Šta je novo?

OnePlus 8T

Vidim da je još od marta izašao zvanični Android 12 za 8T ali kod mene još nije došao, još uvek sam na 11. Ne razumem zašto. Kad probam da uradim update u telefonu, kaže da nema ništa novo. Nije valjda da moram ručno da skinem i prebacim kablom u telefon?
Ostani na 11 ;-) pošto 12 tehnički nije više oxygen OS već, color OS

Probaj sa Oxygen updater-om, mada sto napisa i clan iznad to je color os...

Vidim da je još od marta izašao zvanični Android 12 za 8T ali kod mene još nije došao, još uvek sam na 11. Ne razumem zašto. Kad probam da uradim update u telefonu, kaže da nema ništa novo. Nije valjda da moram ručno da skinem i prebacim kablom u telefon?
Budi srecan.

1+1 i dalje pegla Android 12. Launch je bio sa dosta problema. Izaslo je dosta fixova ali kod mene se i dalje ponekad [dosta redje nego ranije] desi da mi se totalno izgubi konekcija sa provajderima [2 kartice], sve poiskacu neki znakovi uzvika ili iksovi na ikonicama za signal provajdera.

Svi mi pišete da ostanem na 11, tako će i biti.
@Kesaa u pravu si, iz znatiželje sam instalirao Oxygen Update, kaže ima updateova, prvo moram C.20 da instaliram da bih nastavio dalje.
Ostajem najverovatnije na 11, lepo radi, nema nekih preteranih bagova.
Jedini bug, pominjao sam ga ovde u temi i u temi o 8/8 pro je ponekad mi se desi posle 10ak dana rada, počne sve da koči, tipa skrolovanje ide pa stane, pa izbaci SystemUI not responding. Restart telefona to dešava mada mi se desilo možda dva puta u zadnjih 6 meseci. Kad bih znao da će to da se reši sa updateom, uradio bih ga.

Možeš da skineš preko aplikacije OnePlus updater i onda izabereš local install u settings.

E samo da javim da vise nemam probleme sa gubitkom mobile data konekcije na Android 12, sa C35 update-om je sve OK.

Da li je neko update-ovao na Android 13, OxygenOS 13? 4.29 GB

Prilozi

• IMG_20221120_104325.jpg
    IMG_20221120_104325.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 24
  • Screenshot_2022-11-20-10-42-34-42_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg
    Screenshot_2022-11-20-10-42-34-42_9492aa3750dca76abb7c25b39a5f1e8e.jpg
    54.2 KB · Pregleda: 21
Skida se.
Potrebno je namestiti vpn na Bugarsku.
Mozda se u toku dana pusti i za druge eu regione.

Meni je jutros stiglo obavestenje da je spremno za download.
coop, javi neke pocetne utiske.

Azurirao i odradio factory reset za sada sve kako treba, onako na prvu svidja mi se update, ispeglanije od oos12...IMG_20221120_115335.jpg

Kad je OnePlus krenuo da forsira Google Discover news listing sa leve strane desktopa [swipe right pali taj sporedni ekran], iskoristio sam aplikaciju SetEdit da ga totalno iskljucim. Ali sam sada zaboravio koji string sam promenio tada iz keca u nulu, zna li iko?

Upgradeovao sam 8T na android13 i taj google news listing se vratio...

Malo sam googlao, ali nisam nasao pomoc.

Ja sam to odavno ugasio, još na Android 11, bila je opcija.

Kako si se upgradeovao na Android 13?

Stigla mi notifikacija pre neki dan.

Ja sam to odavno ugasio, još na Android 11, bila je opcija.
A kako si ugasio? Mogu da ugasim da se vesti ne pojavljuju, ali sam panel je i dalje tu [prazan] i nervira me sto ga uopste mogu upaliti preko swipe-a na main ekranu.

Ranije je bila opcija da se ceo taj google shelf ugasi preko main screen longpress > settings, ali na android 12 i 13 toga vise nema.

Pa ja sam ga ugasio dok sam bio na A11 a od tad nisam radio hard reset. Sad vidim da nema opcije više u podesavanjima.

Kad je OnePlus krenuo da forsira Google Discover news listing sa leve strane desktopa [swipe right pali taj sporedni ekran], iskoristio sam aplikaciju SetEdit da ga totalno iskljucim. Ali sam sada zaboravio koji string sam promenio tada iz keca u nulu, zna li iko?

Upgradeovao sam 8T na android13 i taj google news listing se vratio...

Malo sam googlao, ali nisam nasao pomoc.
Koliko ja znam , jedan od nacina je da uradis disable Google app. E sada ne znam jel da li ces jos nesto poremetiti gasenjem, tacnije jel koristis jos neki widget i slicno vezano za Google app.

Prilozi

• Screenshot_2022-11-26-17-07-25-10_fc704e6b13c4fb26bf5e411f75da84f2.jpg
    Screenshot_2022-11-26-17-07-25-10_fc704e6b13c4fb26bf5e411f75da84f2.jpg
    42.8 KB · Pregleda: 16
To sam i uradio.

Gasi se google search preko vidget-a, google assistant i google lens, ali to ne koristim.

Sada ce i baterija da traje duze :) manje g servisa :) :) :)

Kakva su iskustva sa Android 13? Ima li bagova?
Od kako sam prešao na 12icu, nemam više problema "System UI not responding" koje sam pominjao ovde u temi. Generalno 12ica lepo radi, nema nekih problema.
Jedino mi je po updateu sa A11 na A12 bukvalno obrisao folder "favorites" iz galerije, gde sam imao preko 500 slika, poludeo sam. Tj nije obrisao slike nego obrisao oznaku sa svih slika, i ispraznio folder.

Jedina zamerka koju imam je sto su opet kao i u A12 merge-ovali BT ikonicu i BT headphones ikonicu. U A11 je moglo da se u taskbaru samo pojavi BT headphones ikonica tokom aktivne konekcije, a sada uvek mora da stoji bazicna BT ikonica i kada slusalice nisu nakacene.

Nakon updatea na A13, ne stizu notifikacije od Gmaila, Bencha. Sve sam ( čini mi se ) podesio kako treba, ugasio za svaku aplikaciju štednju energije itd. ali opet mi ne stižu notifikacije. Neko rešenje?

Jesi li radio Hard reset posle toga apdejta? Ja nisam, pa kontam da me to zeza.

Nakon updatea na A13, ne stizu notifikacije od Gmaila, Bencha. Sve sam ( čini mi se ) podesio kako treba, ugasio za svaku aplikaciju štednju energije itd. ali opet mi ne stižu notifikacije. Neko rešenje?
Settings-apps-app management-gmail-desno gore na tri tackice-uninstall updates... Kada to odradis, pokreni gmail, pa onda u play store i odradi update za gmail...

Uradio, odmah po updateu stigla notifikacija za gomile mailova u zadnjih mesec dana.
Hvala @Kidence puno, kao i uvek pomažeš, dođem pivo :)

Vrh Dno