Šta je novo?

OnePlus One

Qualcomm pre svega radi na Bulk, a taj bulk moze da raspodeli 42 firme i da svako dobije po 6% od total narudzbine. Sta ce ko da radi sa chipsetom, zabole direktora Qualcomm-a, ako je on placen.

6% od cega? Ako je ovo samo prototip ili je napravljen u deset primeraka, ispada onda da se direktor Qualcomm-a zadovoljava prosecnom srpskom platom. Sony isto. Jbl (bilo je price da su njihovi zvucnici) isto. Nisam bas siguran da bi se takve kompanije petljale sa nekim ko nije spreman da ulozi ozbiljne pare. Kinezi u ovom slucaju prave samo masku, manje vise. Dobro mozda i bateriju. Sve ostalo je delo stranih proizvodjaca, koji su renomirani i rade sa korisnicima koji su spremni da uloze u milionsku proizvodnju.

ne mora da prelazi u ovom trenutku ni pola miliona evra.

Ni te pare nisu za bacanje. Pogotovo Kinezi nisu poznati po tome da se rasipaju i bacaju pare. Ne znam zasto bi neko uopste bacio i te pare, da bi nekom mazao oci. Bila je prica kako oni sa ovim samo hoce da se izreklamiraju, a da ce im sledeci model biti u cenovnom rangu S5 i ostalih premium androida. I to je po meni glupost. Zasto bi bilo ko kupovao onda taj sledeci model, kada za te pare moze da kup proverenu stvar od proverenog proizvodjaca. Znaci njihov glavni i jedini argument u ovom trenutku je jako niska cena za vrlo solidan hardver. Ako to promene, nemaju nikakve sanse za uspeh.

Poslednja izmena:
Sve sto su uradili je dokazivanje nekome ili necemu da oni mogu da naprave telefon.kao da hoce nesto da kazu bivsem poslodavcu.ocito da je sve ovo namenjeno njima kako bi pokusali da tu nesto ostvare.da je tu nesto toliko bajno i sjajno pa opo bi to vec odavno napravio.
To sto oni mogu je samo moc ali ne i novcana snaga da se to napravi i proda.
Meni onako sve ovo lici na to da oni izgleda hoce da prodaju tu novu firmu sa sve idejom,bilo da ih neko kupi pa da ostanu na poslu ili da ih kupi i posalje negde na odmor.
Oni ce svo to forumsko i medijsko interesovanje pretociti u vrednost firme.

Poslednja izmena:

Meni pise 312
untitled-1.jpg

A možda su baš to hteli. Postali su veoma viralni. Mnogi forumi bruje o njima.
Svi kao nešto jedva čekaju da se telefon nađe u prodaji, da bi za <300 EUR kupili flagship i hvalili se time.
Ja tako kapiram njihovu strategiju.
A to da li imaju pare ili nemaju - sasvim je uobičajeno (u svetu, ne toliko kod nas) da startapovi traže investitore za pokretanje neke velike ideje. Nama to možda izgleda neobično, ali "na trulom Zapadu" se tako radi.
Ja ne razmišljam previše o svemu tome. Kad bude bio dostupan - verovatno ću ga kupiti. Do tada, na tržištu ima toliko različitih, što brendiranih, što no name telefona. Izbor je nikada veći.

EDIT: sad sam video post Bad Habbit o Italiji. Šteta je što "questo prodotto non e piu disponibile". Sledeće nedelje ću biti u Italiji, pa ću ga baš potražiti po netu i radnjama i oglasima (subito.it) ;)

Poslednja izmena:
Odgovor je bio na ono što je Sky Uk napisao gore. Da sad ne citiram.
Ja sam to protumačio - "nema od toga ništa, oni su prevaranti, telefona nigde nema, niti će ih biti, pokušavaju da prevare i kupce i da uzmu pare od nekoga..."
Moje mišljenje je drugačije.
Već nekoliko strana se polemiše da li će ili neće biti telefona. Ta tenzija je upravo jedan od marketing mehanizama i garantuje 100% prodaju plasiranih proizvoda. Idealno za proizvođača, a ne košta ništa :)

Koliko se ja secam kako je tekla prica, ljudi su rekli da ce se prodaja manje vise stabilizovati krajem juna. Sada je pocetak juna i poceli su da se stidljivo pojavljuju. Znaci, ne znam cemu tolika tenzija. Verovatno ce biti kako su i rekli.

