Šta je novo?

OnePlus One

Sve je to lepo ali bas neznam da li bih preko Alija kupovao ovaj telefon pod uslovom da moze da se kupi.

Poslednja izmena:

Edit, strasno glup video :) Covek je procitao specifikacije i vizuelno uporedio telefone :) Ali kada sam vec okacio ... neka ostane :)

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]Nzlhma478iE[/YOUTUBE]

sa instaliranim colorOS -om . valjda se takvi dobijaju ako se naruce preko alija. ali nebitno,ako treba 5 min da se flesne oficijalni CM

Ima li ikakve najave kada ce krenuti u "slobodnu prodaju"?

Ima li ikakve najave kada ce krenuti u "slobodnu prodaju"?

imas ga u slobodnoj kineskoj prodaji :)

http://www.aliexpress.com/item/OneP...-1080P-Snapdragon-801-3GB-RAM/1948043106.html

http://www.aliexpress.com/item/Orig...ne-5-5-1080P-Snapdragon-801-2/1911150253.html

realno ako ti carina udari oko 20,30e dazbina a sanse za to su uvek oko 50 % ,ovaj mobilni moze da izadje na oko 310e. za toliko ce se i "prodavati " u evropi. jedino sto nemas garanciju

Poslednja izmena:
Mogli bi da se preimenuju u "Soon™"

imas ga u slobodnoj kineskoj prodaji :)

http://www.aliexpress.com/item/OneP...-1080P-Snapdragon-801-3GB-RAM/1948043106.html

http://www.aliexpress.com/item/Orig...ne-5-5-1080P-Snapdragon-801-2/1911150253.html

realno ako ti carina udari oko 20,30e dazbina a sanse za to su uvek oko 50 % ,ovaj mobilni moze da izadje na oko 310e. za toliko ce se i "prodavati " u evropi. jedino sto nemas garanciju

Mislim da je carina 20%, tako da bi to izaslo dosta vise od 20-30 eur.

Kazes kinezu da ti pisu cenu od oko 110 dolara na paketu i postoji sansa od 50 posto da ti ni ne otvaraju paket.(pricam iz iskustva) U prevodu uzmu tu napisanu cenu i na nju obracunaju pdv plus carinu. Ko voli da se kocka moze da pokusa :)

Poslednja izmena:
Ne znam koliko imas iskustva sa carinom ali ne ide to tako. :) To su ti tamo sve goli prevaranti i psihopate. Nista njih to ne interesuje sta pise. Sve kosta onoliko koliko oni procene. Znaci oni mogu da procene da telefon kosta 1000 eur i da ti zveknu carinu 200 eur. Na sve preko 70 eur placas carinu. Znaci u najboljem slucaju moze da se desi da ti procene telefon koliko realno vredi, a kada se na to plati carina 20%, to nije bas tako mala suma.

Malko kasnim...dobar je ovo telefon, a cena mu je jos bolja.

Ne znam koliko imas iskustva sa carinom ali ne ide to tako. :) To su ti tamo sve goli prevaranti i psihopate. Nista njih to ne interesuje sta pise. Sve kosta onoliko koliko oni procene. Znaci oni mogu da procene da telefon kosta 1000 eur i da ti zveknu carinu 200 eur. Na sve preko 70 eur placas carinu. Znaci u najboljem slucaju moze da se desi da ti procene telefon koliko realno vredi, a kada se na to plati carina 20%, to nije bas tako mala suma.
Ok. Nije mi se desilo da mi uzmu tacno cenu koju je kinez napisao. Npr rekao sam mu da stavi 72,59 dolara. i oni u cent uzeli tu cenu.. Sta cemo sada ?

Ovo sto si ti napisao ne da nije istina, nego. Nemoj da pises o ovim stvarima kada ne znas :) U najboljem slucaju mogu da ti obracunaju oko 3,4 puta manju osnovicu a nikako koliko tacno nesto vredi. U najgorem mogu i 1k e ali to je skoro nemoguce jer je telefon u pitanju

Poslednja izmena:
Ne znam sa cemo. Carinu ces platiti to je sigurno. Sigurno je da ces je platii na carinsku osnovicu 260/300 eur ili vise ako carinik tako odluci. I to je to. Bez carine za mobilni telefon neces proci sigurno sta god Kinez napisao. Nisu oni na carini bas sisali vesla pa da ne znaju da to kosta vise od 70 eur sto je limit za carinu. A onda ce ovoriti par sajtova videti cenu i naplatiti carinu.

