Šta je novo?

OnePlus 11 Pro

Stigao mi isto zeleni (crnog nije više bilo). Kupio ga na Aliexpressu (Tentrust store) verzija 16/256 GB za 490€ sa dostavom u HR. Izvorna Globalna/EU verzija, esim radi itd.

Telefon je top

Da se vratim na prethodnu poruku :D

Telefonu je puklo zadnje staklo. Padao je ali je uvek bio u maski i to poprilicno kabastoj. Imao je i par "ozbiljnih" padova.

Sada vidim na forumima da je to cest problem, izgleda da ima neku gresku u dizajnu i da cesto pukne zadnje staklo na istom delu gde i meni, gde je kamera modul u kontaktu sa staklom.
Evo neki dan mi se isto dogodilo. Bio u maski i pao sa stola dok se punio. Zvao me netko pa je od vibracije pao na pod i puklo staklo gore lijevo kod modula kamere.

Posle godinu ipo dana i dalje utisak da je sve bolji i bolji telefon. Bas me zanima sta ce uraditi sa OxygenOS 15.

Takodje sta sam primetio, ekran je bez tackice iako je ispadao mali milion puta, prvi telefon koji koristim da nema ni jednu ogrebotinu. Zena sa iPhone 15 Pro koji koristi oko pola godine i nije joj ni jednom ispao, pun ogrebotina..

Posle godinu ipo dana i dalje utisak da je sve bolji i bolji telefon. Bas me zanima sta ce uraditi sa OxygenOS 15.

Takodje sta sam primetio, ekran je bez tackice iako je ispadao mali milion puta, prvi telefon koji koristim da nema ni jednu ogrebotinu. Zena sa iPhone 15 Pro koji koristi oko pola godine i nije joj ni jednom ispao, pun ogrebotina..
Sve isto i ja mogu da kazem :) Stvarno odlican telefon, sve radi kao podmazano. I meni je ispadao par puta, bez vecih ostecenja. Danas gledam specifikacije za OnePlus 13, i nije toliko neki upgrade u odnosu na 11, jos se ne isplati kupovati novi telefon.

Inace pre nekih pre nekih 2-3 nedelje zena razbila ekran na OnePlus 7, jedva sam prezalio, telefon je i dalje ekstra sljakao, displei je bio ispred svog vremena...

OP 12 je primetno bolji od OP 11, toliko da OP 13 nema mnogo smisla kao model, i pored veće baterije i trenutno najbržeg čipseta.

Mane koje sam primetio kod OP11 su sto je ekran mogao biti svetliji na suncu, kamera, manjak bezicnog punjenja i to sto su ledja pukla sama od sebe 🤣. Kamera sporo okida i ako je nesto u pokretu uvek ispadne mutno.

Van toga sve kako treba, baterija na 95% BH posle godinu ipo dana, softver sve bolji i bolji, performanse fantazija, a tek ce jos 3 OS azuriranja dobiti. Ako ne crkne, pre 2026 ne vidim da cu ga menjati.

Dobar je OP 11, ali su većinu mana ispravili sa OP 12, koji je od početka prodaje najbolja/najisplativija kupovina, bar kada su Androidi u pitanju. I biće tako još godinu dana sigurno.
Problem je što OP 11 nije dovoljno jeftiniji od 12, da bi opravdao kupovinu, jednostavno se OP 12 više isplati.

OP 12, prednosti u odnosu na OP 11 (ima tu još nekih sitnih razlika ali i ovo je dovoljno):

Malo veći, bolji i svetliji ekran, zaštićen Victus 2 staklom, koje se bolje pokazalo od Victus-a prve generacije
Bolji i prepoznatljiviji dizajn, sa bolje pozicioniranom rupom prednje kamere. Na strani OP 11 je samo lepša zelena boja u odnosu na ovaj OP 12 zeleni kuhinjski mermer
SD 8 Gen 3 i UFS 4.0 u svim verzijama
Bateriju većeg kapaciteta (za 400 mAh) i bolju autonomiju
50W bežično punjenje baterije (OP 11 nema bežično punjenje)
Bolje stereo zvučnike
Veći i bolji senzor primarne kamere, uz bolji foto i video kvalitet
Primetno veći i bolji senzor telefoto kamere, uz jednu od najboljih 3x kamera na tržištu
Malo bolju prednju i ultrawide kameru
USB-C 3.2 umesto 2.0
BT 5.4 umesto BT 5.3

OP 13 je dobar, ali nije to neki primetan napredak posle 12 modela.

Ja bas nisam ispratio OP 12, jer sam izgubio interesovanje za telefone kad sam uzeo 11. :) Meni je na 11 jedino mana osvetljenje, kamera mi je ok za moje potrebe, a bezicno punjenje mi ni ne treba. Takodje ne planiram do 2026 da bilo sta menjam.

Ja svoj OP 11 prodajem (400€) nakon 7 mjeseci jer mi je povoljno uletio Honor Magic 6 PRO. Inače ga ne bi uopće mijenjao. Jedina mana je meni to zadnje staklo koje mi je isto tako puklo kod modula kamere.

U Indiji samo za sada, nema ni na Oxygen Updater za globalnu.

Ne znam za vas, meni su vec 2-3 Android verzije iste, nista mi novo nisu donele kao krajnjem korisniku, uglavnom kozmeticke izmene.

Zena isto prezadovoljna sa OP 11 posle vise od godinu ipo dana, u poredjenu sa mojim Pixel 8 sve dosta brze radi. Kod kamere mi jedino smeta kao sto je kolega rekao brzina okidalja, inace nikakav vise prigovor nemam na kameru. Sitnica i glupost koja je meni smetala mozda i najvise sto na lock screen nije moglo da se namesti trenutna temperatura (vremenska prognoza), ali to sad donosi OxygenOS 15, tako da je sad necu pozurivati da menja tel. U planu je bilo da uzme OP 13 ali OP 12 mi je nekako bolje resenje kad se sve sabere i oduzme. Ako bude menjala uskoro telefon uzecemo OP 12.

Stigao pre 5-6 dana na Oxygen updater. Najbolji Android softver na trzistu rekao bih.

Da li vam je stigao OxygenOS 15, kakva su vam iskustva? Meni jos nije stiglo, ako je sve ok odradio bih nadogradnju preko Oxygen updater-a.

Odradio pre mesec dana preko updatera, top softver.

Da li ste nekada imali problema da nece da se aktivira brzo punjenje? Ne znam da li se nesto zaprljalo ili rasklimalo, ali morao sam po par puta da ubacim i izbacim kabl da bi mi aktiviralo brzo punjenje, to mi sve losije radi i sad skoro da nece brzo da puni, aktivira se samo klasicno punjenje.

Mozda ti je ukljucen Smart charging u Battery Health.

Prilozi

• Screenshot_2025-02-19-10-05-06-45_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    Screenshot_2025-02-19-10-05-06-45_0ba066473b79d6e213a1f6f52505e2ee.jpg
    72.8 KB · Pregleda: 11
Nije, proverio sam. Izgleda da mi se ulaz zaprljao, moracu nekako da ga ocistim.

Potvrdjujem ovo, instalirao update pre oko dve nedelje, sve radi kao podmazano i kako treba. Nisam primetio neku vecu razliku u performansama i funkcionalnostima u odnosu na prethodnu verziju.
Ulaz nikako nemoj cackalicom drvenom da cistis, probaj lagano sa iglom ili plasticnom cackalicom.
Bavim se ciscenjem telefona polu profesionalno (porodica i prijatelji).

Nazad
Vrh Dno