A i ako ne bude kako su rekli - šta smo izgubili?
Rekoh već - ponuda je nikad veća, za svoje pare ću kupiti ono što ja hoću, a ne ono što me Samsung, LG, HTC ili neko drugi ubeđuje da kupim.
Ranije sam ovde pisao - ako ovi uspeju, to može (a ne mora) imati uticaj na cene na tržištu, od čega bismo mi kao kupci imali koristi.

6% od cega? Ako je ovo samo prototip ili je napravljen u deset primeraka, ispada onda da se direktor Qualcomm-a zadovoljava prosecnom srpskom platom. Sony isto. Jbl (bilo je price da su njihovi zvucnici) isto. Nisam bas siguran da bi se takve kompanije petljale sa nekim ko nije spreman da ulozi ozbiljne pare. Kinezi u ovom slucaju prave samo masku, manje vise. Dobro mozda i bateriju. Sve ostalo je delo stranih proizvodjaca, koji su renomirani i rade sa korisnicima koji su spremni da uloze u milionsku proizvodnju.

Ma care nisi skapirao. Qualcomm primera radi ima minimalni Lot order od 10k komada. Tebi je mnogo da uzmes 10 hiljada procesora, uzmes dogovoris se sa Lijem, Chengom, Chenom i Chow-om, da kupite lot, podelite procesore medju sobom. svako po 2 iljade procesora. Tako se radi u Kini. Brdo uredjaja napravljeno na taj nacin. Krait s4 u sebi trenutno ima toliko kineza za 2 A4 papira da se ispise.

Odakle ti ideja da Qualcomm kao firmu zanima gde ce da zavrsi proizvod koji su prodali ? Jesi cuo nekad za uredjaj Gionee ELIFE E7 ? kinezchuga najgora, sa snapdragon 800.

Da se manemo mi Srbi toga da smo najpametniji i da pustimo ljude koji nesto rade, da to i urade. Nasa eletronska industrija se svodi na pravljenje sijalica loseg kvaliteta. Kad pogledam koliko svi sve znaju po forumima, da ne znam gde zivim, pomislio bih da koristimo teleport vec 50 godina. Ljudi su rekli da ce biti frka sa distribucijom i da ce se relativno stabilizovati krajem juna. Sacekajmo kraj juna, pa onda da krenemo sa teorijama zavere i pljuvanjem.

Poslednja izmena:
nema ga, nije in stock, nije nabavljiv...dakle, kosta 320 evra al ga nemamo...

Nisam rekao,da neće biti ništa od njega,nego da ne pamtim kada je neko na ovakav način mučio svoje potencijalne kupce.Telefona ,nema pa nema i tačka bar za sada.
Ja sam tu prvi da ga ćapim,ali nisam toliki mazohista da pravim tenkrea od sebe i da radim ono što mi narede ,ne bi li kupio kartu za čekanje u redu.
Ako treba nešto da se razbija, onda je to tintara onog ko je to smislio:wall:

Poslednja izmena:
Ja sam tu prvi da ga ćapim,ali nisam toliki mazohista da pravim tenkrea od sebe i da radim ono što mi narede ,ne bi li kupio kartu za čekanje u redu.
Ako treba nešto da se razbija, onda je to tintara onog ko je to smislio:wall:
Vi'š, tu se 100% slažemo. :D
Kad ga vidim na KupujemProdajem za 320 EUR, o'ma' kupujem ;)
Do tada, koristim One X sa SlimKat ROM-om i pevam ,)

videces ga "uskoro" na kp za 320e :sceptic: pod uskoro mislim sledece god verovatno.. a tada su vec izasli 64bit telefoni.

Poslednja izmena:
Кад се појави у Италији, ако неко буде хтео, даћу му моју адресу за доставу, па ћемо се лако договорити за испоруку. Цена: бесплатно за бенчовце :)

Nisi mozda procitao da pise -PRESELL-nema ga na stanjuuuuuuuuu!!!!!!!!

