Šta je novo?

Onemogućen pristup slikama u folderu sa latiničnim nazivom

zero

Čuven
Učlanjen(a)
10.07.2005
Poena
660
Imam jedan čudan problem, ako u nazivu foldera upotrebim neko od latiničnih slova, a unutar tog foldera se nalaze slike, nemogu da otvorim ni jednu sliku. Zna li neko šta može biti? Windows 10 je u pitanju ali mi se čini da sam se sa time susretao i ranije.

Poslednja izmena:
Па стављај ћириличне називе фолдера ако латинични не раде добро. ;)

Ниси инсталирао подршку за наше писмо или се конкретан програм за преглед слика лоше сналази. Да ли нормално улазиш у такав фолдер и копираш у или из? Да ли неки текст фајл може да се отвори? Можда је ипак само лош програм за преглед слика.

Koristim XnView i vidim sada da je do njega problem, pošto Windows Photo Viewer otvara bez problema. Još kada bih mogao da rešim ovo, pošto je navika čudo, da mi ostane XnView. :)

Ovako na brzinu ne vidim kod njega nikakva podešavanja u vezi jezika (koja bi eventualno mogla promeniti situaciju).
Ako je tako, ostaje ti da ga probaš prilikom instalacije sa drugim jezikom (ja sam ga probao sa british english, isti problem).
I naravno da probaš drugi viewer, spomenuti Fast Stone je odličan.

Ok, hvala na testiranju. Pitao sam na njihovom forumu pa ako nema rešenja probaću Fast Stone.

Vrh Dno