Zna li neko troškove dostave do Nemačke? Da li se onda plaća carina i pdv?
Ja sam se zapitao gde su uštedeli a negde sumorali. Dizajn je vrhunski, hw odličan ostaje panel da se uzme "žućkast" i skrešu troškovi...
IHS didn't detail costs for every component in the S5, although it pegged the cost for the phone's integrated circuit at $102.37, which includes the $41 Qualcomm processor as well as Samsung's own manufactured DRAM and NAND flash components. The 1920 x 1080 display costs $63, the 16-megapixel and 2-megapixel cameras cost $18.70, and the two 2800 mAh batteries are $11, IHS said.
Ne postoje tu troskovi koji se "kresu" jer su troskovi drastcino manji od onog u sta je vecina naroda upucena laznim internet clancima. I Samsung i Apple LAZU zestoko kada objavljuju one clanke "price part by part"
vecina cene telefona odlazi na MARKETING, i to je najveci trosak proizvodnje.
http://www.computerworld.com/s/arti...laxy_S5_parts_cost_21_more_than_for_iPhone_5S
ovo je u rangu "Putin licno srusio MH17"
Pricam iz PRVE ruke, imao sam licno tour ZTE fabrike 2011 godine, svojim ocima video component Costs za ZTE Blade 1, i cena koju su tada HTC i Samsung reklamirali za Qualcomm MSM7227 je u realnosti TRI puta manja od onog sto se stvarno placa. Pazi molim te, dipslej koji Samsung sam sebi pravi kosta 63 dolara, dok drasticno skuplji proces pravljenja OGS displeja koji prave kinezi na kineskim brend telefonima izadje oko 15 dolara ...
Isto tako bi trebalo da može da se odradi povraćaj poreza iz Nemačke prilikom iznošenja iz države? Ili ne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari