Šta je novo?

Olympus Stylus Mju 600 - savet

dedza

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2006
Poena
304
Zanima me dali poseduje neko ovaj model aparata i kakva su mu iskustva sa njim...Zanima me jer nameravam da ga kupim.Znam da ce mi njih 50-ak reci uzmi ovaj,ovaj je bolji itd...ali s`obzirom da finasijski raspolazem sa nekih 160 eur i nemam neki veliki izbor.Ajte pomagajte...

Olympus Stylus Mju 600

Tehničke karakteristike

Displej LCD 2.5"
Max rezolucija 2816 x 2112 piksela
ISO Auto, 64, 100, 200, 400,500
Max shutter 1/1000 sec
Blic Auto, Red eye reduction, Slow, Off
Macro 7.0 cm
Audio-Video AV zapis( 640 x480, 320 x 240, 15 fps )
Napajanje Li-Ion punjiva baterija
Memorija 8Mb
Težina 195g
Dimenzije 97 x 55 x 27 mm (3,8x2.2x1.1 in )

Sadržaj kutije:

-Li-Ion punjiva baterija
-Brzi punjač
-USB AV kabl
-Instalacioni CD
-Prevedeno uputstvo
-Garancija 12 meseci

To mi je ponudjeno...
hvala

Prilozi

• file586a1.jpg
    file586a1.jpg
    9.3 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Uh, nesto mi se cini da ti to i ne bi bila dobra kupovina. Na to treba da dodas jos bar 25€ za karticu od 512MB, a trebala bi ti i neka torbica. A za iste pare mozes da nabavis neki Canon A5xx model sa baterijama i punjacem (dobro, to imas i ovde) + torbica + kartica. A korisnici nesto i nemaju dobra iskustva sa Olympusom.

Ili... evo gledam Fuji Finepix E550 + XD 1GB + Torbica = 160€. Malo veci zoom, veci senzor, sigurno bolji ISO, manuelne komande (mozda ti jednog dana zatrebaju) i upotrebljiv video 640x480 i 30fr/s.

Olympus

Fuji

Sigurno ces dobiti jos ideja ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Uh, nesto mi se cini da ti to i ne bi bila dobra kupovina. Na to treba da dodas jos bar 25€ za karticu od 512MB, a trebala bi ti i neka torbica. A za iste pare mozes da nabavis neki Canon A5xx model sa baterijama i punjacem (dobro, to imas i ovde) + torbica + kartica. A korisnici nesto i nemaju dobra iskustva sa Olympusom.

Ili... evo gledam Fuji Finepix E550 + XD 1GB + Torbica = 160€. Malo veci zoom, veci senzor, sigurno bolji ISO, manuelne komande (mozda ti jednog dana zatrebaju) i upotrebljiv video 640x480 i 30fr/s.

Olympus

Fuji

Sigurno ces dobiti jos ideja ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

vidis ni to ti nije losa ideja...upravu si za karticu nju sam tolatlno zaboravio:lupko:

Poptuno se slazem sa kizom. Mozda cesh reci "sta ovaj e550 je ruzan, necu ja to, ovaj mju je lepsi". Ja ti kazem da prebolish to, jer izgled aparata nije NIMALO BITAN! (kada ce neko da gleda slike, nece da zna da li je slikano sa lepim ili ruznim aparatom, nego jedino sto moze da gleda je kvalitet slike, a to je sigurno na strani e550).

Tako da, e550 i nema da brinesh :)

Poptuno se slazem sa kizom. Mozda cesh reci "sta ovaj e550 je ruzan, necu ja to, ovaj mju je lepsi". Ja ti kazem da prebolish to, jer izgled aparata nije NIMALO BITAN! (kada ce neko da gleda slike, nece da zna da li je slikano sa lepim ili ruznim aparatom, nego jedino sto moze da gleda je kvalitet slike, a to je sigurno na strani e550).

Tako da, e550 i nema da brinesh :)

ne pazi izgled aparata me uposte ne zanima...jedino mozda sto je u prednosti kod Olympusa je to sto je kuciste od metala,a od Fuji Finepixa od plastike,mada je i to zanemarljivo...
kao sto rekoh,ja znam da bi za male pare uzmem cudo,ali kada vec ne mogu cudo,onda da trazim najbolje sto moze da se uzme za te pare...:d

Sad bas nesto gledam dpreview... ovaj Fuji bas fine karakteristike ima. Ima RAW :zgran: full manuelne komande :zgran: Jel ima neko od Benchmark-ovaca da ga je drzao u ruci i koristio? Kakvi su utisci?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

da...Benchmark-ovci udruzite se i dajte odgovor...

ja bih samo dodao da je e550 maaalko veci od mmju...
ako je nekom bitno...

ja bih samo dodao da je e550 maaalko veci od mmju...
ako je nekom bitno...
jeste to si u pravu,ali sobzirom kada se uzmu cene oba aparata u obzir,velika je razlika...

Olympus Stylus Mju 600 = 150-160 €

Fuji Finepix E550 + XD 1GB + Torbica = 160€

o performansama,moze kiza mnogo vise da objasni,jer je on dosta upuceniji...