Pa čovek je lepo napisao "ima na lageru od 28.5 ovaj fon".
Čini mi se da je bio sasvim svestan da telefona trenutno nema na stanju.

EDIT: Moja greška. Smetnuo sam sa uma da 28. 5. nije tekući mesec jun, nego prethodni maj:) Verovatno je i prodavac napravio istu grešku i verovatno se telefon zapravo očekuje 28. 6., tj. juna. Bilo bi ludo da radi presell i da najavljuje datum koji je prošao.

Poslednja izmena:
Hi,Hi,Hi

Taj kad ga bude imao,bice ga po celom svetu.

A najjači su mi ovi što liupe feedback excellent i sl, a telefon u životu videli nisu.

Uff, što bih im delio vaspitno-korektivne ćuške...

Ja bi njima po one pljus šljagu.

Nisi mozda procitao da pise -PRESELL-nema ga na stanjuuuuuuuuu!!!!!!!!

Pa jel ti vidis covek napisa 28.5.2014 pise ima ga na sanjuuuuuuuuu
ONEPLUS WILL BE IN STOCK ON 2014-05-28
To pise sad da li ga ima ili nema pitanje je, covek je lepo stavio da tamo pise da ima sto je prodavac i napisao.

Poslednja izmena:
Pise ali u buducem vremenu.Koliko samo ima lakovernih detlića pa to je čudo.

Za vašiu informaciju,prevaranti sa oneplus foruma,brišu svaku poruku brzinom svetlosti ako izrazite i zrnce sumnje u njih.
Moju su obrisali u roku od 2 sekunde,i ne samo moju.
Znajući kako inače rade fabrike a posebno fabrike IT proizvoda ,postavio sam par pitanja vezano za proizvodnju telefona.Sramota je šta i koga oni pokušavaju da predtstavljaju.Nisu oni kupili niti jedan jedini deo potreban za masovnu proizvodnju,to vam ja odgovorno tvrdim ,bar do dana današnjeg.Cela ova cirkusijada ,montipajtonovskog raspleta je ništa drugo neko kupovina nekog vremena i zamajavanje internacionalnih masa.

Poslednja izmena:
Pa naravno da pise u buducem vremenu jer je to covek napisao pre 28.5.2014
Da li je lagao ili ne to je drugo pitanje, mada koliko vidim jedan je napisao feedback.
Zasto bi to uradio ako nije dobio fon jer kad napise da je dobio(a u slucaju da nije) moze da zaboravi na pare, a nikome se ne bacaju najmanje 300 eur koliko ovde kosta 16GB verzija.

Pise ali u buducem vremenu.Koliko samo ima lakovernih detlića pa to je čudo.

Za vašiu informaciju,prevaranti sa oneplus foruma,brišu svaku poruku brzinom svetlosti ako izrazite i zrnce sumnje u njih.
Moju su obrisali u roku od 2 sekunde,i ne samo moju.
Znajući kako inače rade fabrike a posebno fabrike IT proizvoda ,postavio sam par pitanja vezano za proizvodnju telefona.Sramota je šta i koga oni pokušavaju da predtstavljaju.Nisu oni kupili niti jedan jedini deo potreban za masovnu proizvodnju,to vam ja odgovorno tvrdim ,bar do dana današnjeg.Cela ova cirkusijada ,montipajtonovskog raspleta je ništa drugo neko kupovina nekog vremena i zamajavanje internacionalnih masa.

naravno, to se znalo od samog starta.. par ljudi ukljucujuci i mene je redovno to pisalo ovde na temi.

pa samo treba postaviti pitanje da li bi jabuka,samsung,lg,sony i htc pustili nekog na svetsko trziste da proizvodi isti ili bolji uredjaj od njihovog za upola manju cenu ?

Poslednja izmena:
Sky, a zbog čega se ti toliko sekiraš za OnePlus? Realno, koga je briga da li će i kada krenuti sa prodajom One modela? Samo akcionare i neke ljude koje je zahvatila loša marketing kampanja. Mada, kada si se ti toliko iznervirao i postao dokon da im spamuješ forum, ispada da im je uspeo marketing.

Nazad
Vrh Dno