Šta je novo?

OnChange method za TPageControl

hwfanatic

Čuven
Učlanjen(a)
13.02.2002
Poena
630
Ne radi... Kada sam, pre nekoliko dana, pocinjao projekat, odmah sam definisao proceduru za ovaj event PageControl komponente. Medjutim danas, posle nekoliko desetina build-ova, procedura vise ne biva pozvana, nikad. Nemam ni najmanju ideju gde da pocnem da trazim uzrok. :|

Dakle: TPageControl i OnChange event. Naravno, delphi je u pitanju.

Pa stavi breakpoint na kod koji vodi ka promeni tabova, pa prati dibagerom sta se desava. Ovako ce napamet retko kod umeti da ti odgovori.

silverglider je napisao(la):
Pa stavi breakpoint na kod koji vodi ka promeni tabova, pa prati dibagerom sta se desava. Ovako ce napamet retko kod umeti da ti odgovori.
A, koji to kod vodi ka promeni tabova? Ja sam jednostavno definisao proceduru za OnChange event, a kako se on poziva, ja nemam pojma. :|

Pa napravi dugme koje okida promenu strana pa stavi u njegov onclick promenu taba sa "activepage:=xxxx" ili obradi event nekog od taba.

Ali, ja vec imam nekoliko okidaca u stilu ActivePage:=...
Problem je u tome sto se event ne okine, bilo da je okidac u nekoj drugoj proceduri ili ja kliktao misem na tab...

Btw, breakpoint u redu okidaca ne radi nista tj. ne vodi nikuda. :)

Ne razumemo se; breakpoint i ne treba da te odvede ikuda, tu ce zaustaviti izvrsavanje programa (na activepage:=...), a ti dalje sa F7/F8 ides dalje komandu po komandu pa vidis i sam kuda vodi programski tok.; nece te odvesti dalje nikuda jedino ako je to kraj programa (sto sumnjam).

Plus to, u Events tabu u Object Inspectoru obrisi OnChange definisani event, pa ga ponovo dvoklikom definisi - mozda ti je dfm/xfm fajl skiknuo.

Ali, jesmo se razumeli. :) Moja poenta je, da daljim izvrsavanjem programa, liniju po liniju, nigde necu stici, sem do end-a procedure u kojoj stoji okidac... Debugger me nece odvesti do procedure vezane za OnChange event.

Aw, ja ne mogu da verujem, ali je brisanje/ponovno definisanje procedure za event stvarno resilo problem. Zaista cudno...

Tebi, naravno, hvala. :)

Nazad
Vrh Dno