Šta je novo?

Omiljena muzika iz retro igara

trooper74

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2002
Poena
609
Ovih dana se prisetih koliko sam se u doba C64 oduševljavao muzikom iz igre Ace 2 (autor legendarni Rob Hubbard). Toliko sam tu temu voleo da sam igru puštao samo zbog nje, a i danas je imam u mp3 formatu.:p Bilo je još igara sa dobrom muzičkom podlogom, na um mi još padaju International Karate, autor takođe Hubbard, pa onda World Games...

Naravno, poželeo sam da saznam koje se muzike najradije sećaju ostali veterani koji posećuju ovu sobu, stoga izvolite ako ste raspoloženi...
:)

Imam dosta omiljenih muzika sa C64, ali nekako se izdvaja The Great Gianna Sisters (igrica u fazonu Mario Bross). Narocito mi se svidela kad sam cuo da su je obradili u hard fazonu. "Obradjivac" se zove Machinae Supremacy :guitar:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ovih dana se prisetih koliko sam se u doba C64 oduševljavao muzikom iz igre Ace 2 (autor legendarni Rob Hubbard). Toliko sam tu temu voleo da sam igru puštao samo zbog nje, a i danas je imam u mp3 formatu.:p Bilo je još igara sa dobrom muzičkom podlogom, na um mi još padaju International Karate, autor takođe Hubbard, pa onda World Games...

Naravno, poželeo sam da saznam koje se muzike najradije sećaju ostali veterani koji posećuju ovu sobu, stoga izvolite ako ste raspoloženi...
:)

sve si vec rekao Rob je legenda pa onda par mesta prazno pa tek onda neko drugi :)
sta je taj covek radio sa onim "jadnim" sound cipom na "debeljku" je za ne poverovati :type:

Ne znam koliko spada u retro,ali meni je omiljena muzika iz Golden Axe 2 (tacnije "wildness" numera)skoro sam na netu nasao svu muziku iz te igre,nisam mogao da verujem da cju je nacji.

3 omiljene retro melodije:

- C64 - Crackout, platforma, super mjuza
- A500 - Secret of the monkey island
- A500 - Pinball dreams 1992, godina - Odlična mod muzika (attachovana). Sećam se da sam nekad davno palio ovaj fliper samo da bi slušao ovu muziku. U vreme A500, ovo je bio vrh koji je mogao da se izvuče iz kompjutera, a igra je u Svetu Kompjutera za zvuk tada dobila desetku valjda. Čak se i sećam da je muziku pravio Olaf Gustavson. Inače, ovo je prva igra DICE-a, tvorca BFa :) Da bi ovo slušali, samo pokrenite fajlove u Winampu. Enjoy. ;)

p.s. Ne mogu da verujem da se sećam svega ovog :D

Prilozi

• Pinball Dreams.zip
    397.1 KB · Pregleda: 177
Poslednja izmena:
Evo sajta na kome cjete nacji svu muziku iz svih igrica ikada(maltene)
http://gh.ffshrine.org/soundtracks/view-all

p.s.unapred se izvinjavam moderatorima ako je ovo zabranjeno,nikad nisam video da se naplacjuju OSTovi ili muzika iz igrica.

Turrican 2 (tema - c64), Simon's Quest (neki matori Nintendo), Toki (automat)...

ovde mora de se spomene Press Play on Tape (ppot) - Commodore 64 revival band!

@KizaTheDeath imaju obradu i The Great Gianna Sisters - ali u fajlu od 1.2GB (na naslovnoj strani)

@Roboto PPOT takodje ima obradu Secret of Monkey island i moze da se skine kao solo fajl sa njihovog sajta.

@filipos ali najbolje izvodjenje PPOT je upravo numera Cannon Foodera - gde im gostuje i licno Mr. Jon Hare (autor numere) a muziku izvode na Game kontrolerima. o ovome sam pisao vec nekoliko puta ovde na forumu ali ko jos nije cuom neka obavezno poslusa! link

telefon mi "zvoni" Xenon 2 melodijom ali najbolja old shool muzika mi je od Jochen Hippel aka Mad Maxa, pogotovo muzika iz Amber Star-a (ujedno i najbolji RPG koji sam ikada igrao - npr. NeverWinterNights je smece u poredjenju sa ovom igrom!), takodje je uradio i muziku za Turrican. odavde mozete skinuti dosta njegove muzike.

btw 10x M!ST!CX za sajt!

Poslednja izmena:
@Roboto PPOT takodje ima obradu Secret of Monkey island i moze da se skine kao solo fajl sa njihovog sajta.

