Šta je novo?

On-line kupovina.......

Extreme

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2005
Poena
350
Znaci, drugar hoce da kupi neku :guitar: preko Net-a, posto je mnogo jeftinija nego ovde. E sad, sajt je http://www.musicyo.com, a oni nemaju SCG (ni YU) u podrzanim zemljama. Kako sad to moze, ja sam cuo za neki BidPay, al' mi to nije bas najjasnije, a zanima me koliko izadje dostava i carina (posto je vrednost negde oko 200$).

E da, kojim to karticama moze, ja sam isto nesto cuo o Visa Virtuon, ja imam Electron, pa da li moze s njom ili mora ta Virtuon?

Jedino sto znam je da ako si na Raiffeisen banci, moras da Virtuonom...

Koliko ja znam BidPay je samo za placanje na aukcijama tako da to ne moze.
Mislim da ne mozes da koristis ni Visu Electron vec mora Virtuon ili Mastercard Standard ili karticu Visu Vojvodjanske banke koja je namenjena samo za placanje na netu.
Posto nema nase zemlje na popisu zemalja tesko da ce pristati da ti posalju ovamo cak iako platis.Pokusaj sa e-ducanom mada nisam siguran koliko ti se to isplati.
Za robu koja kosta preko 100 eura sa postarinom dodaj jos nekih 33% na to i dobices konacnu cenu.

Aha, znaci ipak mora ili Visa Virtuon (Raiffeisen) ili Visa Internet (VB). Pa dobro, nije to problem, ali ako nece stici, onda da ni ne placa bezveze.
Posto su ovi neka firma koja prodaje gitare, jel' bi mogao s njima neki dogovor, to znam da moze po eBay-u itd. (npr. na ebay-u pisalo da ne salju u SCG, a neki drugari opet cimali prodavca i on im rekao da nije nikakav problem, on salje 'de 'oces i stvarno stiglo).

Why

Za robu koja kosta preko 100 eura sa postarinom dodaj jos nekih 33% na to i dobices konacnu cenu.
--> Jel' ovo za standardnu kupovinu preko neta ili preko e-ducana?

Ovih dana sam pročitao u lokalnim novinama da je u Novom Sadu otvorena neka agencija koja posreduje kod kupovine robe iz inostranstva.Znači,ne morate imati svoju karticu.Provizija im je 10% na robu preko 100€,a 10€ fiksno za robu do 100€.(ima i neka tarifa za ekstremno teške stvari, mislim da je dolar i nešto po kilogramu;kažu da ljudi naručuju Fordove automobile iz USA i da ih čak i sa svim provizijama,carinom itd. izađe jeftinije nego da ih kupuju ovde!!!).
Nažalost nisam zapisao adresu ili telefon,znam samo da se nalaze u TC Pariski Magazin u centru.

Pa to je jos bolje od e-ducana, sad sam bio na sajtu, njima je 10% kad se kupuje na 3-4 sajta (amazon, etc.) a za ostale je 20% i jos je cini mi se 5 dolara po kg-u. A koliko moze biti jedna gitara, ima 5-6 kg. Samo koliko su pouzdani ...

Apsolutno su pouzdani, oko toga bar ne moras da razmisljas, i to je ja mislim i jedina pozitivna stvar. Jer u praksi to ide ovako, pise 20% od cene proizvoda. Dodaj na to shipment robe, ali do NewYork-a, jer im je tu centrala + pa onda shipement $ od NY do NS, tj. do bgd pa do ns, tu te ceka jos dodatnih 3000din, koji se zovu i "cena za manipulativne troskove", a podrazumeva da se oni izbore sa carinom i dostave ti robu na ruke kuci, pored te cene racunaj na placanje carine od ~20%, sto opet zavisi od nekoliko parametara... I Verovatno se jos nesto nakarika posto si u NS. Znaci dodatni troskovi: 20%+20%+3000+shipment+n=8500din+sh+n

U totalu, odi do e-ducana, pa neka ti kazu cenu u cent ili im posalji mail, da ti izracunaju. Pa vidi da li ti se isplati.

