Šta je novo?

Omiljene avanture?

Pa gde to,dok ih nadjes,dok ih platis (koliko god to malo bilo),dok stignu... Bolje nadji nekog ko moze da ti skine.

Bilo je zanimljivih avantura pocelo je sa Amigom barem za mene , (na spectrumu ih i nije bilo, barem ne p&c)
ali ste zaboravili legende, ne izgleda kao Longest J. ali je igra extra, stari nacin komandovanja u P&C avanturama

MANIC MANSION - http://members.fortunecity.com/harang/
Zak McKracken - http://www.classicgaming.com/amigareviews/zakmckra.htm

fantastican (za to vreme), a i danas je cool - pokusajte da je odigrate preko emulatora ili kako vec

FUTURE WARS !!! - extra igra http://www.classicgaming.com/amigareviews/futurewa.htm

Air Jordan je napisao(la):
Te igre su sada abandonware i mozes ih skinuti ovde:
http://abandonware.the-frenchkiss.biz/index.php?page=browse&type=Iso
Samo,valjda imas brz net,jer su full verzije,na mnoooogo CD-a (Harvester 3,Ripper 6 i Phantasmagoria 7).

Aaaaaaaaaaaaaa!!! Kakav link, kakav sajt!!! :) Vodim te na pice... cuj pice... mozda i veceru :p Odmah sam stavio da se krcka Harvester :) Sada znam sta cu da skidam narednih nedelju dana. Svaki dan po 2 iso-a, i eto meni zabave do nove godine. Hvala jos jednom za sajt.

PS: Bedak! Nemaju Stonekeep koji toliko dugo trazim :trust:

Syberia al prvi dio definitivno...drugi je bzw...

patton je napisao(la):
Aaaaaaaaaaaaaa!!! Kakav link, kakav sajt!!! :) Vodim te na pice... cuj pice... mozda i veceru :p Odmah sam stavio da se krcka Harvester :) Sada znam sta cu da skidam narednih nedelju dana. Svaki dan po 2 iso-a, i eto meni zabave do nove godine. Hvala jos jednom za sajt.

PS: Bedak! Nemaju Stonekeep koji toliko dugo trazim :trust:

Sta ako ti nadjem i Stonekeep? :D

Air Jordan je napisao(la):
Sta ako ti nadjem i Stonekeep? :D

Ja obrnuo pola neta i nista... ajde pogledaj ti... vidis da te hoce nesto :) Isto tako nema Phantasmagorie 2 na onom sajtu... samo kec.

niko ne spomenu Simon The Sorcerer 1 i 2 deo..

inace, fan sam avantura.. jedino to sa 100% uzivanja igram... a presao sam sve, monkey (sve osim 3-ke), day of the tentacle, sam & max hit the road, flight of the amazon queen, grim fandango. larry 7 itd itd.. uff, stao mi mozak trenutno, ali ima tu jos mnogo toga.. poslednje sto sam igrao je syberia ali je nazalost prelaka...

a trazim ove nove.. runaway, still life, syberia 2 itd...

zaboravi... Loom je zakon.. cini mi se da je to prva igra koja je izasla tog tipa.. :)

Poslednja izmena:
Sve Lucas-ove su zakon !!

Zork-Grand Inquisitor (stara ali jedna od najboljih koje sam igrao)
Grim Fandango
serijal Broken Sword

Definitivno Syberia. Ali je prica mogla biti jos dublja (narocito dvojka potkrepljuje taj utisak). Tako bi mi imali 100% umetnicko delo, a ne mlak prekor savremenog zapada (mislim na nacin i tempo zivota). 100% kao recimo Braca Karamazov u knjizevnosti...
P.S. Kad se setim onog unijatskog manastira usred Rusije brrrrrrrrr - kakav propust :mad:

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da pomenem John Saul`s Blackstone Cronicles. Malo je starija, ali sta da kazem, radnja se odvija u napushtenoj ludnici. A da tu je i Nibiru. Solidna avantura, podsecha na Broken Sword 1i2, i Return o the misterious island

Evo, malo da pokrenem tread iz mrtvih! :)
Bacio sam na search avanture, pa nabasao na ovaj tread.

