Šta je novo?

Omega Drivers vs nVidia Corporation !!!!

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
955
nV nastavlja sa serijom autogolova... obavezno procitati!
http://www.ocaddiction.com/articles/interviews/Omega_Interview/

Stvaro ocajno glup potez, bez ikakve osnove.
Nije da sam koristio Omega drajvere (tj. jesam dok sam drzao ATi), ali nije bilo uopste razloga za ovako nesto.

Ono sto mi malo nije jasno je tolika podrska ATi-a, i to od strane glavnog programera ... nesto su mnoogo fini.

MAD_MUzzY je napisao(la):
Ono sto mi malo nije jasno je tolika podrska ATi-a, i to od strane glavnog programera ... nesto su mnoogo fini.
Autor Omega drajvera je ATI-jev beta tester i prakticno clan ATI Catalyst razvojnog tima...

Da li je stvarno istina ovo oko poboljsanja kvaliteta slike, i da li je neko "konkretno" koristio OMEGA umesto Catalyst-a?

@drapin

Ako je neko beta tester ne znaci da je clan razvojnog tima, tako i lik koji pravi omega drajvere nije clan Catalyst razvojnog tima.
Cak i na sajtu pise, ili je bar pisalo, da covek nije programer i da samo tvikuje drajvere za izvlacenje najboljih performansi.

@deka

Ako ti standardni Catalysti rade kako treba nema potrebe da prelazis na Omega drajvere. Nije tolika razlika u kvalitetu slike, ako je i ima uopste, nego u tome sto su tvikovani i prevazilaze neke bagove u pojedinim igrama.

DusaN je napisao(la):
@drapin

Ako je neko beta tester ne znaci da je clan razvojnog tima, tako i lik koji pravi omega drajvere nije clan Catalyst razvojnog tima.
Cak i na sajtu pise, ili je bar pisalo, da covek nije programer i da samo tvikuje drajvere...
Pa zato sam i napisao "prakticno clan" a ne samo "clan" - suptilna razlika... ;) :mrgreen: ...a i ne moraju svi clanovi razvojnog tima da budu programeri - mora neko i kafu da kuva na primer.
Inace informacija je sa raznih foruma, gde se svasta moze cuti (...odnosno procitati), razni tracevi i "insider-ske" informacije...

deka je napisao(la):
Da li je stvarno istina ovo oko poboljsanja kvaliteta slike, i da li je neko "konkretno" koristio OMEGA umesto Catalyst-a?

Koristio sam ih zakljucno sa verzijom 3.5 i sve se zavrsavalo vracanjem katalista. Kvalitet slike je po meni nepromenljiv jer i ovako i onako ti korstis catalzst displez driver, omega samo malo preuredjuje Control Panel ali zanemarljivo. Inace meni je omega bazirana na catalzstu 3.5 u 3dmarku03 davala 300 markova manje nego catlzst a slicno je bilo i sa proslim verzijama.

Goxy je napisao(la):
...
3dmarku03 davala 300 markova manje nego catlzst a slicno je bilo i sa proslim verzijama.

Omega se i ne preporucuje ljudima koji jurcaju za besnim markicama. Po meni je Omega jedini pravi "plug&play" driver. U stvari, dok namestis prihvatljiv kvalitet slike na Catalystu, vec si oshurio performanse mnogo vise od tih lauzi 300 markova; a Omega dolazi da vec prihvatljivom sredinom, pa ce vas postedeti drndanja oko podesavanja.

Naravno, uvek je lepse kada sami podesavate opcije ;)

Nazad
Vrh Dno