Poslao sam ja njima danas mail, pa valjda ce odgovoriti. A da li su sigurni ti u NS-u, preko kojih moze da se kupuje u inostranstvu, ako je neko nesto cuo, ili cak narucio nesto kod njih?

ja sam nekoliko puta pazario na sajtovima na kojima nije navedena srbija u opcijama, dogovorom telefonom.
probaj da ih pozoves, verujem da ce ti izaci u susret ako imas visu classic ili master card

Sve te firme koje nude servise kupovine na netu su glupost, uzmu vam 40-50% od cene, jer sva roba se carini i placa se porez na nju, i josh onu oderu.

Shto se tiche ove gitare, pa sigurno se ista moze naci na ebayu i povoljnije, a tamo se primaju svakakvi nachini placanja, bidpay ili moneybookers su sigurni odavde, treba se platiti samo neki sitan procenat za transakciju. Ko ima paypal nalog, to je najbolja kombinacija i ne placa se nishta...

Kolko ja znam mi ovde ne mozemo da otvorimo paypal zar ne? Nema nas u supported countries.

E nemam ni Classic ni Mastercard, to mi je malo skupo. A drugar je zvao ove u e-ducanu, izadje ga sa svim taksama (porezima, njihovom provizijom, carinom=5%, itd.) nekih 300€, sto mu je i dalje povoljno, pa ce verovatno tako i uzimati.

Ali mu nije ni hitno, pa nek' trazi po eBay-u, mozda nadje i nesto povoljnije. A jel' moze PayPal da se otvori s nasom zemljom kao region, a da se drzava stavi neka tu u okolini, npr. Slovenija, i da li tako moze da se kupuje nesto preko Neta ili samo da se placaju neki servisi, sajtovi, itd? Znam da preko ova dva moze, al' da li moze i PayPal?

Poslednja izmena:
chuo sam priche da moze preko paypal-a iz scg da se placa ali nishta u shta bih se lichno uverio...

Kontaktiraj prodavca (ili vidi na sajtu) da li prima paypal. Mnogi iz Srbije imaju otvorene naloge (uglavnom ne na svoje ime), pa ti neko moze izaci u susret i uplatiti. Naravno, na cenu obavezno dodaj carinu (posto je roba skuplja od 100 evra)...

Ovo je bre nemoguca cena za Mark III. Pa u Japanu je i dalje oko 4.500 eur, a znamo da je tamo najjeftinije:
http://translate.googleusercontent....le.com&usg=ALkJrhi6CMBdGYJu6HQllsTb2Utk41HT1g

Novi PS3 250Gb za 182 eur??? Ma dajte ljudi, ovo je neka teska prevara. Sajt ne izgleda lose, ali je ovo neverovatno da bi bilo istinito.

Vidim da kod Plasma/LCD televizora prodaju americke modele, mozda su refurbished.

Najbolje mi je ipak placanje bank transferom - tako nema sanse da dobijes pare nazad. Klasicna prevara po mom misljenju.

Ma to je ona fora gdje je uređaj 10% normalne cijene i onda ti za bateriju traže toliko da te izađe 50% skuplje nego u ostalim prodavnicama. Ako nećeš bateriju, otkažu porudžbinu.
Bilo na forumu, pročešljaj malo. Tu je negdje i adresa sajta sa ocjenama(komentarima) kupaca...

EDIT: Istrčao sam pred rudu. Ovdje su u pitanju neke drugačije "kvake".

Poslednja izmena:
Mozda je to ona fora dobijes nesto u tom obliku al totalno kinesko sto nemoze ni da prismrdi originalu.

Ma kakvi, ovo je scam 100%
Ni sertifikata, adrese, kontakt telefona itd

Nazad
Vrh Dno