Sta se na ovom planu izdesavalo u zadnjih pola godine?
Jel se i dalje igraju avanture?
Uzgred, koliko sam ukacio, na ovom mestu je spisak svih bitnijih avantura koje su dosad izasle, pa da se lepo nastavi sa tim.

Poz

Davno je bilo, al' mnogo sam ih voleo:

Legend of Kyrandia (1, 2, 3)
Day of the Tentacle
Simon the Sorcerer
Indiana Jones: Fate of Atlantis
Sherlock Holmes: Jack the Ripper
Timelapse

Novije avanture nisam nesto igrao.

EDIT: Aaaaa uzas... tek sad vidim da si ga podigao iz mrtvih. :)

Poslednja izmena:
Da, neke od tih su legendarne. Ali, ima li nesto novo? A da valja...

Gabriel Knight The Beast Within... the one and only :)

The longest journey, Broken sword serijal, Lucas artsove avanture-mada jesu tehnicki zaostale ali u tada bile vrh. Najjaci su ovi mladji sto su odigrali dve avanture pa im je Syberia najbolja :). "Syberia definitivno"... :)

Da Syberia je odlicna! Posle nje, runaway, post mortema, ne znam da je nesto izaslo dobro. Cuo sam da je still life fin, mada ne koliko.

zadnje sto je izaslo,vredno paznje je dreamfall (iliti nastavak lost jorneya).
igra ima nekoliko mana,ali takodje predstavlja igru sa najboljom pricom u mom dosadasnjem iskustvu.meni je dreamfall ubedljivo najbolja igra do sada u 2006,a izaslo je dosta dobrih igara.

svaka preporuka.
nijedan ljubitelj avantura (ma i ne toliko avantura,posto su u igri neki osnovni elementi avantura stavljeni u drugi plan,vec svaki fan igara i dobre price) ne bi smeo da propusti ovo.

Evo neke za koje sam ja cuo posle Syberia2, ili nasao info na netu.

Sherlock Holmes: The case of the silver earring
Wanted: A wild western adventure
Martin Mystere: Operation Dorian Gray
Voyage
Nubiru: Age of secrets
Return to misterious island
Agatha Christie: And Then There Were None
80 Days

E,sad, sta bas valja, tesko je reci.
Ja bi probao Nubiru, i return to misterious island

SINTER je napisao(la):
zadnje sto je izaslo,vredno paznje je dreamfall (iliti nastavak lost jorneya).
Kada vec pricas o toj legendarnoj igri trebalo bi da znas da se zove "The Longest Journey". :)

Dreamfall: The Longest Journey moze da stane rame uz rame sa legendama. Svi se manje vise slazemo da su stare Lucasove avanture neprevazidjene. Nije bas avantura, ali Psychonauts mora da se spomene zato sto je radio Tim Schafer. U domenu arkadnih avantura (sa naglaskom na arkadno) sam vrh ponude je i Beyond Good and Evil. I naravno Fahrenheit, sa inovativnim resenjima i ambicijom da avanture povede u jednom novom pravcu. Njihov sledeci next-gen projekat za koji sam zaboravio kako se zove, ali se secam da je imao impresivnu e3 demonstraciju, treba drzati na radaru.

Grim Fandango, syberia 1 i 2, Broken sword 3
i Keepsake- upravo sam je zavrsila, Point and Click avantura, nije losa..

Zaboravih da spomenem:

- KGB
- Shadow of the Comet
- Gabriel Knight

Poslednja izmena:
Jel moze mapa nekako da se razvuce po vertikali, a ne da bude tako nepregledna? Uzas jedan!

Nazad
Vrh Dno