Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Sto bih uzimao Pixel ako mi se telefon ne dopada, prvo Pixel 7 Pro ima problema sa pucanjem zadnjeg stakla kamere i predhodni telefoni nisu se bas proslavili i najbitnija stvar skupi su za ono sto nude.

Jel dovoljno to razloga?
Ako ti se ne dopada to je druga stvar, mislio sam zbog redovnog apdejta jer znamo da OP par godina unazad kaska sa svojim. Pucanje kamere je sporadičan slučaj, mogao bih da navedem probleme i sa drugim markama telefona. A što se tiče cene, 6a je u rangu sa Nordom, odlična kamera, redovan apdejt i dobar sistem i ne nerviraš se što ti telefon nije ažuriran.

Inače nije samo do bloatware-a, sama sistem sporije radi nego na OP
Систем на ОП је извикана прича, одавно није ништа бољи и бржи од конкуренције, чак напротив, што више модела штанцају то им је подршка лошија, а Оxygen ће остати само у лепом сећању онима који су га користили у периоду од ОП3-ОП6.

Систем на ОП је извикана прича, одавно није ништа бољи и бржи од конкуренције, чак напротив, што више модела штанцају то им је подршка лошија, а Оxygen ће остати само у лепом сећању онима који су га користили у периоду од ОП3-ОП6.
Ne bih se skroz složio Mitre. Koristio sam S21 FE. Sistem je bio znatno sporiji nego na ovom. Kamera se otvarala dooosta sporije a meni treba da se otvori u milisekundi kako bih "uhvatio" trenutak... Baterija je bila očaj živi, nisam ga skidao sa punjača što kućnog što u kolima.... Kevi sam doduše uzeo S20 FE donet iz Francuske preko KP. Moram da budem iskren to je druga priča u odnosu na naslednika. Brz je i lepo radi. Baterija ok.

Ali ja se više neću vraćati na Samsung, zbog mog iskustva. A i prijatelj koji je koristio S22 je bio ultra nezadovoljan. Bilo mu je užas krivo zbog novca koji je dao za njega. Sada ga Xiaomi od 300€ bolje služi.

Nisam ničiji fan, iskreno, briga me za proizvođače... Ako sutra pokvare OP odoh ja kod drugog :)

Gledao sam neke recenzije za ColorOS i poprilično su svi zadovoljni sistemom. Lepo i brzo radi, ima dovoljno opcija....

Videćemo....

Pa krenuli su kao i ostali kinezi, cim je napravljena Nord serija i pocelo masovno stancovanje telefona videlo se da se juri profit. Prvobitna zamisao i koncept OnePlus je sada samo lepo secanje...
Kao drugo, hardver je toliko napredovao da sada nema neke velike razlike u brzini izmedju telefona razlicitih proizvodjaca. Nekada je dobro ispoliran UI imao prednost, sada se sirovom snagom sve to manje-vise nadoknađuje.
Sve u svemu, dobar je i dalje OnePlus... Kome se sviđa neka koristi, kome ne odgovara ima toliko proizvođaca da je nepotrebno gubiti vreme na nekom modelu koji vam ne lezi. Prodas i nastavis dalje, lakse je i lepse :D

Ne mogu da se složim sa ovim zato što sistem na mom Nordu 2T radi savršeno, sve i da ga ne upoređujem sa drugima. Jednostavno radi bez greške, brzo, nema nikakvog štucanja, laga ili pucanja aplikacija. E sad, da je isti kao ranije - nije, ali koga to uopšte briga? Da li se zove Oxygen ili Color, ako bude radio kao što sad radi i imao dosta opcija kao što sad ima može da se zove kako hoće. Meni lično redovan apdejt nije toliko bitan, mogao bi biti redovniji ali bitnije mi je kad ga izbace on valja, a OP je pokazao do sad da je to tako.

Meni neki dan doslo februar 2023, kroz sistem, apdejter ne dolazi vec dugo nista. Nesto mi ne djeluje da je samo security patch na osnovu velicine paketa.

Ja sam isto neki dan kroz sistem dobio update ali je bio 725 mb. Tako da je sada oznaka C. 13 na kraju.

Februarski sekjuriti apdejt 715 MB. Sad i kod mene. Valjda neće da pokvari nešto :)

Ti sigurnosni apdejti na xiaomi su bili pre godinu dana kada sam koristio mi a3 do 100 mb. a ovde 700 mb. Mnogo su veći, ondak ne mo se ljutite što se toliko čeka. :giggle::cool:

Ali sad je i brži internet, pa ne bi trebalo da se toliko čeka, kod mene ide vrlo brzo to ažuriranje

Ti sigurnosni apdejti na xiaomi su bili pre godinu dana kada sam koristio mi a3 do 100 mb. a ovde 700 mb. Mnogo su veći, ondak ne mo se ljutite što se toliko čeka. :giggle::cool:
Zar stvarno mislis da velicina fajla odredjue jel neki update bolji ili losiji? Isto kao sto broj mega-pixela ne odredjuje jel neka kamera bolja ili losija.

Tako da velicina fajla nema apsolutno nikakvog znacaja jer u slucaju da je update 100 mb mogu da budu unutar njega zapakovani fajlovi koje posle telefon raspakuje i instalira... dok fajl od 700 mb se unutra nalaze ne zapakovani fajlovi.

Generalno dosta proizvodjaca ne seeduje delte (tj razlike) nego roka cele apdejtove, upravo jer su megabajti tj data postali smesno jeftini, a ako kompresuju fajlove, trajace duze apdejt, grejace se fon, itd, vise sansi da nesto podje po zlu. Tako da i gigabajtski apdejtovi mogu sa budu generalno beznacajni.

Moj 2T sa KP (znači negde iz EU) je još uvek sistemski na januarskom apdejtu, ni ne nudi februar. Google play sistem je februar

Neki utisci korisnika OOS13 Beta:

• Adds super power saver mode
  • Wallpaper picking colors and the app size are adjustable
  • Battery life is better than OOS12
  • The camera seems to be working better than it was before, not a huge jump but works well
  • So many beta users noticed an improvement in screen refresh rate, 90Hz feels way better.
  • Overall battery lasts longer. However, it’s been a few hours since we got our hands on this beta.
  • Addition of new AOD, and weather interface
Zar je moguce ovo savrsenstvo jos unaprijediti👏

Neki utisci korisnika OOS13 Beta:

• Adds super power saver mode
  • Wallpaper picking colors and the app size are adjustable
  • Battery life is better than OOS12
  • The camera seems to be working better than it was before, not a huge jump but works well
  • So many beta users noticed an improvement in screen refresh rate, 90Hz feels way better.
  • Overall battery lasts longer. However, it’s been a few hours since we got our hands on this beta.
  • Addition of new AOD, and weather interface
Zar je moguce ovo savrsenstvo jos unaprijediti👏
Polako, tek par sati koristi novi sistem :)

Pretpostavljam da je u pitanju Nord 2T?

Na 2T još nema ništa, osim ako nije u pitanju model iz Indije. Mada mi ovo gore zvuči kao reklama

U zadnje vreme uvek prvo Indija dobija update, pa tek onda ide Global... Tako je bilo i za ostale modele koji su dobili Oxygen 13...

Meni sad stigao A13 na 2T. Za sad vidim samo vise sarenila!

Vrh Dno