Šta je novo?

Olympus SP-720 UZ

ssasa81j

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2009
Poena
320
Da li ima neko iskustva sa ovim aparatom?Mene konkretno zanima kako radi u uslovima slabijeg osvetljenja i nocnog snimka.Vidim da ima CMOS,pa me interesuje vredi li cemu.Ne znam da li mogu ocekivati sa njim ostru sliku bez mnogo suma? Inace ima i odlican zum,samo na y.t. sam video da dosta gubi fokus pri zumiranju i da je stabilizacija prilicno losa.Koristio bih stativ za zoom pa mislim da bi time dobio prilicno kvalitetnu sliku/video.Ako neko misli drugacije dobro bi dosao neki savet.

Da,svakako da ima boljih za te pare, ali ne bih da se pravim pametan jer nisam 100 % upoznat sa Bridge aparatima. Ako moram da pogađam, verovatno je Panasonic FZ150 bolji, ali primi ovo sa rezervom dok ne proveriš na netu, ssasa81j.

Pa to je problem što ljude mrzi da pretražuju forum. Bilo bi najbolje kad bi neko STRUČAN otvorio temu sa predlozima aparata za svaku cenovnu kategoriju i moderator tu temu stavio u sticky. Onda kad bi na toj temi sve bilo DETALJNO objašnjeno ne bi više bilo potrebe za otvaranjem novih tema, jer bi svi članovi informacije o svim relevantnim kategorijama aparata pronašli upravo u toj temi.

Ne znam, to je neka moja ideja, ako je dobra nek je moderatori uzmu u obzir i neko ko ima volju nek krene da sklapa tekst za buduću sticky temu. Ja nemam toliko volje da to radim a i nisam stručan kao neki odavde, tako da... :)

Jel su ti bridge aparati za fotkanje mostova ? :)

Pa isto kao sto je ceo thread dobar. Imas pun forum informacija koje aparate kupiti, a od kojih bezati, ali bilo je najlakse otvoriti novi...

Aj sad kazi "...dobro onda, a da uzmem Prakticu ?"...
Ja se stvarno izvinjavm ako sam uzalud potrosio jedan thread da pitam nesto sto me zanima i gde nije bilo nikakve teme na forumu konkretno u vezi ovog modela.Evo platicu koliko treba za uzaludno otvaranje ovog thread-a :D
Ne znam zasto se ti brines oko toga,ako krsim neka pravila,ima ko je zaduzen da me upozori.
driveru,ako mozes procitaj recenicu,u mom prvom postu,veoma pazljivo,od prvog znaka pitanja pa do sledece tacke.Ni u jednom delu mog uzaludno-otvorenog thread-a ne pise da trazim savet KOJI model da kupim,nego da dobijem savet od ljudi koji IMAJU taj model i slikali su u uslovima slabije vidljivosti.Ja se u principu ne mesam u stvari koje nisam testirao i ne upadam na teme da kritikujem i omalovazavam ostale clanaove samo zbog toga sto nemam preca posla u zivotu i stalo mi je da imam 100.000 postova.Tu smo da jedni drugima pomognemo a ne odmognemo u ponizavamo sa frazama: ''Za fotkanje mostova".Sto se tice Praktike,ja znam bar tri korisnika koji su prezadovoljni aparatom.To ne znaci da je aparat extra kvalitetan,nego da podmiruje potrebe korisnika.

Ja se stvarno izvinjavm ako sam uzalud potrosio jedan thread da pitam nesto sto me zanima i gde nije bilo nikakve teme na forumu konkretno u vezi ovog modela.Evo platicu koliko treba za uzaludno otvaranje ovog thread-a :D
Ne znam zasto se ti brines oko toga,ako krsim neka pravila,ima ko je zaduzen da me upozori.

Nema ovde ko da radi takve stvari, moderatori ne znaju da nadju mod sobu a ne da moderisu ovakve stvari :)

driveru,ako mozes procitaj recenicu,u mom prvom postu,veoma pazljivo,od prvog znaka pitanja pa do sledece tacke.Ni u jednom delu mog uzaludno-otvorenog thread-a ne pise da trazim savet KOJI model da kupim,nego da dobijem savet od ljudi koji IMAJU taj model i slikali su u uslovima slabije vidljivosti.

Ok, znachi vec si odlucio da kupis aparat, ne razumes se, a onda pitas kakav je ? Dobro ga nisi kupio a onda dosao da pitas to.

Ja se u principu ne mesam u stvari koje nisam testirao i ne upadam na teme da kritikujem i omalovazavam ostale clanaove samo zbog toga sto nemam preca posla u zivotu i stalo mi je da imam 100.000 postova.Tu smo da jedni drugima pomognemo a ne odmognemo u ponizavamo sa frazama: ''Za fotkanje mostova".

Naravno, tu smo jedni drugima da pomognemo, ali ne tako sto ce neko traziti da im se sve sazvace. Kakvo je to pitanje "kako radi u uslovima slabijeg osvetljenja" ? Po kojim to kriterijumima ? Mogao si pre postavljanja pitanja da proguglas fotografije tog aparata i pogledas sam.

Sto se tice Praktike,ja znam bar tri korisnika koji su prezadovoljni aparatom.To ne znaci da je aparat extra kvalitetan,nego da podmiruje potrebe korisnika.

Upravo dokaz da ti niko ne moze reci kakve fotografije neki aparat pravi. To sto je neko zadovoljan Prakticom, ne znaci da je ona dobra, nego da kupac jednostavno nema iskustva pa mu je to dobro. Da se informisao, niko ne bi kupio Prakticu, ali nazalost svetska ekonomija je zasnovana na neinformisanosti prosecnog kupca i zato je krsh svuda oko nas...

Da li ima neko iskustva sa ovim aparatom?Mene konkretno zanima kako radi u uslovima slabijeg osvetljenja i nocnog snimka.Vidim da ima CMOS,pa me interesuje vredi li cemu.Ne znam da li mogu ocekivati sa njim ostru sliku bez mnogo suma? Inace ima i odlican zum,samo na y.t. sam video da dosta gubi fokus pri zumiranju i da je stabilizacija prilicno losa.Koristio bih stativ za zoom pa mislim da bi time dobio prilicno kvalitetnu sliku/video.Ako neko misli drugacije dobro bi dosao neki savet.

Sva pitanja koja si ovde postavio zahtevaju razumevanje tih termina, sto znachi prvo treba neko da ti objasni sta je to stabilizacija, sta je to CMOS, sta je fokus i koja su mu ogranicenja na aparatima te klase, zasto su objektivi velikog raspona zuma losi, itd. To su sve stvari koje nemaju veze sa temom, vec spadaju u domen "Fotoaparati za pocetnike". Ako te to sve vec interesuje, moras prvo da naucis kako funkcionise, jer ja da bih ti odgovorio na bilo koje pitanje, moram da ti objasnim sta termin znaci, sto je ja mislim apsurdno kada bi tako radili u svakom threadu, ili ti mozda mislis da nije ?

^
Odgovor je malo više "obojen" viškom EGO-a, ali je u princpu tačan.
Ne postoji univerzalni dobar aparat, a da bi neko shvatio šta mu treba mora da poznaje bar osnove fotografije i fotografisanja - ovo nema veze sa tehnologijom, ista pravila koja su važila u analognoj, sada važe u digitalnoj eri, samo je ta ista tehnologija uznapredovala.

Nazad
Vrh Dno