Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Ako vam kasni apdejt imate na prethodnoj strani narog ne napisao uputstvo za Nordvpn
 
Treba mi mala pomoć ako neko zna. Uzeo sam pre 10 dana novi Nord 2T, instalirao 13 i sve radi super, osim....
Kad mi stižu poruke na Viber, Insta, Whatsapp itd, ne stoje brojevi na ikonici nego samo u notification bar-u, pa tek kad ga povučem na dole onda vidim koje su mi poruke, Išao sam u Settings/Notification & Status bar/App Icon badges i izabrao Number ali ništa, samo pokazuje broj notifikacija u vrhu ekrana. Probao sam i Number or dot opciju i ništa.
Takođe nigde ne mogu da isključim zvuke i vibraciju kad kucam poruke iako sam pokušavao u settings-u i isključivao na svakom drugom telefonu osim na ovom....
Jel imao neko sličan problem?
 
Nord je počeo dosta bolje da radi. Tako da samo sačekajte malo, trebalo bi da bude bolje. Makar kod mene jeste, nema više onih usporavanja
Ovo mogu da potvrdim. Ja svoj Nord 2 nisam brisao i spocetka je dupli tap ustvari bio osam tap, baterija spocetka nadogradnje se punila dosta duze ali posle par ciklusa se sve dovelo u red, dupli tap radi ok, baterija se puni za 30 min.

Zadovoljan sam kako radi, jedino kada bih mogo ovo sarenilo od ikona u setings podesavanju da promenim da se ubaci neka tema ili ikone paket da se to malo uozbilji.

Svidjaju mi se vizuelne promene koje su napravljene za kameru, za alarm, otisak prsta, smart sidebar je isto odlican dodatak telefonu.
 
Kod mene i dalje 4-6 puta tap da se pojavi slika. Osvetljavanje ekrana više ne može klik gde hoću, nego samo prevlačenje za smanjenje ili pojačavanje. A bezbednost, hm. Čime se hvale samo tako, kao i windowsi da uvek najnoviji, najskuplji je i najbolji. Mora da se uspore računari da bi se kupovalo novo.

Stabilizacija video snimanja je sada naranđžasta nije više plava. Mislim da je bolje snimanje sa manje štucanja bilo sa 11 icom. 12 usrala a 13 nastavlja isto.

U suštini ništa pametno mi nije donelo ažuriranje, osim eto imam ga.
Sve ostalo isto radi.
Baterija sve isto sa trajanjem, drugačije piše kada se puni.
 
Ako mene pitaš, da. Upravo zbog double tap to wake up, a i dalje isto ne radi kako treba. Xiaomi redmi 12 otvara u momentu, spejs šatl za oneplus sada.
 
Kamera je i dalje vrh za ovaj novac, video mislim. Tu xiaomi nema šta da traži.
 
Cudno to sto ste neki imali I imate problema sa double touch budjenjem ..ja nisam imao ni pre factory reset a,a naravno ni sada posle .Jedino sto Sam bio primetio u startu je nesto sporije punjenje (Ali to se stabilizovalo )I kamera .Sto se tice kamere ,ili se popravila ,ili su se moje oci pokvarile pa vise I ne vidim neki problem :) .
 
Jedno pitanje za sve koji su apgrejdovali ROM telefona na A13:
- Da li vam se desava da nakon fabrickog reseta, a posle apdejta na A13, fon rucka bateriju ili je sve normalno sto se trajanja iste tice?!

Zasto pitam ovo. Fon je bio kod mene neko vreme nakon apdejta na A13 ali ga nisam resetovao i baterija je sasvim normalno radila a i sam fon. Dosao je neki lik i kupio ga i pred njime sam ga restovao. Odneo ga je kuci i nakon 24H me zivka sa opaskama da mu obara bateriju posle punjenja (a u standby-u) i po 30% za par sati od skidanja sa punjaca a da ga pri tome ne koristi. . .
Imao li je neko ovo i ovakvo iskustvo i sta da radim?!? (lik ima isti takav fon vec godinu i jace a ovaj je navodno kupio zeni pa se plasim da n ije zamenio baterije na telefonima :( )

Moze li i kako da se vrati fon na A12? i sta da radim sto se trajanja baterije tice?!
 