Znam ja za njihov sajt odavno odavno... mnogo pre nego što je to postalo opšte poznato ovde kod nas :) Imam i tu mjuzu, a nedavno sam skinuo i originalni soundtrack za Curse of the Monkey Island. ;)

:) kako si cuo za njih? ja preko www.pouet.net i iskreno retki su ljudi koji su culi za njih, bar iz mog ukruzenja ;)

ovde mora de se spomene Press Play on Tape (ppot) - Commodore 64 revival band!

@KizaTheDeath imaju obradu i The Great Gianna Sisters - ali u fajlu od 1.2GB (na naslovnoj strani)

Znam i ja za njih odavno. Cuo sam na nekom forumu, ili procitao u SK (spominjale se obradjene melodije sa C64). Imam nekih desetak njihovih pesama Live :) Ali ipak mi se vise svidjaju Machinae Supremacy u toj jednoj pesmi (pojuricu i ostale), nekako mi bolje muziciraju. Btw, ne mogu da nadjem na sajtu PPOT verziju Gianne... gde si video?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

nema kao posebna numera vec imas ceo njihov koncert sa Breakpointa 07 - fajl je 1.2GB velik a numera Giana je negde posle polovine koncerta...

a za Machinae Supremacy nisam ni cuo, evo sad prvi put od tebe! nisam ni znao da su oni radili muziku za Jets'n'Guns (koji sam obrnuo nekoliko puta :d) :)

EDIT: jao, odlicni su :) bash vrhunski!

Poslednja izmena:
nema kao posebna numera vec imas ceo njihov koncert sa Breakpointa 07 - fajl je 1.2GB velik a numera Giana je negde posle polovine koncerta...

Aha da, gle, gle... to od 1.2 (sad sam video da je GIGA :D) je koncert. Videcu, pa cu verovatno skinuti.

a za Machinae Supremacy nisam ni cuo, evo sad prvi put od tebe! nisam ni znao da su oni radili muziku za Jets'n'Guns (koji sam obrnuo nekoliko puta :d) :)

EDIT: jao, odlicni su :) bash vrhunski!

Ma extra su! :) Do sada sam cuo samo tu jednu pesmu, a sada skidam i drugi album, bas da ih kompletno cujem :guitar: Inace, nigde nisam primetio da ima da se nadje Gianna Sisters (da budem iskren, osim njihovog sajta i Demonoida, nigde drugde nisam ni trazio :D) pa sam je upload-ovao. Mozes da je skines odavde:

Machinae Supremacy - Great Gianna Sisters.mp3

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Bogami, dobro zvuči. A i jes' hard! :wave:

Je l' obradio neko Ace 2?

Poslednja izmena:
npr, na 64 (ili automatu), outrun je imao zaraznu melodiju.
na amigi je vrlo interesantan bio shadow of the beast

meni se ranije jako svidela muzika iz jedne igre za c-64 (ali ne mogu da setim kako se igra zove) kada se vodi cigra po nekakvim poligonima.

SID player:
http://sidplay2.sourceforge.net/
muzika(za pocetak downloadovati i prelistati top 100):
http://www.hvsc.c64.org/

Rob Hubbard je genije - inace sam nekada bio Jarre,Vangelis i Tangerine Dream fan i nedavno mi je Hubbard osvezio volju da slusam muziku :p
Nemesis the warlock,Delta,Commando,One man and his droid -stvarno vredi poslusati ova Hubbardova dela .
Za c64 jos da pomenem Sweet i sve delove Last Ninje ;)

Amiga:
Cannon Foder,Agony,First Samurai(Intro),Test Drive 2 ,Yoe Joe,Street Fighter 2,Platoon...

Moje omiljene sa Komodorca:

1942 (Mark Cooksey)
Samurai Warrior (Neil Brennan)
Ninja (Rob Hubbard)
Summer Camp (Mark Clements)
Defender of the Crown (Richard Joseph)
Olli & Lissa (Ben Daglish)
Footballer of the Year (Ben Daglish)

Pozdrav

Ja imam omiljenog "kompozitora" josh od spectruma, David Whittaker.

moj omiljeni je Jochen Hippel aka Mad Max / TEX. totalno no.1!!

http://www.myspace.com/madmaxst

mada je i David W. odlican - uradio je muziku za mali milion igara...

sa a500, cannon foder ubedljivo, zatim pinball fatasies i dreams.
voleo sam i iz SWOS-a

Nazad
Vrh Dno