,mada i dalje i ja i kiza zeljno iscekujem misljenje nekog ponosnog vlasnika gore navedenih aparata

Prijatelj ima taj aparat. U prostoriji sa slabijim osvetljenjem (u pitanju je bio neki restoran)na dislpleju se skoro ne vidi slika. Fotografije su odlicne. Phtoshop CS2 cita njegov RAW.

Prijatelj ima taj aparat. U prostoriji sa slabijim osvetljenjem (u pitanju je bio neki restoran)na dislpleju se skoro ne vidi slika. Fotografije su odlicne. Phtoshop CS2 cita njegov RAW.

samo na koji si aparat mislio Olympus ili Fuji?

Fuji E550. Olimpus nema RAW.

Poslednja izmena:

a reci mi pored ovog gore navedeno...kakva su jos misljenja tvog prijatelja vezano za ovaj aparat?

@dedza: koliko god pitao/trazio taj mju nije ni bolji ni jeftiniji od e550, a boljeg/jeftinijeg izbora za te pare nemas! Pazi ISO 800 (trebalo bi da ISO 200 moze lepo da se koristi), RAW Format!, manualne kontrole... i sve to za 160evra zajedno za karticom i torbicom, mislim smesno. Ja imam canon a620 i sada mi je krivo sto u to vreme nisam uzeo e550 (jer bi sigurno jeftinije prosao), a razlika izmedju aparata od 150 evra i 250 evra u "1d10t" klasi je minimalna! Tako da... taj fuji i teraj.

Pozz :)

Poslednja izmena:
@dedza: koliko god pitao/trazio taj mju nije ni bolji ni jeftiniji od e550, a boljeg/jeftinijeg izbora za te pare nemas! Pazi ISO 800 (trebalo bi da ISO 200 moze lepo da se koristi), RAW Format!, manualne kontrole... i sve to za 160evra zajedno za karticom i torbicom, mislim smesno. Ja imam canon a620 i sada mi je krivo sto u to vreme nisam uzeo e550 (jer bi sigurno jeftinije prosao), a razlika izmedju aparata od 150 evra i 250 evra u "1d10t" klasi je minimalna! Tako da... taj fuji i teraj.

Pozz :)

hvala Master)D(M1nD ovo mi je dosta znacilo...ja sam vec uveliko(99 %) odlucio za Fuji Finepix E550,samo jos cekam ponedeljak da se dogovorim sa ljudima koji ga prodaju:banana: ...pa cim mi ga isporuce i uradim malo testiranja javljam vam rezultate...

Odlicno! Sigurno ces biti zadovoljan. Mislim da se stvarno za te pare ne moze naci nista bolje. Bas sam sad hteo da pojurim neke galerije sa slikama E550, pa da ih okacim (verovatno i hocu ;)) al kad kazes da si se vec 99% odlucio i da cekas prvi radni dan, mozemo da sacekamo i tvoje fotke sa utiscima. Btw, jesu li ti se javili mail-om?

To sto su slike malko tamnije na LCD-u pri slikanju u mraku (kako kaze Pantasov drug), nemoj da te previse brine. Ja i ne ocekujem da na LCD-u u mraku vidim bogzna kakvu sliku (ima na S5600 dugmence za prosvetljenje ekrana, ali tako dobijem samo svetliji ekran, tako da to i ne koristim). Uocim svetlije detalje i celu fotku pozicinoram u odnosu na to. Na kraju, ako bas moras da precizno vidis ono sto slikas, imas viewfinder... sto Olympus nema.

@Pantas: jel ima tvoj drug neke primere sto je uradio... da vidimo kako to izgleda?

@Master)D(M1nD: i meni se bas svideo aparat po karakteristikama. Kada bih uzimao sada neki kompakt, sigurno bih uzeo njega. Odmah sam javio ortaku, koji takodje traga za nekim apratom, a ovaj je fini i po karakteristikama i po ceni.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Odlicno! Sigurno ces biti zadovoljan. Mislim da se stvarno za te pare ne moze naci nista bolje. Bas sam sad hteo da pojurim neke galerije sa slikama E550, pa da ih okacim (verovatno i hocu ;)) al kad kazes da si se vec 99% odlucio i da cekas prvi radni dan, mozemo da sacekamo i tvoje fotke sa utiscima. Btw, jesu li ti se javili mail-om?

To sto su slike malko tamnije na LCD-u pri slikanju u mraku (kako kaze Pantasov drug), nemoj da te previse brine. Ja i ne ocekujem da na LCD-u u mraku vidim bogzna kakvu sliku (ima na S5600 dugmence za prosvetljenje ekrana, ali tako dobijem samo svetliji ekran, tako da to i ne koristim). Uocim svetlije detalje i celu fotku pozicinoram u odnosu na to. Na kraju, ako bas moras da precizno vidis ono sto slikas, imas viewfinder... sto Olympus nema.

@Pantas: jel ima tvoj drug neke primere sto je uradio... da vidimo kako to izgleda?

@Master)D(M1nD: i meni se bas svideo aparat po karakteristikama. Kada bih uzimao sada neki kompakt, sigurno bih uzeo njega. Odmah sam javio ortaku, koji takodje traga za nekim apratom, a ovaj je fini i po karakteristikama i po ceni.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Nazalost jos mi se nisu javili,verovatno jer je vikend...ali nije bitno ko ceka,taj i doceka...mada kao sto si rekao za ove pare ja mislim da nemogu da nadjem bolje...

Nazad
Vrh Dno