Baterija u mom slucaju traje isto ako ne i duze, a tom liku reci da je telefon resetovan i da treba da prodje 5-6 ciklusa punjenja i praznjenja dok telefon ne nauci navike korisnika i posle toga ce se stabilizuje potrosnja. Mozda ce trebati i duze ali svakako ne popustaj odmah.
 
Joooj majko mila :(
Telefon je bez reseta , a posle apdejta, radio perfektno uz neke sitne lagove i kasnjenje dt2w-a ali sa baterijom bas nikakvih problema nisam imao :(

Moze li nekako da se "golim okom" vidi da li je otvaran ili ne? Mada, sada gledam disassembling vodic i kada se skine poklopac ima mecka da se rodi dok se skine i zameni baterija (inace, dve su baterije kratkospojene i rade kao jedna :O !!!)
 
Verovatno mu je upaljen VoLTE, ja sam imao takav problem dok nisam pročitao ovde da je to uzrok
 
Ma ne bih rekao da je bas neiskusan jer on ima svoj Nord 2 koji je uzeo u A1 i koristi ga vise od godinu dana. . . Mada, nije iskljuceno da mu nesto drlja u pozadini. Navodno je pogledao potrosnju baterije i kaze da je sistem na 1vom mestu pa posle toga sledi Instagram. . . Ja nemam uvid u to :(
 
Daj mu predloge koje si dobio ovde, da proveri jel mu je ukljucen VoLTE, da saceka 5-6 ciklusa da se baterija normalizuje i da nauci njegove potrebe. Da iskljuci 5g ako mu je ukljucen.

Svaki telefon posle fabrickog restarta treba da prodje detaljnu torturu u vidu stelovanja za app sta je dozvoljeno a sta nije, koja ima prioritet koja ne.
 
Tako ce i biti pa javljam sta se desava, cisto da se zna :)
 
Meni baterija posle reseta radi osetno duze .Necu to bas pripisati a13 ,jednostavno da sam resetovao I dok je bio a12 ,verujem da bi takodje bila bolja .Hem zbog reseta ,hem zbog nekih aplaikacija koje nisam opet instalirao ..
 
Meni se preporodila baterija na a13 bukvalno, ostalo mi je da uradim reset zbog slajdera za zvuk, nadam se da će tako da se reši taj problem
 
Tako ce i biti pa javljam sta se desava, cisto da se zna :)
Ne znam zašto se stresiraš, onog trenutka kad je on preuzeo telefon niko ne zna šta se desilo kasnije. Možda mu je upao u Dunav, pao pod kamion, punio nekim ping pong punjačem, išao na porno sajtove, ko zna... Meni to zvuči kao da pokušava da ti vrati taj drugi telefon i da uzme pare nazad, tako da ne nasedaj. Kod tebe je radio normalno, nemoguće da mu je baterija otišla posle jednog dana a posle factory reseta može samo bolje da radi
 
Previse mozda stvari :).Lako je tebi ili meni da kazemo coveku da ne vraca I da se ne obazire na tog kupca .Ali ko god je nesto prodavao ,a verov smo svi ovde ,zna kolko je to neprijatna situacija ,kad nesto nije u redu ,ili ti kupac prijavi da nesto ne valja .. Mozda treba malo vremena tom telefonu da sve legne na svoje ,par dana .Posto kaze da je licno peodao telefon ,znaci da moze licno I da vidi ponovo ,Tako da tesko da ga moze prevwriti za telefon ili za bateriju .Ako nisi siguran ,idite zajedno u neki servis pa nek oni vide dal je otvaran .Kazem Verov ce sve doc na svoje nakon par dana ,ili eventyalno nek se opet odradi reset .
 
Previse mozda stvari
Pa to i jeste suština. Njemu je dobro radio, kupcu sutradan ne. I ja kažem ko zna šta mu je radio jer je to krajnje sumnjivo. Ako je on siguran da je prodao ispravan telefon znači da kupac ili mulja nešto ili ne zna da ga podesi. I da kupiš telefon u prodavnici, kad ga reklamiraš oni ga šalju u servis pa 45 dana čekanja provere, ne vraćaju pare tek tako.
 
Neka resetuje telefon, napuni do 100% i ostavi celu noc. Bez ikakve app i bez naloga. Samo prodje setup i ostavi ga na wifi.

Ako tako izgubi 30% onda razmisljaj sta dalje... Ako padne par procenata baterija, sve je ok.
 
Nazad
Vrh Dno