Šta je novo?

OnePlus 3

Zato i pitam kako to u teoriji ide, možda neko zna :D OPO je isto imao "brzi" 2.1A punjač i za 2 god korišćenja nisam primetio da manje traje baterija.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Zavisi ako brzo punjenje greje bateriju više nego obično ,u tom slučaju šteti bateriji.. ali oppo je reklamirao brzo punjenje gde toplota ostaje bliže punjacu i te neke fore. Ne znam ima li istine u tome.
Mislio sam da je opšte poznato da extremne temperature najviše ubijaju vek baterije :)

@sysninja
Hvala na odgovoru

Poslednja izmena:
Otkud znam ja sam ekonomista :D

Mada nisam primetio ni na prošlom ni na sadašnjem telefonu neko preterano grejanje pri punjenju. Ako je samo to potencijalni problem, super.

Ne greje se baterija uopšte, već punjač, a tako su i namerno napravili zbog dash-a jer je deklarisan jačinom od 4A, a realno puni 3.5A.
Ima dosta zanimljivih stvari da se pročita na njihovom forumu.
A baterija je mene najviše oduševila, 10+ sati SoT-a nisam verovao da može da izvuče, a mojim korišćenjem standardnim.
Svaka im čast u odnosu na ostale tel koje sam imaoa moram reći da baš i nisam čuo za ovu firmu, jer ovo je kineski telefon, a ja sam bio protivnik takvih telefona i ovo mi je prvi takve vrste.
Do sada sam imao, Samsunge, Nokie, Iphone.
Sećam se da je keva pre 10-ak godina kupila kod nas nekog kineza imao je i TV, totalna glupost, od tada sam znao da nikada neću imati kineza i zato mi je sad nestvarno da jedan kinez može da radi tako dobro.
Videćemo kako će se pokazati kasnije u eksploataciji.
Na kraju krajeva, poklonu se u zube ne gleda, kako kaže naš narod.

Ovde je čovek pisao o nekih 8-9h SOT, ali nije stigao da okači snimke svih ekrana.

8:21 kažem ja dobra baterija, meni 10:07 ja sam se stvarno iznenadio da toliko izgura od 100-1%.
Dash im je super stvar, stvarno brzo napuni recimo za 30 minuta nekih 65% koliko sam video.

Telefoni koji se prodaju u Švedskoj mogu sigurno toliko.

Verujem da može 10h, ali u airplane modu, gledajući MX player na niskom osvetljenju ekrana :)
Moj OP3 izvlači uglavnom preko 5h. Imam dash charger I za auto, tako da sam zaboravio na brige o bateriji.

To je normalna fizička pojava. Napon u gradskoj mreži opada sa geografskom širinom. U Atini izvlače tek preko 3h. Zato se u Africi i ne prodaju, osim dole u JAR.

Da, a plus u Švedskoj je dosta hladno, a kažu da i hladnoća pozitivno utiče na trajanje baterije.
Ako na to dodamo i tu geografsku širinu, biće da na severnom polu ne može ni da se potroši?

Poslednja izmena:
Tamo traje samo jednu noć.
Polarnu.
A puniš ga danju, razume se.

Čekaj sada ,kakva svecka kada je lepo napisano da je dobiven iz germanije ?

Zalutali primerak, verovatno.
Mora da je pravljen za Švedsku.

^ [emoji1] [emoji1] [emoji1] vi ste svi luuuudiii. [emoji106]

Imam dash charger I za auto, tako da sam zaboravio na brige o bateriji.

Njihov oem? Gdje si nabavio ako nije tajna?

Koliko je realno da baterija brže strada zbog fast charging-a?

Nije realno jer dash charge za razliku od quick-a ne podize napon vec struju punjenja i to se sve desava u samoj kockici preko koje se puni. Sa druge strane, poprilicno je moguce da bude problem ako se OP3 puno konstantno sa neadekvatnim punjacem.

Uffff, znaci sada mora da se cima da li je AMOLED ili CrapCD :(

Ti poruči odmah da ne razmišljaš. :) Juče je bio Soft Gold in stock i shippovali su ga odmah. Za Graphite se i dalje čeka oko 4 nedelje.

OnePlus 3: Production stop and new model with LCD-panel possible

Pilićari

To je rumor, ne verujem da će stvarno da se desi.

Nije daleko od istine, s obzirom na vesti od glavonje da je najveci problem u nabavci ekran.

Što je neviđena laž .. pošto su oni maltene u vlasništvu oppo-a a isti taj oppo ima najprodavaniji mob u Kini koji fura amoled 1080p.
Oppo r9/f1

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno