Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Upravo sam instalirao NordVPN sa GPlay-a, konektovao se na Spain i iz sistemkog apdejtera iz 1ve pokrenuo apdejtovanje na A13 od nekih 5,08GB. Odradio bekap telefona na USB flesku, cekam da se odradi instalacija novog sistema pa da odradim Hard reset telefona i da vratim podatke pa nek' ide zivot :)

Krenuo mi neki lag kad kucam na tastaturi, opasno iritira, nisam imao ranije nikavih lagova. Kakva su iskustva? I da, DT2W radi dosta losije.

Krenuo mi neki lag kad kucam na tastaturi, opasno iritira, nisam imao ranije nikavih lagova. Kakva su iskustva? I da, DT2W radi dosta losije.
Najbolje fabrički reset. I ja ću uskoro... Radi ok ali znam da može bolje.
@Amortizzer, @stefan8661 Naručen 2T, videćemo kad ga dobijem i odmah udarim nadogradnju na 13 ;)
Bravo! Neka te lepo služi.

Odradi update, pa opet hard reset pa namesti sve i uživaj.

Treba uraditi fabrički reset. Ima dosta laga, generalno...

Meni gboard radi savršeno, ali tu i tamo vidim da sistem štuca, pogotovu animacije.

Kako neće biti više većeg upgrade-a , treba se "namučiti" za to, fali mi ona stara brzina rada

Moj telefon kada je prešao na A12 reset nisam radio, čekam A13 da vidim kako će raditi i ako ima potrebe kada nadjem vreme odradiću reset i to je to.

Pozdrav. Naručio sam Nord 2 u savršenom stanju sa još 8 mjeseci validne garancije, sa svom opremom i dodatnim maskicama za 180€. Nadam se da nisam napravio grešku. Trenutno imam Redmi Note 10 Pro. I po rezultatima testova je nord je jači telefon, ali mi je primarno i jedini razlog prelaska stabilniji sistem. Svaki veliki update sam morao da telefon vraćam na fabrička. Kap koja je prelila čašu je da sad i posle manjeg ažuriranja ništa nije kako treba. Tako da ako ništa, nadam se da ću dobiti bar stabilniji uređaj.

Pozdrav. Naručio sam Nord 2 u savršenom stanju sa još 8 mjeseci validne garancije, sa svom opremom i dodatnim maskicama za 180€. Nadam se da nisam napravio grešku. Trenutno imam Redmi Note 10 Pro. I po rezultatima testova je nord je jači telefon, ali mi je primarno i jedini razlog prelaska stabilniji sistem. Svaki veliki update sam morao da telefon vraćam na fabrička. Kap koja je prelila čašu je da sad i posle manjeg ažuriranja ništa nije kako treba. Tako da ako ništa, nadam se da ću dobiti bar stabilniji uređaj.
Kada ga dobiješ, uradi update ako već nije instaliran na android 13

Fabrički reset

I ne brini

Posle manjih ažuriranja nikad nisam imao problema sa Nord-om

Fabricki reset, pa fabricki reset...Kakaz crni fabricki reset...Ukoliko to treba da se odradi, onda definitivno nesto nije u redu sa tim azuriranjem i valjda bi proizvodjac to povukao, sredio, pa tek onda ponudio azuriranje. A, ako azuriranje ne valja a proizvodjac nema nameru da to ispravlja...bataliti tu firmu.

To je preporuka kod svih android telefona...

Ma nije problem ni taj reset posle velikog ažuriranja jednom u godini, ali je problem ako odradim i posle sledećeg, nekog sitnog, za 30 dana meni uništi bateriju. Ažuriranje sistemskih aplikacija, takođe napravi haos. Šta je rešenje, da pogasim sva moguća ažuriranja?! Tako da ste obojica relativno u pravu. Zato i tražim drugi brend. Telefon hardverski meni sasvim dovoljan, ali software katastrofa.

Ih..."Juzeri".. Njihovo misljenje i njihove "preporuke" su beznacajne. To sto neko pise po nekim forumima, ne znaci da je to tacno. Zato sto je sve to individualna stvar, individualni osecaj. Neko ce da pise da baterija krace traje, neko da traje duze...itd...razliciti su dozivljaji istih stvari.

Ono sto je jedino merodavno, to je proizvodjac. A ni jedan ne kaze da treba da se radi fabricki reset. Jer, sigurno 99.99% korisnika tog telefona bi batalilo tu marku ukoliko treba da se bakce sa nekim stvarima koje ga uopste ne interesuju.

