Šta je novo?

OMEGA DRAJVERI-ati 9800pro problem

ljubapo

Čuven
Učlanjen(a)
03.10.2002
Poena
619
Zna li neko dobar link za skidanje omega drajvera za ATI graficke karte.
Imam problem sa ati Gigabyte 9800pro/128, u toku igranja resetuje se masina.
Karta je OK, sumnjam da napajanje nije ili dobro ili dobro povezano.Kako nisam
nikada cackao po napajanju ima li neko neki predlog.Kuciste Chiftek big tower sa original napajanjem 360w.
Inace ovo se javlja samo kod brzih igara kada vuce verovatno vise struje.U svim ostalim rezimima rada radi odlicno i slika je fenomenalna.

http://www.omegacorner.com/
Nisam video GA 9800 pro ,pa se unapred ogradjujem
ako je pitanje glupo:
Pod uslovom da ima dodatni konektor za napajanje da li si ga ukljucio ?

Pozdrav

Sve je povezano kako treba, danas sam proverio.Izgleda da graficka trazi bolje napajanje.Nemam drugu ideju, imas li neki predlog za napajnje :wave:

Probaj da graficku prikachis na odvojenu granu napajanja tj. da na toj grani bude samo graficka pa vidi da li ti se onda restartuje

Ma ne verujem da je napajanje nikako. Ja sam moj rade 9800 pro terao sa nekim no name neo napajanjem od "300"W i nikada takve probleme imao nisam. Pre ce biti da je ploca/procesor/FSB...

Slazem se sa predhodnikom, imam 9800pro na identicnom napajanju ( Chieftek 360W) i sve radi OK. Proveri da nisi slucajno ukljucio AGP fast write u BIOS-u, naravno pod uslovom da si pre toga sve ostalo proverio.

Poslednja izmena:
Gigabyte 8ik1100 ploca nema podesavanje AGP fast write. Treba ki nesto posebno podesiti u katalist drive meniju.Zato i trazim dobar link za omega drajvere jer gore navedeni ne pusta download.

U biosu stisni ctrl + F1 i trebalo bi da dobijes dodatne opcije , medju
kojima bi u Advanced Chipset features trebalo da bude i
AGP Fast Write ....

A sto se tice datog linka ,radi to, samo ti malo bolje procackaj
stranicu ...

Pozdrav

Edit :
h**p://www.newgenerationorder.org/rad_w2kxp_omega_2551.cab
h**p://narkiz.net/rad_w2kxp_omega_2551.cab
h**p://mhzdata.com/rad_w2kxp_omega_2551.cab

Edit 2: Bolje napajanje , pretpostavljam od nekog kineza ....
Onda markirani kinezi 😀
DTK 400W,Chieftec 360W klasika ,jaca,bolja skuplja....
pisalo se dosta po Benchu o tome , koristi Search

Poslednja izmena:
Omega drajveri su na novoj adresi http://www.omegadrivers.net/ (...redirektuje se i sa stare, zasada barem ).

Tamo ima ravno 9 linkova za download. Nisam proveravao, ali ne verujem da bas nijedan ne radi !

Gigabyte zaista bas nesto ne voli FastWrite podesavanje u BIOS-u, moguce da ga zaista nema.

Da li ta ploca ima AGP x8 i ako ima da li si pobao da ogranicis na AGP x4 ? Neki cipsetovi, u nekim kombinacijama, ne rade na x8 iako bi trebali.

Hvala na savetima, ctrl+f1 radi i otvara dodatne opcije u biosu.Nema agp fast write ali sam isto iskljucio u katalist meniju-smartgard i cini mi se da ima efekta,sada se resetuje mnogo kasnije.Izgleda da nije napajanje nego samo podesavanja.U dodatnim opcijama biosa pojavljuje se AGP aperture size.Kako ga treba postaviti za 128 rama graficke i 1giga ram memorije.Sada je na 128, da li postoje neke opste preporuke ili eksperimentise.
Linkovi za omega drivere su u redu samo za download preko opere ili mozile,sa IE nece da pokrene nijedan. :banana:

S obzirom da imas 1 GB Ram-a , komotno mozes staviti
za AGP aperture size 128MB , a i vise , mada mislim da je
128MB dovoljno ....
Sto se tice omegadrivers.net linkova , to kao sto rekoh radi ,
radi i iz IE , samo sto tebi IE verovatno ne radi kako treba

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno