Šta je novo?

Oneplus Nord 4

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poena
2,245
Dobro odmeren procesor i ostalo, baterija među najboljim. Lepo od Oneplus da naprave metalca.
6.7+ inča displej je malo mnogo za mene ali svojevremeno sam koristio Poco F2 Pro koji je još gabaritniji po svim ostalim dimenzijama tako da videćemo.

Definitivno ga uzimam,ali danas malo pisao sa prodavcima na kp,koji kazu moze rezervacija ali 581 evro,sto je jaka cifra kolko mi se god svidjao dizajn ,metalno kuciste.....Izlazi 8 ga videcemo tada sta ce biti sa cenom.

Ja ne znam sta ste se uhvatili za Nord 4 kad ga Realme GT 6 jede za dorucak. Osim sto GT 6 nije metalni, ako je to kao bitno a ne vidim zasto je bitno kad telefon uvek stoji u silikonskoj masci, sve ostalo je na strani GT 6. Kamere, i zadnja i prednja neuporedivo bolje, procesor takodje bolji, i treca stvar punjac kod Nord 4 ne dolazi u pakovanju a kod GT 6 dolazi i to od 120w, koliko samo on kosta. E sad, ne znam kakve ce cene da budu, i kolika je razlika izmedju njih ali svakako GT 6 je po meni bolja kupovina.

Telefon bruka izgleda, kao nekadašnji Alacatel-i u metalnom kućištu ako se sećate. Mene ovde buni, kako se otvara ovaj telefon sutra da se zameni baterija? Jedino mi logično sa gornje strane, da se ekran odlepljuje? Treba sačekati da padne cena malo ali je baš moćan i tačno se vidi razlika u odnosu na druge. Jedino mi smetaju ove ringle od kamera, jer kamere i ne koristim toliko, pa sam ljubitelj onih manjih kao na iphone 6... Ali to je stvar ličnog ukusa.

Vala da se uzme i sledece godine kad bude 350€ nije lose. 4 verzije androida, 6 godina.

Sad ce vjerovatno 500-550€.

Te Realme GT novije modele i ne vidjam u prodaji kod nas, mozda bih i razmotrio.

Telefon bruka izgleda, kao nekadašnji Alacatel-i u metalnom kućištu ako se sećate. Mene ovde buni, kako se otvara ovaj telefon sutra da se zameni baterija? Jedino mi logično sa gornje strane, da se ekran odlepljuje? Treba sačekati da padne cena malo ali je baš moćan i tačno se vidi razlika u odnosu na druge. Jedino mi smetaju ove ringle od kamera, jer kamere i ne koristim toliko, pa sam ljubitelj onih manjih kao na iphone 6... Ali to je stvar ličnog ukusa.
Kakav Alcatel, ovo je naslednik Huawei P9/P10

Collage_20240721_190806.jpg

Svakom liči na nešto drugo. Lepota je u oku posmatrača, tako da... Meni na Alcatel i njihov početak u Adnroid svetu. :D

Sad gledam cene po kp,ako stvarno bude ova cena koju su mi rekli (581evro),pa on ce biti skuplji od s24,Bog te.Nisam pratio cene telefona ali vidim da je s24 bas dosta pala sa cenom,u odnosu na s23 u istom terminu.

Ide to jos dole za koji mesec, tu negde oko cene a55 (350€) na KP. I onda ce biti bomba.
Nisam znao da ne dolazi punjac za EU trziste, to im je ozbiljan minus. Mislim da nisu level Apple/Samsung da bi se tako za*ali sa narodom

Nisam ni ja znao da dolazi bez punjača. Na kraju ćemo imati telefone bez dugmića, pa ćemo i to dodatno kupovati. Poskidajte sve što može, da se prodaje i bez ambalaže, samo u kesi. :D

Nije baš nešto prihvatljiva zamena baterije na ovom modelu kad dođe vreme za to

Pre nekih nedelju dana sam kupio ovaj telefon oko 450€ za verziju 16/512 na kp sa godinu dana garancije. Sto se tice performansi telefon je izuzetno brz i radi jako jako lepo, ne greje se, ne stuca itd... Baterija je odlicna. Kvalitet izrade je dobar. Kamere su razocarenje (moj stari galaxy a52 i iphone 13 su imali mnogo bolje kamere) nekako je jako osetljiv na svetlost, ne znam kako da to opisem... ne znam da li ce se to isoraviti softverskim apdtejtom ali trenutno je tako kako jeste. Dakle ako su vam bitne kamere, gledao bih da kupim drugi telefon. Sve ostalo je odlicno.

Imam ponudu par dana star telefon sa garancijom, 250€, 12/256. Trenutno imam Nord 3, extra sam zadovoljan u svemu, ali nekako se lomim za ove pare da uzmem N4, iako nisam planirao niti imam potrebu. Me bih dobio Bog zna sta vise, uglavnom duzu podrsku.

Ili da cekam neke sledece generacije...🫣

Imao Nord 3, do jutros imao Nord 4 :)
Meni je bolji u svemu pomalo, metalni, izrada vrhunska, ekran je bolji, u recenzijama kazu isti, ali je meni bolji prikaz za komad, baterija bolest, ne moze se potrositi, jedino je kamera u nocnim uslovima losija (manje detalja, valjda manji/slabiji senzor, dok su boje prirodnije), Oxygen 15 jos bolji, radi ko sat...

Imao Nord 3, do jutros imao Nord 4 :)
Meni je bolji u svemu pomalo, metalni, izrada vrhunska, ekran je bolji, u recenzijama kazu isti, ali je meni bolji prikaz za komad, baterija bolest, ne moze se potrositi, jedino je kamera u nocnim uslovima losija (manje detalja, valjda manji/slabiji senzor, dok su boje prirodnije), Oxygen 15 jos bolji, radi ko sat...
Na sta si sad presao...

Trenutno koristim Xiaomi 14T, ali ce letiti, samo zbog OS-a, inace dobar tel za ono sto kosta.

@megaman nikad kinezi neće znati da naprave dobar software, a to se vidi godinama unazad... Nije to to, što za oko, što ovako zbog nekih sitnih bagova i nedostataka... Tako da te potpuno razumem. :D

Samo što softver kod Xioami i kod Oneplus telefona nema vezte jedan s drugim. Kod Oneplus jedno od najboljih iskustava koje sam imao. Meni lično bolji od OneUI koji sada koristim.

Nazad
Vrh Dno