Šta je novo?

Olympus ili Nikon??

Pera_kojot

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2006
Poena
304
Olypmus od 6mpx,3x opticki i 4x digitalni zoom od 145e ili nikon L4P od 4mpx, sa istim zoomom od 120e? Znam da je olympus tata mata za fotoaparate ali znam i da nikon ima extra profesionalne fotoaparate a i znam da broj mega pixela nema veze sa mozgom sa kvalitetom slike. Da li je olympus vrijedan tih 25e vise ako se uzme u obzir da za te pare mogu da kupim memorijsku od 1gb i da me ne boli glava. Ono sto mi je puno vazno je jednostavnost koriscenja. Nisam koristio nikad ni jedan aparat od ove dve firme pa bas ne znam kakvi su,al taj aparat ce da koriste i moji roditelji kojima je engleski nesavladiv pojam tako da kad bi im trebalo uputstvo svaki put kad trebaju da uslikaju nesto,nije fora,zar ne? A da ne pricamo o nekim finim podesavanjima...
Kao sto vidite,teska bogami dilema...,tako da ako imate iskustva mogli bi mi koju pametnu rec...

Isprobao sam razne aparate iz te klase,
i nekako mi se Canon najviše sviđaju,
posle njih Nikon i Sony...
a onaj jedan Olympus me neizmerno nervirao.

glas za nikon

Nisam bio tu neko vrijeme pa nisam odgovarao...
Naravno da nisam u toku... Ne bi ni pitao da jesam...
I meni se canon najvise svidja i znam da su bas dobri,ali od svih bi uzeo a530 a ovaj olympus je slicnih karakteristika,a dosta je manji.Taj canon a i inace canonovi aparati iz te serije su dosta veliki i teski.Npr, a530 je duplo tezi od tog nikona l4p...E sad ne znam kakva je ova ixus serija... Ako neko zna nesto o tome nek napise...
Definitivno ste me bacili u rebus... Ja sam mislio da ce skoro jednoglasno da bude za olympus...,ipak je bolje sto sam se i ovde raspitao...

Npr, a530 je duplo tezi od tog nikona l4p...E sad ne znam kakva je ova ixus serija... Ako neko zna nesto o tome nek napise...
Taj Nikon L4 ne snima video sa zvukom,i Canon A530 ti je prilicno bolja kupovina od njega.
Sto se tice Canon Ixus modela,mali,kompaktni,metalni,ne kvare se,dobijas punjac i Li-Ion bateriju,dobar video,uglavnom automatizovani (mislim na jeftinije modele,oko 200e),ali prakticni i sasvim zadovoljavajuci za amatersku upotrebu.

a530 i video mod batalite....neupotrebljivo spram nekog sony w ;)

a530 i video mod batalite....neupotrebljivo spram nekog sony w ;)
Izasao si OFFTOPIC druze.
Pricalo se o Olympusu,Nikonu i A530.Kao kad bi' se ja sad napravio pametan i rekao:"Kupi Canon S3is jer imao stereo zvuk,opticki zum od 12x u toku videa i sta sve vec ne...",ali ovde se prica o modelima cenovnog ranga do 150e.

Gledao sam po nekim sajtovima nesto... Sta mislite o fuji?? npr e550.ima 6mpx 4x opticki zoom i snima video 640x480 u 30fps.jes da je tezak kao djavo(260gr) al je 140e i ima displej od 2 incha sa 154000 pixela,dok canon a530 ima manji displej sa manje pixela i snima video u 10fps.

Ovo sve sto sam cuo za olypmus me definitivno bas cudi. Ja sam mislio stvarno da prave zesce fotoaparate.Ponavljam jos jednom da ne bi bilo prozivke vise da sam i postavio topic zato sto nisam obavjesten...

evo jos jednog fuji-a.a600.6.3mpx,3x opticki zoom i 6.3digitalni.ne pise koliki je domet blica al mislim da je manji nego kod a550.ima displej od 2.4" sa 112000pixela.snima video(prema specifikacijama) kao canon a530... i 25e je jeftiniji

vidio sam da fuji koristi xd kartice.iskreno nikad cuo ni vidjeo. Jel ih teze naci i jesu li skuplje u odnosu na sd,mmc..?

Ma ima ih svuda. Ja sam nedavno kupio 2GB XD za moj Fuji aparat,
razlike u ceni su minimalne.

vidio sam da fuji koristi xd kartice.iskreno nikad cuo ni vidjeo. Jel ih teze naci i jesu li skuplje u odnosu na sd,mmc..?

da se ne lazemo, duplo skuplje od CF-a. Nije ih tesko naci, i brze su (koliko sam ja primetio)

xD 1 GB - 40 stublica
CF 1 GB - 20 stublica

:d

tako bese barem pre nekog vremena kad sam ja uzeo 1 GB xD

Nazad
Vrh Dno