Šta je novo?

OnePlus 6T

Poz, stigao i moj 6t prezadovoljan sam za sada, interesuje me jel su i vama notifikacije nekako tihe, na op 3 su bas glasne, uradio sam novi update jel potreban hard reset da se uradi

notifikacije - prosto odaberi neke glasnije od ponuđenih ili dodaj po želji. BTW, zvučnik se baaaaš lako pokrije rukom kad se npr gleda nešto na YT i sl...
Hard reset ne treba, ali se meni pokazalo da treba clear cache (iz recovery-ja), duže mi je trajala baterija nakon toga (možda slučajnost, možda ne, ali i sami 1+ to preporučuje)

A kad uradim clear cache (iz recovery-ja), oce sve ostati kao sto je bilo tj nece se pobrisati aplikacije kao sto je slucaj sa hard resetom:D

Neće ništa obrisati osim keša

Sent from my iPhone using Tapatalk

Potreban savet, a da ne čitam celu temu.

Kako propratiti propuštene notifikacije obzirom da telefon nema LED opciju niti izbacuje notifikacije na AMOLEDu sve dok se ne uradi DoubleTap pa se aktivira StandBy ekran?!?!

Neki valjani savet?

TNX

javi kako si zadovoljan sa app...

Aplikacija radi odlično.
Iako nemam OP već Oppo sa Amoledom, fercera besprekorno, međutim, potrošnja baterije se povećala... Ali ko mari jer sada imam notifikacije propuštenih/primljenih stvari.

Sent from my Oppo using Tapatalk

Poslednja izmena:
koliko je lošija baterija, otprilike?
Lično, i dalje imam Moto 360, kad nije ljeto ga nosim stalno, pa mi notifikacije nisu neki problem, koliki sam mislio da će biti :)

PS pola dana sam čitao koja stakla su dobra:
https://forum.xda-developers.com/oneplus-6t/accessories/screen-protector-getting-oneplus-6t-t3859266

da vam ukratko prepričam - od stakala ne valja ništa sem originalno, zatim spiegen (koji je i skuplji osjetno od originalnog) i moooožda Nillkinova neka stakla. Nekima rade savršeno, neki se žale na lošiji odaziv FP senzora... Hvale se i na ovu foliju:
https://www.gadgetshieldz.com/oneplus-6t-screen-protectors-covers-cases-guards.html

još je self-healing, ali maaaalo mi je to mnogo za foliju, za te pare treba da se dobije staklo, a ne folija. Ili bar nekoliko folija! Orzly daje 10 folija za maltene iste pare:

https://orzly.com/collections/oneplus-6t/products/screen-protector-for-oneplus-6t-10-in-1-pack

i napomena - nisam provjeravao da li je to dostupno nama Balkancima i kolika bi bila poštarina...

Poslednja izmena:
i meni se cini da brze otkljucava, mada moze biti jos 1 razlog> upravo sam skinuo fabricku foliju sa ekrana :)

Ja skidam fabricku foliju odmah kad kupim telefon :) i ne stavljam staklo :) pa za koga da ga cuvam, ja ga trebam koristiti :) mnogo bolje je bez te folije, klizi prst po ekranu

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

fabričke folije su prije stavljane da bi se odmah makle, ovo sad je pre-applied screen protector, druga priča, ali mi ga je neko zakačio noktom, pa je krenuo da se odvaja, i onda ga nikad namjestiti.

Što se tiče kliženja prsta, da, kad je tel nov, ali ako ne koristiš nikakvu zaštitu (ni ja nisam do sad), bez obzira koliko ga pazio, oleofobni sloj koji daje i tu glatkoću se kad tad skine, i onda em prst ne klizi, em se staklo masti. Zato dati pare za dobro staklo, koje ima oleofobni premaz, nije bespotrebno, nije samo pitanje zaštite telefona od padova.
Evo gledam svoje LG G4 i HTC One, ni jedan ni drugi nemaju ogrebotine po ekranu, ali oleofobni sloj se skinio sa G4 koji sam koristio bez folije (imam 3 :D )

Slazem se, no ranije sam koristio neka zastitna stakla, te sam primetio da kad se skinu nekako "unište" taj oleofobic sloj na staklu, a kostala su bas dosta, i umesto da sacuvaju ekran uniste ga kad ih skines, tj ostete oleofobic sloj, tako da ako neko stavlja neka stavi samo najkvalitetnije ili uopste ne stavlja. Case mi je neophodan na svakom telefonu, dok staklo ne. Moze biti od koristi svakako pri padovima i sl. ali lično ih uopste ne volim tj ne koristim dugi niz godina zbog tih negativnih iskustava

Poslednja izmena:
a što si skidao stakla uopšte?

Pa ono kad se malo odlepi na ivicama uzasno nervira. Verujem da su malo skuplja stakla dosta bolja, nazalost mislim ds je tesko kod nas naći nesto takvo, jer kod nas ni skupo nije sigurno

btw, ako kome kad zatreba, da zna na vrijeme: ako se tel zaglavi, force restart se radi držanjem power + volume up!
(na X mjesta sam našao pogrešna uputstva, tipa samo da se drži power, ili power+vol down)

izasao 9.0.11 apdejt ;)

Changelog:

System:
* Updated Android security patch to 2018.12
* Improved Wi-Fi stability for better connectivity
* Face Unlock improvements
* General Bug Fixes & Improvements

Camera:
* Improved Nightscape performance

Memorija na op7 ili kako će se već zvati. Ovo + sdm855 i njihov softver... Ima da leti, bukvalno :D
685b745191f8e4f919373f3e4fd980d2.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Nije ti sumnjivo to? Da NAND u telefonu radi brze nego Intel Optane?:)
To je trenutno i nemoguce javno poznatim kontrolerima.

Moze i David Attenborough reci, ali te brzine su fizicki nemoguce danas, barem u telefonima, a ni u kompjuterima nije uopste lako da se postignu bez ozbiljno skupe opreme.
Sem ako nije u pitanju BIT a ne BYTE, onda mozda. Random write 4K od 1GByte u sekudni se ne moze postici!

Pogledaj malo koliko moze Intel Optane (sam Optane, ne kao cache memorija), to je i 5x bolje nego sto bi bilo koji NAND mogao danas za random read/write, a opet nije u rangu ovoga. Nemaju te brojke smisla.

Ne verujem da će ovo staviti u telefon. Mislim, daj bože da stave, ali koliko ce kostati telefon sa ovakvom tehnologijom i da li je to stvarno potrebno jednom telefonu?

U Google kameru za base zadnje kamere stavite Pixel XL [emoji6]

OnePlus 6T

Nazad
Vrh Dno