@RojoBlanco90 Ne znam otkud ti da je softver katastrofa. Ubedljivo je najbolji od svih na trzistu. Nikada nisam radio fabricki reset i radi kao prvog dana.

Ja upravo odradio brisanje svega, i za sada double tape to wake up radi ODLIČNO. A to mi je bitna stavka, koju obožavam. Zamalo da Xiaomi redmi note 10,11 i 12 bolje to rade od OnePlus-a :)

Sada vraćanje sve ostalo, da nema zvuk dok kuckam, veličina ikonica, položaj aplikacija, dark mode(vrhunac android programera) itd.

Mislim da covek nije ni dobio jos nord ,nego pise za prethodni telefon .Ja sam odradio hard reset ,cisto iz znatizelje ,jer nisam nijednom dosad na ovom telefonu (a imam ga skoro 1.5 g) ,a nemam neke stvari zbog kojih cu da se patim da instaliravam sve opet .Dakle ,nema neke razlike ,kao ni pre reseta u radu .U bateriji mozda ima(traje duze) ,al to ne mogu da budem siguran da je zbog toga ,jer ima dosta aplikacija koje sad nisam opet instalirao ,a koje su sigurno uticale na bateriju.NORD 2 generalno od same kupovine radi odlicno,cak je primetno sve bolje i bolje radio kako su koje zakrpe i update dolazili .Tako da nema razloga za bilo kakav strah ,niti zbog softvera niti samog hardvera ,niti proizvodjaca .. Redovniji update cu dobit ,al kad kupim flagship OP :)

Ja mislim da sam negde čitao da i proizvođači preporučuju, Ako nesto ne radi kako je ranije radilo. Jer ipak prelazak sa jedne verzije na drugu androida nije mala stvar... Posle zakrpa ne treba ništa. Telefon radi savršeno.

Ja sam resetovao posle update-a na android 12 i bolje je radio definitivno. Jesu nijanse u pitanju ali ja primećujem.

Meni sada radi ok, tu i tamo ponekad neki lag, verovatno će to narednim update-ima da srede

Ali ću ga svakako resetovati fabrički kad uhvatim par sati slobodnog vremena...

Za softver sam mislio na miui i sa njim sam imao problema. Zato sam uzeo oneplus.

Dobio sam telefon sa android 12 i nema mogućnosti ažuriranja. Je li moguće da još nije dobio 13-ku i postoji li neki alternativni način za dobijanje novog sistema? Model je DN2103.

Leleee bre. Mrzi te da čitaš postove i poprilično si nervozan :(

Instaliraj NordVPN, registruj se probno i asociraj se na Španiju. Nakon toga idi u podešavanja/About device i tu klikni na sistem. Odmah će ti iskočiti A13 ažuriranje. Kada se A13 skine i zatraži restart sistema, otkači se sa Španija VPNa, odradi apdejt do kraja i posle toga odradi Factory reset.

Eto rešenja tvojim mukama. Uživaj ;)

Meni jeste za jedno dve stvari, koje posle reseta nisu pravile problem. Pričam za Samsung.

Nord je počeo dosta bolje da radi. Tako da samo sačekajte malo, trebalo bi da bude bolje. Makar kod mene jeste, nema više onih usporavanja

Hmm. Ja jos uvek nisam resetovao fon ali ima gliceva raznoraznih koje ranije nije imao i morace obavezno reset da padne za nedelju dana kada mi pocne odmor. :) obzirom da sam i ranije imao problema sa GMailom jer su mi kasnili mejlovi (za sada fercera Spark besprekorno ali nije to to :( )

Definitivno posle apdejta na 13 ne radi dobro Double tap to wake up. Užas blagi. Kao da je telefon u nekom sleep modu pa mora triple ili 4 puta da se tapne da bi se pojavila slika.

Tako je i kod mene što se dt2w tiče. Kao da ne može da se vrati iz deep sleep-a pri čemu nisam primetio da u tom deep sleep-u troši smanje baterije nego li ranije...
Videću kada padne reset.

Naspram ovog mtk1200 SoC-a voleo bih da probam neki fon sa mtk9xx0 SoC-om ali da ekran nije preko 6,44" ili 6,55" pa ako neko ima predlog neka ga plasira? (ja ne znam za takav tj. sa manjim ili gore nvedenom veličinom ekrana)

Imate li preporuku za zastitno staklo, ili foliju, ako se to jos uvek prodaje?

Vrh Dno