Pa zato sam napisao.. POSTOJI SANSA da prihvati cenu sa paketa. Znam makar 3 takva slucaja. Jedan sam ja. Problem je sto si ti napisao u najboljem slucaju ce ti obracunati koliko paket stvarno vredi,a to nije istina.. Zato sam i odgovorio,da se dzabe ne sire dezinformacije

Poslednja izmena:
Cekaj ti stvarno ovde javno pises kako ocekujes da ti prodje mobilni telefon bez carine i ovekujes da to neko prihvati? :D To moze da se desi samo ako imas toliko srece da carinika mrzi da pogleda sta je u tom paketu i lupi samo pecat na nevidjeno da je oslobodjeno od carine. Po tom principu moze i heroin da ti prodje. Ako vidi da je mobilni proverice cene po netu i videce koliko zaista kosta i koliko proceni da vredi toliko ce ti naplatiti carinu. Ja sam jednom platio carinu na paket koji sam platio sa 50% popusta i gde su mi ljudi iz Amerike u fabrckom pakovanju staviki zvanicno koliko je placeno, jer na carini nisu verovali da je toliko placeno. I kada sam otisao da se zalim predamnom su otvorili sajt i reklieto toliko to kosta. Ja sam rekao ali evo vam racun zvanicni, ne pisan rukom, koliko je placeno, ulogovao sam se na svoj nalog i pokazao im koliko je placeno, sa sve srijskim brojem porudzbine i rekli su mi da njih to ne zanima. Oni su videli koliko to kosta i to je njima jedino merilo. A ovo je samo jedna kap u moru onoga sto mi se desavalo sa carinom tako da ocekivati da carinik poveruje za mobilni telefon da kosta koliko je Kinez napisao na pakovanju rukom je prikicno optimisticno ocekivanje. Mozda se u unutrasnjosti radi drugacije. Ne znam ni da li svi paketi idu preko iste carine ili kako ali u Beogradu je ovako kako sam napisao. A napisao sam na osnovu visegodisnjeg iskustva sa storinama posiljki.

Druze ja ti pisem kako jeste a ti opet iznova istu pricu.. Jeste kupujem kokain sa aliexpressa i dogovorim se sa kinezom da ga u tecnom stanju ubrizga u bateriju.. Neka ostane na tome da si ti pogodio sustinu..

Edit:
Da li ti mislis da oni imaju vremena da otvaraju sve kineska telefone i traze njihovu pravu vrednost ? Oni rade pod predpostavkom da oni vrede od 50 do 200 dolara i to je to.

Poslednja izmena:
Naravno da sam pogodio sustinu. To sto sam ti napisao ne samo sto je krajnje logicno vec je i potkrepljeno moji.m visegodisnjim iskustvom sa carinom i carinicima i stotinama posiljki koje sam dobijao. To sto si ti ili neko tvoj dobio telefon bez carine ako je to uopste tacno, to je samo cista sreca i nista vise. Ja svakako ne bih porucivao telefon zbog garancije, a ne bih ni zbog toga sto posle treba da gledam u pasulj da li ce mi naplatiti carinu ili ne i koliko. A ako mi ovde neko bude pokazao da je dobio ovaj telefon i da je na kutiji pecat da je paket oslobidjen od carine ili da je carina 20 eur, ja cu ovde javno priznati da nemam pojma o ovome.

moram jos jedno pitanje da ti postavim . izvini sto smaram :)

da li si nekada narucivao telefon iz kine ? npr aliexpresa ? (pitam ovo jer ti pises nesto o posiljkama, iskustvu, a sto se mene tice ti si mogao da uvozis motore za kola,motokultivatore itd itd. naravno da carinski postupak,niti cimanje carinika nece biti isto za mobilne i stvari koje ti uvozis. )

hvala

Poslednja izmena:
Naravno da nisam kupovao kineske telefone. To iskustvo mi nije potrebno u zivotu. Oneplus ima luksuznu kutiju, luksuznu opremu i ako neko to vidi i ima gram mozga shvatice da to nije obican kineski telefon vec nesto skuplje. Na saju koji god da otvori nece nacincenu ispod 260/300 eur, a ako otvori kod nekog preprodavca moze i cise da nadje. Kako god bilo mislim da bez carine nema sanse da prodje. Ali kao sto sam vec rekao. Glupo je ovde raspravljati se o necemu sto jos niko nijlicno iskusio. Kada neko bude iz Srbije dobio One plus One i pokazao carinsku deklaraciju iki pecat da je oslobodjen od carine onda moze o dalje da pricamo. Ovako je samo nagadjanje.

hvala na odgovoru. sve mi je jasno. inace ovde se pise o narucivanju telefona iz kine.

opet pises nesto sto ja nisam pisao.. nisam rekao oslobodjen od carine niti u jednom postu(molim te da mi nadjes gde sam to napisao). rekao sam postoji sansa da ti procene 2 ili 3 puta manju osnovicu i to sam ti potkrepio vlastitim iskustvom narucivanja telefona iz kine.

jos jedna stvar. oneplus one iz kine ne dolazi u luksuznoj kutiji nego u onoj kineskoj kartonskoj od 1dolar. pa nisu ni kinezi ludi. tek kada otvoris tu kutiju onda je ta "luksuzna"

Poslednja izmena:
A sta je poenta ovog vašeg nadmudrivanja? Da opismenite carinike kako bi nas "bolje" carinili? Da pokažete da su carinici glupi? Ili super pametni? Da javno objavljujete kako ih najbolje prevariti? Zaista vas ne razumem...

Brzo javite moderatorima da pobrisu postove :smoke:

Ovo je sad samo jos mnogo naivnim ljudima legalna, regularna prica.

Nazad
Vrh Dno