste i aktivan ili se sve svodi na fabricku soft. stabilizaciju.. a tu se za sada sony najbolje pokazao jer su preuzeli steadyshot sa dzepnih kamera pa pobedjuje sve androide i nokie racunajuci i 1020 sto se stabilizacije videa tice. U sustini steadyshot sa Z1+ serije je u rangu sa budzetnim action kamerama.
Ali zato video ima malo manje detalja i uzi malo uzi FOV. Mana je i veca potrosnja i zagrevanje jer se cipset prilicno oprerecuje posebno pri stabilizaciji 4k videa. Ali dobro, tu su silni mAh pa nema problema sa baterijom.

U stvari i IP6/plus su se odlicno pokazali ali se ispostavilo da je i za to zasluzan softver tj dobro odradjena soft. stabilizacija a ne OIS koji ima svrhu pre svega za LL foto. Oba IP6 imaju prakticno isti kvalitet stab. a samo 6 plus ima OIS sto govori da je ipak softver u pitanju.

Koliko sam citao i Samsung radi na svojoj verziji napredne stabilizacije kamkordera a OIS ce ostati za fotografisanje.

Sto se OPO tice taj telefon je odavno objasnio i valjda ce II verzija proci bez fleka po displejima uz odrzavanje best buy titule tj niske cene uz kvalitetan sw i prakticno nista losiji opsti kvalitet od htc/samsung/sony :smoke:

Poslednja izmena:
Da video sam kako to izgleda na IP6, fenomenalno. Nisam nesto, stavise, nisam uopste strucan po tom pitanju ali recimo da je video snimak koji je pravila L920 3 klase iznad onog koji pravi OPO i to samo zbog stabilizacije slike. Znam da sam ranije citajuci testove o L920 i gledajuci video sample-ove zaticao komentare kako je OIS zasluzan za miran snimak... No nije ni vazno u krajnjem slucaju. Ovde to ne izgleda kako bih voleo. Kada je fiksiran na nosacu pa recimo snima iz kola, jos i kako-tako ali ovako iz ruke, sve se trese i ne svidja mi se iskreno.

Pa dobro, ne moze sve, posebno ne za te pare :) Zamisli sad jos da OPO ima i najbolju stabilizaciju, i zvucnike kao M8, pa OIS, neki najjaci dual led blic itd.. nije realno. A za telefone koji imaju odlicnu stabilizaciju videa sam ubedjen da je 99% zasluzen dobar softver.

pu slepci, ponovo je oppo out of stock.

A mene kako su svrbeli prsti - naručih MX4

Ne moze OIS da pravi cuda. Dovoljno je pogledati koliki "hod" ima i to uporediti sa time koliko ruka moze da se pomera. On pomaze samo kod malog pomeranja i kod videa da se ne javlja ono "treskanje"
EDIT:

Poslednja izmena:
Ima li neko slobodan invite?

Ono na oneplus forumu sve retos do retosa.... jedan mi prosledi invite za indijski Amazon, drugi mi prosledi invite za američki oneplus store, za dalje neću ni da nagađam šta će mi ponuditi...

***, moj je istekao, niko se nije javio.. nadam se da ce uleteti jos neko. :\

Dobio sam invite na pm, sad imam drugi problem. Kad unesem shipping adresu u Nemačkoj, sajt mi izbaci poruku da za navedenu lokaciju nema dostupnih načina dostave. Ne kapiram...

Lol, taj je neko već maznuo. Ne, drugi sam koristio, ali džabe, ne mogu da dovršim narudžbu.

Odbili mi noćas narudžbinu za mx4 :)

fon je odlican, uopste nije veliki naspram opo je mali :) Kamera izuva kako je dobra, 50000 na antutu, jedino sto nema custom romova, ali stavi nr novu launcher i kao da je drugi fon :)
videt cu da nadjem prodavca od kog sam ja kupio. koliko je bio sinoc, taj tvoj, mislim u novcu?

Nazad
Vrh Dno